Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Trinity Force vs Vayne

Shazzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie mogę usnąć i jakoś tak rozmyślam o lolu. Myślę już dłuższą chwilę, i chciałbym się was zapytać oraz zaprosić do dyskusji na temat który właśnie przyszedł mi do głowy "Trinity na Vayne", no bo pomyślcie boost do DMG z Q + Boost do DMG z W + Boost do DMG z ULTA + Boost do DMG z passywa trinity no i tak kalkulujac to połączenie tych boostów byłoby niesamowite... Przeciętna vayne bije ok. 400-500 hp z Q+W+R, a dodając do tego 200% z trinity otrzymamy ok. 800-1000 hp z hita!

No więc jakie jest wasze zdanie ma ten temat? Zapraszam do dyskusji.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ty wiesz jak działa W Vayne? A trinity jest ok na nią bo Q włącza zawsze praktycznie pasywke :3

Opublikowano

Trinity to bardzo dobry item na nią, Pasyw TF 2 sec, jej Q 2 sec CD, wszystkie statystyki opróćz AP z nią współgrają. Budujesz TF'a po BOTRK'u i jest zajebisty impakt, pograj sobie pare normali, potem rankedów, jak dla mnie to jest obecnie core item na nią.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Ty wiesz jak działa W Vayne? A trinity jest ok na nią bo Q włącza zawsze praktycznie pasywke :3

Chyba się niezrozumieliśmy, z tym W chodzi mi o już ten trzeci strzał (detonacje, czy jak to nazwać), według mnie to też podchodzi pod etykietke "Boost do DMG", ponieważ zadaje true dmg + procentowy DMG uzależniony od hp przeciwnika ;)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ja nigdy nie składam na nią moc trójcy a mam dmg z q po 1000/1200

I najlepiej wrócić do bazy jak masz na K.W.

Mój build

z doranem na start chyba wychodzi z 7/8 % kradzieży życia.

Vaynie.png

Opublikowano

Ja nigdy nie składam na nią moc trójcy a mam dmg z q po 1000/1200

I najlepiej wrócić do bazy jak masz na K.W.

Mój build

z doranem na start chyba wychodzi z 7/8 % kradzieży życia.

Vaynie.png

Beka z wieprza. Nie masz pojęcia chyba jak grać adc, tym bardziej Vayne.

Triforce to świetny item na obecną metę, z botrkiem + minimum phange możesz łatwo orać przeciwnika.

Opublikowano

Człowieku, nie ośmieszaj się!

Widocznie grasz na Silver, nie spotkałem nikogo kto by używał na wyższych dywyzjach trinity.
gratuluję poczucia humoru (bo tylko w takich kategoriach należy powyższe
zdanie traktować)!

Opublikowano

Człowieku, nie ośmieszaj się!

Widocznie grasz na Silver, nie spotkałem nikogo kto by używał na wyższych dywyzjach trinity.

gratuluję poczucia humoru (bo tylko w takich kategoriach należy powyższe

zdanie traktować)!

@up No to pewnie dlatego, że nigdy nie grałeś na wyższych dywizjach *.*

Wg. mnie trinity to jest bardzo dobry item na vayne i składam go już dość długo. Ogólnie polecam zagrać takim buildem Buty>Botrk>Stattik>Trinity>(Infinity/Krwiopijec/Last Whisper, zależy od przeciwników)>Warmog/GA (ja preferuje warmoga bo jak ogarniesz pozycjionowanie na ulcie to i tak cie nie zabija ;o)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Upp Jest dobre, ale można lepiej wykorzystać ten slot, nie potrzebna jest ta konwersacja, kłócenie się o piernika i pączka, jedni wolą to drudzy to......

Opublikowano

No i o tym właśnie piszę, dowiedz się jak naprawdę działa a potem zakładaj tematy

No to wytłumacz, ten temat powstał po to żeby rozpatrzyć wszystkie za i przeciw.

b_560_95_1.png

Opublikowano

można ale po co

teraz trinity sia sklada dla phage'a nie dla shena.... skladasz pierwszego phage'a i masz z glowy ze co kolwiek ci ucieknie

mozna skladac trinity ale po co?

Opublikowano

Upp Jest dobre, ale można lepiej wykorzystać ten slot, nie potrzebna jest ta konwersacja, kłócenie się o piernika i pączka, jedni wolą to drudzy to......

JEDEN item, który jest bardziej opłacalnie złożyć na Vayne zamiast Trinity.

Słucham?

Tak myślałem, nie ośmieszaj się.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png

Opublikowano

JEDEN item, który jest bardziej opłacalnie złożyć na Vayne zamiast Trinity.

Słucham?

Tak myślałem, nie ośmieszaj się.

BOTRK~~! i Przestań już trolować trolu

Opublikowano

BOTRK~~! i Przestań już trolować trolu

BOTRK to core item dzieciaku, oznacza to że składasz go ZAWSZE (za każdym jednym razem) gdy grasz Vayne na ADC. Troll, czy jesteś głupi?

12zuijh.png

Opublikowano

Nie marnuje, tylko niektórzy nie mogą zrozumieć że można zbudować botrk i trinity razem.

Co do samego 3force na Vayne, poza AP wszystko na niej dobrze leży, szczególnie ten ms boost, as jak i trochę survi, viable item ale nie op.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Jakim cudem jesteś modem?

Triforce na vayne to strata 3,7k golda.Zamiast tego gówna mógłbyś mieć IE i kręcić chore dipsy.

BOTRK to core item dzieciaku, oznacza to że składasz go ZAWSZE (za każdym jednym razem) gdy grasz Vayne na ADC. Troll, czy jesteś głupi?

IE,LW,Phantom

Triforce na vayne się po prostu nie opłaca.Q jest do dodgowania spelli, a nie kręcenia dpsa.

Opublikowano

Po użyciu umiejętności następny atak zadaje 200 % obrażeń od ataku ;)

Wyczuwam brąz albo silver. Pasyw trinity zadaje ok 200 dodatkowych dmg ( 200% podstawowych ). Czyli np. jak masz 300 ad to z crytem zadasz 800.

Trinity to zły pomysł na vayne. Lepiej kupić item z żądełka dający trochę m.s i a.s + ad. Lepiej wyjdzie. Jakby było tak jak mówisz, że trinity zadaje 200% ad to każdy by grał zedem 5x bt. 600 ad i 1200 bez cryta z aa, a z crytem ok 2.7k ( z ie )

Pjona

Opublikowano

Hmm

kto z d lub popularnych itemów składa dla Vayne trinity? Widziałem czasami, ale to rzadko phage, ale nie budowali z tego żadnego srejciupagi nonsens dla tej postaci, no nie wiem...

Ok

Buduje trinity jako 2 item. i jest tons of damage ja się pytam

uselles item dla tej postaci, lepiej survi składać a nie wymyślać. to nie bruiserzy który to budują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...