Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja komputera - zestaw

Peffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znalazlem komputer do kupienia za 3500 zł z oto takim środkiem :

af7b5868ba1496cfmed.jpg

Czy jest ktoś taki miły żeby zrobił mi identyczny zestaw z 16GB Ramu?

Max 4000zł!

Za każdą sensowną odpowiedź daje like :)

Opublikowano

Waga 4,45kg ? Ta buda to jakaś kupa jest ,zero informacji o zasilaczu (TakeMe 650w ?)

Cena za wysoka jak na 3,5k.

Napisz, do czego będziesz używał komputera to złożę coś odpowiedniego bo to, co podałeś to nieopłacalna kupa.

@DOWN Przestań takie pierdoły wypisywać.

Opublikowano

Do grania, ale nie prosilem Cie o komentowanie komputera tylko o zmiane z 8gb ram na 16gb ram :)

Opublikowano

Do grania, ale nie prosilem Cie o komentowanie komputera tylko o zmiane z 8gb ram na 16gb ram :)

Tak , jezeli masz zasilacz nie markowy. Tzw. Bombe. To ci cały zestaw padnie. Natomiast gdy masz zasilacze markowe , to gdy on się spali nie uszkodzi podzespołów. Komputer jak za tą cenę nie opłacalny.A obudowa papier. Jezeli nam nie wierzysz , idź na forum informatyczne i wyśmieją ci tego gotowca ;)

Poczytaj ---> Stopgotowcom.pl

76561198122231440.png

Opublikowano

Tak , jezeli masz zasilacz nie markowy. Tzw. Bombe. To ci cały zestaw padnie. Natomiast gdy masz zasilacze markowe , to gdy on się spali nie uszkodzi podzespołów. Komputer jak za tą cenę nie opłacalny.A obudowa papier. Jezeli nam nie wierzysz , idź na forum informatyczne i wyśmieją ci tego gotowca ;)

Poczytaj ---> Stopgotowcom.pl

No to dlatego chce abyscie mi zrobili zestaw taki sam tylko ze wymienili obudowe, zasilacz i ram :)

Opublikowano

Przykro mi, że się tak wyrażę, ale czy potrafisz czytać ? Żadnych gotowców, złożyłem Ci komputer o wiele bezpieczniejszy niż ten, który Ty podałeś.

Twoj zestaw mi odpoawiada ale zalezy mi na 16GB RAMU i CORE I7

Opublikowano

Peffi wiesz ja się nie znam na komputerach ale postanowiłem kupić komputer miałem mały budżet. Napisałem tutaj i się pytałem czy taki gotowiec jest dobry i oni mi pisali że gotowców się nie opłaca. Złożyli mi zestaw za 1500 zł i jestem zadowolony jedyne na co mogę narzekać to na to że jest za słaby procek bo nie miałem kasy a tak to chyba wszystkie gry bez zacinek. Oni ci za 4kafle zrobią taki zestaw że ja nie moge myśleć :P Niech ci zrobią zestaw i go kup i zobaczysz nie będziesz żałować

Opublikowano

Core i7 zaczyna się w zestawach 4,500 gdzie wsadza się z odblokowanym mnożnikiem z zablokowanym nie ma najmniejszego sensu... 16GB ramu do renderingu. Dla graczy odpowiednią porcją jest 8GB. Zanim nas pouczysz , to poczytaj.

76561198122231440.png

Opublikowano

Core i7 zaczyna się w zestawach 4,500 gdzie wsadza się z odblokowanym mnożnikiem z zablokowanym nie ma najmniejszego sensu... 16GB ramu do renderingu. Dla graczy odpowiednią porcją jest 8GB. Zanim nas pouczysz , to poczytaj.

Komputer też będzie służył do renderingu.

Opublikowano

Komputer też będzie służył do renderingu.

Zrozum i7 bez odblokowanego mnożnika nie zmieści się w budżecie! To samo z 16GB RAM. Jesus WYMAXOWAŁ ci części . Nic Lepszego nie da się zrobić!

76561198122231440.png

Opublikowano

Można wziąć zablokowanego Xeona, ale jest to procesor z przecznaczeniem do serwerów i z tego co pamiętam nie miał niektórych instrukcji. W sumie ten 4670k i tak starczy do renderowania, jak go podkręcisz to będzie czysta wydajność w grach.

Opublikowano

Za 4.000zł robisz kompa do renderingu ...

Dobra zamówiłem już ten zestaw od Sweet Jesusa :)

Dzieki i mozna zamknac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...