Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V czy BATTlEFIELD 4

Linaxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem fanem obu gatunków gier i na chwilę obecną posiadam Bf3 jak i Gta 4 lecz mam dylemat który zakup był by mardziej zadawalający

z tego co słyszałem to bf4 beta na obecną chwile jest tragiczne , wymagania z kosmosu typu 3gb karty grficznej 8gb ram , nie wspomnąc że tylko na windows 8 i 64 bitowy o czterordzeniowym procesorze.... jak to zobaczyłem to zbladła mi gęba... mam nadzieje że wersja opublikowana będzie normalna dla ludzi. jak wiadomo na ps3 jak kupie gta 5 nie będe miał żadnych obaw czy wejdzie a teraz takie gdybanie ;/

Opublikowano

W GTA można grać miesiącami, przykładem jest GTA SA, dużo osób gra przez te 8 lat, które już minęło.

Także osobiście ja polecę ci GTA V, jest według mnie lepsze, ma tryb Online, dobiegły mnie słuchy ,że będzie można robić własne "misje" w ,ów wersji, choć pewnie na jak wyjdzie na PC, to będzie dużo modyfikacji do Online, jak i do trybu Single. ;)

Opublikowano

Dokładnie tak jak UP, GTA SA ma już przecież tyle lat, a do tej pory są ludzie ( w tym ja ) którzy sobie w wolnym czasie ciupią w tą gre, chociaż już całą fabułę mam za sobą to i tak ta gra jest nie do zdarcia.

Ale czy tak będzie z GTA 5 jak z SA i nawet VC ?

Tego nie wiem, wiem jedno, że ja będę kupowała GTA 5 na Xklocka.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Ja bym tam kupił gta według mnie tak szybko się nie znudzi gra na lata jak gta sa do tego fajne online,a w bf'efie to co tylko strzelasz,strzelasz(kupiłem premium bf3 2 tygodnie i na allegro...<nuda>) jeszcze minie czasu zanim będzie stabilny, za rok wyjdzie bf5 to bedzie coś jak fifa/cod;x(teraz ładna pogoda a w 5...)

Odziwo gówniane zmiany a wymagania z kosmosu w bf3 ustawienia sre-wys a tu na ,low 30fps ze spadkami;x

Opublikowano

Ja bym tam kupił gta według mnie tak szybko się nie znudzi gra na lata jak gta sa do tego fajne online,a w bf'efie to co tylko strzelasz,strzelasz(kupiłem premium bf3 2 tygodnie i na allegro...<nuda>) jeszcze minie czasu zanim będzie stabilny, za rok wyjdzie bf5 to bedzie coś jak fifa/cod;x(teraz ładna pogoda a w 5...)

Odziwo gówniane zmiany a wymagania z kosmosu w bf3 ustawienia sre-wys a tu na ,low 30fps ze spadkami;x

Bo masz słaby sprzęt ;). BF3 aż tak koszmarnie zoptymalizowany nie jest. Wystarczą 4 rdzenie do płynnej gry i karta graficzna pokroju Radeon 4850/GTS250 do gry na LOW (czyli jakieś 150zł na allegro). BF4 to beta i sporo się zmieni, aczkolwiek dużego sukcesu tej grze nie wróżę biorąc pod uwagę ile jest zmian w stosunku do części 3. Mało kto to kupi, żeby szpilać w to samo.

Opublikowano

Mam gta5 na xbox, a bete Battlefield 4 na Pc.

Gta 5 jest bardzo dobrze rozbudowane i na pewno nie znudzi się szybko, oferuje masę atrakcji.

Battlefield 4 to niezwykła strzelanka, większość mówi ze niczym się nie rożni od bf3, ale różni się i to dużo, grafika jest o wiele lepsza, nowe menu wybierania czy też same dźwięki powalają na kolana, zobaczymy jak gra wyjdzie bo teraz nie ma co gadać o tej grze jak jest beta z błędami i z słabą optymalizacja oraz bez systemu revolution.

To twój wybór czy uwielbiasz Fps czy gry typu GTA.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jakie ty lubisz gry, nie ma co pisać, że GTA bezdyskusyjnie wygrywa z BF4 bo każdy lubi coś innego, jednemu nie pasuję GTA ( chociaż wątpię, że jest taka osoba która nie lubi GTA ) a drugiemu nie będzie pasował BF4.

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Dziękuje za wypowiedzi, postanowię więc akupić GTA V bo jak sami piszecie że BF4 nie wnosi wiele od BF3 , to po co tracić kasę na dodatkowe parę map , obecnie BF3 mi śmiga więc jednak zostane przy nim , wiele osób w niego gra , napewno na BF4 będzie mniej graczy.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Porównywając GTA 4 a GTA 5 to bym wziął gra 5 a GTA 4 bym wolał zeby w ogole nie wyszlo od wakacji mam nowy pc i moge normalnie we wszystkie nowe gry na ultra zagrac, to jest porazka.. mam juz 25 procent gry w gta 4 a zadnej misji konkretnej nie ma, a w san andreas ciagle byly ze sie strzelalo bawilo, a co do bf4 to tez mi sie wydaje ze sie niczym nie rozni grafika moze ciut lepsza, interfes troche inny troche ulepszone hudy itd. reszta to samo co bf3, jednym slowem

bf3 = bf4 - niczym sie prawie nie rozni jeszcze ludzie na kompach za 5k pograc nie moga bo lagi nawet nie mozna wytestowac sam tak mam

gta 4 - gta 5 = gta 5 nie gralem ale widac ogromna roznice ulepszona 100 razy

ciekawe jaki bedzie cod ghost wydaje mi sie ze troche taki oderwany od modern warfare 3 i niee bedzie tzw. odgrzewany kotlet moglby bardziej nawiazywac do bfa ta czesc bedzie w ogole jakas beta? na wytestowanie

Opublikowano

GTA V, BF4 od BF3 niewiele się różni i według mnie szybko te gry się nudzą a w GTA nawet jak ukończyłeś wszystkie misje to można się bawić w nieskończoność.

Jeśli nawet ukończy się 100% fabularnej gry to zostało jeszcze mnóstwo misji pobocznych, osiągnięć i zwiedzanie pięknych krajobrazów.

Tego nie da się zrobić w jeden dzień, jest mnóstwo rzeczy których odkrywamy nie zamierzając tego a i nie raz się na takie natrafią, na prawdę jest co robić, praktycznie jak w GTA SA :)

4124112_16944776.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...