Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mount Blade Warband

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku napiszę że szukałem ale nie znalazłem rozwiązania więc nie jest to moja pierwsza próba uzyskania odpowiedzi

no to teraz do rzeczy

kupiłem sobie kiedyś Mount Blade Warband kiedy było na wersji 1.103

wszystko działało ale znudziłem się i teraz po czasie znów chcę sobie pograć

no ale myślę sobie: nie będę grał na starej wersji to też pobrałem patcha i zainstalowałem

teraz uruchamiam grę

- pokazuje się normalny launcher

- naciskam graj

- pojawiają się loga firm itd

lecz zanim dojdzie do ładowania gra robi jedną z dwóch rzeczy:

- albo się wyłącza i jakby zapomina o procesie

- albo pojawia mi się czarny ekran i nic więcej nie mogę zrobić (wtedy nie słyszę nawet muzyki z gry)

no to robię reinstal i pobieram patcha jeszcze raz

instaluję i znowu to samo

mój komputer to

Windows XP

serice pack 3

Intel pentium 4 CPU

1.80Ghz 1.79 Ghz

1GB ramu

czyżby od starej wersji tak diametralnie podniosły się wymagania gry że teraz nawet jej nie odpalę?

dodam że uprzednio grałem na bardzo słabych ustawieniach graficznych ale nie na tragicznych

może jest inny powód?

teraz przywróciłem sobie znów wersję 1.103 i gram normalnie ale to niezbyt fajne...

wiecie możę jak rozwiązać ten problem?

acha patcha raz pobrałem ze strony proucenta a potem jak nie działało eksperymentowałem z różnymi na dobreprogramy itp

Opublikowano

Najlepiej grać na patch 1.34 lub 1.42. Ja polecam ten pierwszy. Więcej opcji dyplomatycznych, łatwiejsze założenie państwa i zarządzanie nim (bardziej rozbudowane) no i podatki które otrzymujesz z zamków są o niebo wyższe niż na patch 1.1 dzięki czemu teraz idzie się utrzymać bez grabienia wiosek oraz kodów. U mnie na najnowszym patchu 1.5 gra działa strasznie niestabilnie dlatego szybko się go pozbyłem i obecnie wszystko jest bardzo dobrze. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...