Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak zwiększyć FPS?

TheMisterLight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z fps, jest ich za mało. Mam ich około 20 a kiedy zacznie się podczas gry dużo akcji wokół mnie to mam nawet 7 fps. Gram na NISKICH ustawieniach graficznych. Używam Game Boostera. Defragmentowałem grę. Jak je zwiększyć?

Mój sprzęt:

- Windows 7 Home Premium SP1 (x64)

- Procesor: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz, Rdzenie: 1, Procesory logiczne: 2

- Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630M (2GB), Intel® HD Graphics 4000
- RAM: 6 GB
- 1TB HDD (z tego 500GB wolnego)

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

Mam problem z fps, jest ich za mało. Mam ich około 20 a kiedy zacznie się podczas gry dużo akcji wokół mnie to mam nawet 7 fps. Gram na NISKICH ustawieniach graficznych. Używam Game Boostera. Defragmentowałem grę. Jak je zwiększyć?

Mój sprzęt:

- Windows 7 Home Premium SP1 (x64)

- Procesor: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz, Rdzenie: 1, Procesory logiczne: 2

- Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630M (2GB), Intel® HD Graphics 4000
- RAM: 6 GB
- 1TB HDD (z tego 500GB wolnego)

masz laptopa ? bo od tego może dużo zależeć. Ja mam kompa starego 5 lat i miałem 40 fps

Opublikowano

masz laptopa ? bo od tego może dużo zależeć. Ja mam kompa starego 5 lat i miałem 40 fps

Mam laptopa - http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/pc-archives/NP550P5C-T02PL

A nie widać literek "M"? -,-

Z tą kartą gra powinna ci śmigać na medium... Podaj może temperatury.

Zaktualizowałem sterowniki od NVIDIA no i się dużo poprawiło. Grając na NISKICH mam 35fps i nie spadają :D . Ale za to cooler w laptopie po 1h grania chodzi jak szalony :O . Używam podkładki chłodzącej.

Przepraszam że się nie domyśliłem o aktualizacji sterowników i za zaśmiecanie forum.

Temat do zamknięcia.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

Jak masz lapka to pod niego podłóż na bokach korki tak 2 na sobie. Bo raczej ma chłodzenie z dołu? Jak tak to nie będzie się tak grzał. Innego sposobu nie widzę chyba że kupno nowego PC lub karty graficznej zewnętrznej ale to jest chyba nie opłacalne.

Opublikowano

Wyłącz GG,Skype,ts itd. bo przez to tracisz kilka FPS :)

No coś ty... to w standardzie jest po wyłączane. :)

Ale nadal mi coś nie pasuje... karta graficzna na pewno spokojnie wyrabia ale i tak fps około 30. Możliwe że procesor nie wyrabia?

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

Mam 9letniego laptopa, bez Game Boostera, podstawki chłodzącej itp., a mi śmiga na niskich w 60-70 FPS. Tylko sterowniki najnowsze, ale karta za stara i tak nie da się pobrać zalecanych.

Opublikowano

Moim zdaniem wina procesora z reszta lapek to nie najlepszy pomysł do gier choć tez można pograć a game booster nie wiem czy to wg coś daje ja tam odradzam używać jakichkolwiek programów które podkręcają komputer :D

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Zauważyłem coś dziś. Kiedy zmieniam sobie na Średnie ustawienia to i ta system zmienia mi je potem na Użytkownika i pokazuje się taki komunikat: Twoje Ustawienia graficzne zostały przystosowane do twojej karty graficznej, jakoś tak.

To są te automatyczne ustawienia:

DA5Q.png

Jak zobaczyłem te ustawienia to byłem miło zaskoczony że mój sprzęcik daje rade na takich więc nie mam co marudzić i uważam temat za rozwiązany.

Dziękuje wszystkim za poświęcenie czasu w tym temacie.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...