Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nocturne Jungle I Inne

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy taki build na Nocturne do Jungli byłby dobry Duch Golema -> Berserkery -> Zniszczony -> Peleryna -> Oblicze Ducha -> Hydra/Statik. I czy opłacalne by było grać Nocturnem na solo topie?

Opublikowano

Coraz wiecej junglerow robi teraz solarii, tak wiec polecam ci je skladac np zamiast oblicza ducha

Osobiscie uwazam ze wriggle jest lepszy od ducha, buty kupuj w zaleznosci od potrzeby - merce/tabi/berserki

jezeli w enemy jest przewaga ap to skaldaj maw of malmortius [ paszcza malmortiusa ] jak nie to moze byc to ostrze zniszczonego krola :>

Opublikowano

Z butów lepsze bedą merce/tabi/mobilitki. Sunfire i Statikk na Nocku to kiepskie pomysły według mnie.

Nocem można grać na topie, chociaż dużo lepszy jest w jungli.

Sunfire źle? Czemuż?

Opublikowano

po pierwsze mow czy ten build pod solo que czy pod druzyne

pod solo ZAWSZE pierwsze botrk potem solari duch golema i sytuacyjne

hydra i statik to zlo na nocturnie po co mu lepiej byc tankowatym on ma wbic z ulta bic z botrk i fearowac tyle

na solo topie slaby ,brak dobrego escape zaleznybardzo od itemow

Opublikowano

po pierwsze mow czy ten build pod solo que czy pod druzyne

pod solo ZAWSZE pierwsze botrk potem solari duch golema i sytuacyjne

hydra i statik to zlo na nocturnie po co mu lepiej byc tankowatym on ma wbic z ulta bic z botrk i fearowac tyle

na solo topie slaby ,brak dobrego escape zaleznybardzo od itemow

Zazwyczaj ja mam wpadać ostatni i wyżynać wszystkich. Więć po to statik (Krytyki). Team mamy dość zgrany, więc wolałem iść na takie DMG/Offtank bardziej. Nie chcę go robić pod full pancerz, bo to jest zbędne. Solari też zbyt mi się nie przyda, bo w 3/4 meczów, na topie mam Shen'a, a na bocie Sorakę.

Opublikowano

Niekoniecznie źle. Noc ma polegać na swoim DPS, a nie tankować/soakować. Sunf bardziej pasuje na takiego np. Shena, a na Nocturnie jest średnim itemem.

Noct jest tankiem.Sunfire to bardzo dobry item jeżeli chcemy mieć dobry DPS jak i tankować.Kto Ci dał tego moda?

Ancient->Solari->Sunfire/Spirit/Omen(w zalezności kto w enemy się zfeedował)

Buty Tabi/Mobility

Solo top noct jest słaby, push lini jak posrany, brak porządnego dpsa bez składania papier itemów(przez co zajebią Cie w pare sekund),W na 1v1 trochę useless.Zresztą mana costy trochę zbyt duże.

Opublikowano

Noct jest tankiem.Sunfire to bardzo dobry item jeżeli chcemy mieć dobry DPS jak i tankować.Kto Ci dał tego moda?

Ancient->Solari->Sunfire/Spirit/Omen(w zalezności kto w enemy się zfeedował)

Buty Tabi/Mobility

Solo top noct jest słaby, push lini jak posrany, brak porządnego dpsa bez składania papier itemów(przez co zajebią Cie w pare sekund),W na 1v1 trochę useless.Zresztą mana costy trochę zbyt duże.

Lol, nie jest. Full tanky Noc to marnowanie jego potencjału, zwyczajny balast dla teamu. Sunfire to dobry DPS item? xD 40 magic dmg per sec - rzeczywiście GENIALNY dps. Okej, rozumiem, że można na niego wpakować 1-2 tanky itemy i do tego coś na dmg, ale budowanie pod fulltanka to kretynizm.

@edit.

"Sunfire jest dobrym dps itemem" - ofc, idź i żyj w niewiedzy, zią. 400 dmg? Odlicz od tego mresy i czas, w którym enemy jest poza radius'em Sunfire'a to wyjdzie Ci jakieś 150dmg. Skoro już mówisz o tf'ach to w tym czasie każdy z opponentów ma przynajmniej te 2k hp, więc DPS z sunfire jest M A R N Y.

Poza tym nie widzę sensu w odsyłaniu do wbicia wyższej ligi. Co Ci da ta głupia platyna? Nic, poza "fejmem" wśród kumpli. Liga nie jest wyznacznikiem skilla, a tanky nocturn nie jest efektywnym buildem, elo.

Opublikowano

Lol, nie jest. Full tanky Noc to marnowanie jego potencjału, zwyczajny balast dla teamu. Sunfire to dobry DPS item? xD 40 magic dmg per sec - rzeczywiście GENIALNY dps. Okej, rozumiem, że można na niego wpakować 1-2 tanky itemy i do tego coś na dmg, ale budowanie pod fulltanka to kretynizm.

Sunfire jest dobrym dps itemem, a im szybciej złożony tym lepiej.W 10 sekundowym tfie zada jakieś 400 dmg, tak z dupy bez aa mając w dodatku hapsy i armor.

Składanie dpsa na nocturne to prośba o defeat.Wbij przynajmniej gówno Plat V to pogadamy ziomeczku

Opublikowano

Sory, ale nie macie się mi tu kłócić, tylko pomagać, a dwa, nie wyzywać -.- Szukanie swojej racji w taki sposób jest bezsensowne, a jeśli tak chcecie, to na PW idźcie. Mi się tym buildem dobrze grało (Raz wpadając jako ostatni (Golem,Buty,Peleryna,Zniszczony - tylko to miałem)) strzeliłem Quadre (Tak, dla mnie to dużo, bo gram dla zabawy, a nie dla diwyzji czy jak to się tam nazywa) i kolega mi sksuł pentę (Teemo :c). Chciałem tylko, żebyście mi napisali, co ewentualnie mogę zmienić. Chcę pozostawić taki stosunek tego buildu - trochę pancerza i DMG, bo tak lubię grać.

Opublikowano

Sory, ale nie macie się mi tu kłócić, tylko pomagać, a dwa, nie wyzywać -.- Szukanie swojej racji w taki sposób jest bezsensowne, a jeśli tak chcecie, to na PW idźcie. Mi się tym buildem dobrze grało (Raz wpadając jako ostatni (Golem,Buty,Peleryna,Zniszczony - tylko to miałem)) strzeliłem Quadre (Tak, dla mnie to dużo, bo gram dla zabawy, a nie dla diwyzji czy jak to się tam nazywa) i kolega mi sksuł pentę (Teemo :c). Chciałem tylko, żebyście mi napisali, co ewentualnie mogę zmienić. Chcę pozostawić taki stosunek tego buildu - trochę pancerza i DMG, bo tak lubię grać.

Sry, ale ten mod jest low bobem który nie wie nic o grze.

@edit.

"Sunfire jest dobrym dps itemem" - ofc, idź i żyj w niewiedzy, zią. 400 dmg? Odlicz od tego mresy i czas, w którym enemy jest poza radius'em Sunfire'a to wyjdzie Ci jakieś 150dmg. Skoro już mówisz o tf'ach to w tym czasie każdy z opponentów ma przynajmniej te 2k hp, więc DPS z sunfire jest M A R N Y.

Poza tym nie widzę sensu w odsyłaniu do wbicia wyższej ligi. Co Ci da ta głupia platyna? Nic, poza "fejmem" wśród kumpli. Liga nie jest wyznacznikiem skilla, a tanky nocturn nie jest efektywnym buildem, elo.

Widać że jesteś gównixem z golda V, co jakimś cudem dostał moda.Liga jest wyznacznikiem skilla, grając w goldzie jedyne na co możesz liczyc to regres.

Tanky nocturn jest najlepszym buildem na nocturna, każdy grać z Diam 1 ci to powie, a to że ty jesteś bobem z goldem czy tam silverem to mnie szczerze gówno obchodzi.

A mówiąc że dps z sunfire jest mierny udowadniasz że mało wiesz o tej grze.

Jedyny item stricte dps na noct to botrka, a składałbym ja i tak gdyby był stomp jak japierdole.

Opublikowano

Nocturne to bardziej jungla,na topa będzie z deczka słabszy,a co do buildu to więcej HP/armora(ogółem to tanka)-polecę Ci złożenie na pewno frozen maleta.

Opublikowano

To napiszcie jak możecie build bardziej pod tanka (Mało nimi grywam, a Nocturne'm uwielbiam grać).

Opublikowano

Sry, ale ten mod jest low bobem który nie wie nic o grze.

Widać że jesteś gównixem z golda V, co jakimś cudem dostał moda.Liga jest wyznacznikiem skilla, grając w goldzie jedyne na co możesz liczyc to regres.

Tanky nocturn jest najlepszym buildem na nocturna, każdy grać z Diam 1 ci to powie, a to że ty jesteś bobem z goldem czy tam silverem to mnie szczerze gówno obchodzi.

A mówiąc że dps z sunfire jest mierny udowadniasz że mało wiesz o tej grze.

Jedyny item stricte dps na noct to botrka, a składałbym ja i tak gdyby był stomp jak japierdole.

I za to był ban.No spoko.

Radze się nauczyć grać, panie moderatorze z golda V.

To napiszcie jak możecie build bardziej pod tanka (Mało nimi grywam, a Nocturne'm uwielbiam grać).

Łapka na jungle->Tabi->Solari-> Sunfire->Omen/Spirit/->Jakaś Botrka lub Guardian

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Sunfire na Nocturne o.O spoko możecie sobie składać co tam chcecie, ale chyba nie kumacie mechaniki nocnika. On ma wpierdolić się i rozjebać, a nie stać w środku TFa i napierdalać z...no właśnie czego? SunfireCape? Ten item o wiele lepiej przyda się dla shena czy malphite.

Sama mechanika skilli w pewien sposób podpowiada co ma robić w teamie.

Q-DMG średni, jest to bardziej skill żeby kogoś *naznaczyć* i gonić za nim jak ucieka, albo samemu uciec. Logiczne

W-Tarcza. Hmm...po cholere tankowi taka tarcza jak dla niego walniecie skilla to jak pierdniecie(aczkolwiek są wyjątki). W sumie zawsze i na każdego się przyda bo potrafi zablokować enemy skilla i może dupe uratować, ale to mija się z celem. Na dodatek, dodaje speed atack :D

E-Fear. CC które sie przydaje. Tylko w takim TFie często możemy dostać jakiegoś stuna itp. (uprzedzam tutaj hejty, tak owszem możemy wtedy użyć tarczy ale po 1. zanim do niego się przebijemy to możemy dostać 2 CC, albo jeszcze coś innego się wydarzy), a tego feara trochę się rzuca więc jak jakiś np. adc jest dobrze chroniony to nici z naszego nokturnowego planu.

No to jak ma wyglądać przykładowo taka akcja? Dajmy na to enemy adc jest sporo feednięty. Cwaniak trzyma się z tyłu teamu więc ciężko do niego podejść. No to wtedy dupniemy na niego ulta, rzucamy feara,a jako że jesteśmy bardziej z tyłu to nie jesteśmy narażeni na większa ilość CC więc spokojnie rzucenie shielda starczy żeby uniknąć tego np. stuna+doda nam speed attack=szybciej rozwalimy adc i z Q możemy ucieć. Jak adc ucieka to Q na niego i jazda za nim. Mamy także do użycia passywa z Borka

Tak samo ulta możemy użyć jak ktoś ucieka na low hp. Walimy ulta, koleś nic nie widzi, jest cały posikany a my na niego jeb i dokańczamy dzieło. Ucieka? Q, Chce dać slowa? W. A takim tankiem to zanim go dobijemy to już się hieny zlecą i będziemy musieli się wycofać.

Nie uważam że składanie go pod tanka jest straszliwą zbrodnią, ale jednak nie o to w nim chodzi. Nie mówię też, że mamy go składać pod full dps czy nie wiadomo co. W zamian za SC chyba lepiej złożyć Omena.

snikersproject1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...