Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASUS DC2 7870 2GB vs. XFX 7950 DD 3GB

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie...
Przemawia do mnie większa szyna i pamięć XFX'a za tą samą cenę..

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Ja pytam o różnicę między tymi. Reszta kompa jest ok.

7950 teoretycznie ma drobne różnice między stockowym 7870 ale po OC bije go na głowę (jego OC). Tylko, że słyszałem, że te XFX'y ostro buczą, a DC2 miażdży ciszą ...

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

No mniej więcej tak jest. Ten XFX po OC będzie gorący i głośny, ASUS na pewno mniej. Jak taki pułap cenowy to dopłaciłym do GTX760/HD7970, kosztują 1100-1200 zł

Opublikowano

a DC2 miażdży ciszą ..

Oj jako posiadacz 2 slotowego DCUII nie mogę się z tym zgodzić. Przy 45%(~2k rpm) robi się głośno. TF może się wypowiedzieć w sprawie 3 slotowego DCUII, bo ma 6950 z tym właśnie systemem chłodzenia.

Opublikowano

Niestety max. 900zł na morele.net

Opublikowano

TF może się wypowiedzieć w sprawie 3 slotowego DCUII, bo ma 6950 z tym właśnie systemem chłodzenia.

No ten 3 slotowiec to jest kosmos, ale niestety 7870 jest tylko z 2 slotowym DCUII.

Może chociaż dopłata do tego ?

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-gtx-760-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-1072-6008-wer-o-c-overclock-wentylator-directcu-ii-gtx760-dc2oc-2gd5-585996/

Jak nie to ten 7950 od XFX. Nie będzie za cicho ale wydajnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...