Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd aplikacji

KuTaZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mój kolega ma problem z grą NFS World, ponieważ nie chce mu się odpalać. Luncher sie odpala Ok, ale gdy klika graj robi sie czarny ekran i wyskakuje Błąd aplikacji i pisze na nim, że aplikacja przestała działać i musi zostać zamknięta. Nie wiem czy problem może leżeć po stronie karty graficznej, bo jest słaba ma tylko 64 mb. Choć inne wymagające większej ilości grafiki gry chodziły, tylko że na najgorszych ustawieniach graficznych.

Za pomoc liki.

Opublikowano

Karta GeForce 64 mb i nigdy nie mógł odpalić gry, zawsze ten błąd aplikacji

Wymagania sprzętowe:

System operacyjny: Windows XP Service Pack 3, Windows Vista Service

Pack 2 i Windows 7 (obsługiwane są zarówno 32-, jak i 64-bitowe wersje

systemów Vista i 7)

Procesor: 1,7 GHz (Intel P4, Athlon 64 lub szybszy)

Pamięć RAM: 512 MB

Dysk twardy: 2,5 GB wolnego miejsca

Karta graficzna: 64 MB pamięci i jeden z poniższych układów graficznych:

NVIDIA GeForce3 / NVIDIA GeForce4 (tylko seria Ti) / ATI Radeon 8500.

Wersje wymienionych układów stosowane w laptopach mogą działać, ale nie są oficjalnie obsługiwane.

Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c

DirectX: wersja 9.0c

Tryb wieloosobowy w sieci: łącze 512 Kb/s, 2-8 graczy

Sterowanie: klawiatura, mysz

Sterowanie opcjonalne: kierownica na USB / podwójny kontroler analogowy

Jeśli ma któryś z zaznaczonych wyżej układów graficznych, to powinno mu iść (teoretycznie)

Bo w praktyce producenci gier celowo zaniżają minimalne wymagania po to, aby przyciągnąć jak największą ilość graczy.

Inne źródła prezentują całkiem odmienne wymagania:

Core 2 Duo 1.8 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 6800 lub lepsza), 2 GB HDD, Windows XP/Vista/7 + dodatkowo: stałe połączenie z Internetem

Może spróbować wyczyścić komputer z wirusów, niepotrzebnych plików, wyczyścić rejestr Ccleanerem, usunąć infekcje ComboFix'em i wyłączyć wszystkie programy na czas gry.

Powyższe czynności nie gwarantuję pomyślnego działania aplikacji, ale na pewno nie zaszkodzą.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Proszę o usunięcie posta wyżej ponieważ coś się zbugowało i sam sie wysłał :huh:

Ale ok, znam już rozwiązanie problemu ^_^

Jako, że wcześniej miałem problem z tego typu grami (Free to Play i nie tylko) i długimi miesiącami przeszukiwałem internet w poszukiwaniu rozwiązania co za każdym razem przynosiło porażkę. Lecz pewnego dnia zauważyłem (A raczej program wykrył), że są błędy w bibliotekach systemu. Postanowiłem szukać rozwiązania problemu błędnych bibliotek. Jednakże i to nie przynosiło skutku. Po ponad roku nieudanych prób zdecydowałem się na przeinstalowanie systemu. I dzięki temu wszystkie gry, które mi nie szły zaczeły ładnie śmigać ^_^ (Gry, które spełniają wymagania mojego komputera) . Poradziłem koledze re-instalację systemu i pomogło. Wiem, że dla niektórych to kłopot, lecz jedyne w 100% właściwe rozwiązanie.

Proszę o dodanie przed nazwę tematu [Rozwiązany !] NFS World Błąd Aplikacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...