Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Komputer

NaTaN69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio planuję zmienienie części komputerowych na lepsze a właściwie o wiele lepsze

I teraz pytanie Co na co proponowaliście by wymienić ?

Najbardziej co mnie że tak powiem Zniesmacza to Procesor oraz RAM lecz nwm na co by to wymienić

Chciałbym mógł na luzie robić streamy itp. w grach typu Skyrim, Minecraft bez żadnych ścin

Cena nie gra roli lecz miło by było abyście podali ile w przybliżeniu będzie kosztowała taka wymianka ;)

Parametry kompa:

Procesor: Pentium® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz

Karta graficzna: ATI Radeon HD 4300/4500 Series

DirectX: 11

Pixel Shader: 4.1

RAM: 2 GB

W razie czego umieszczę więcej informacji

Ps. Jeżeli temat znajduję się w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie go

Szanuje tych co odpłacają mi tym samym

;)

Opublikowano

Hm... Chciałbym się ograniczyć do 5 tyś

Ale mogę również poświęcić do 10 tyś

;)

Opublikowano

Łap

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77565&s=77772&s=66042&s=77644&s=77780&s=78349&s=67555&s=79179&s=79179&s=79179&s=55555&s=70696

3 dodatkowe wentylatory do zamocowania w obudowie, dysk SSD na system, grafika 770 która poradzi sobie z najnowszymi produkcjami na najwyższych ustawieniach. Dzięki procesorowi z odblokowanym mnożnikiem i płytą główną do OC można kręcić procesor bez obaw

Opublikowano

Łap

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77565&s=77772&s=66042&s=77644&s=77780&s=78349&s=67555&s=79179&s=79179&s=79179&s=55555&s=70696
3 dodatkowe wentylatory do zamocowania w obudowie, dysk SSD na system, grafika 770 która poradzi sobie z najnowszymi produkcjami na najwyższych ustawieniach. Dzięki procesorowi z odblokowanym mnożnikiem i płytą główną do OC można kręcić procesor bez obaw

Coś to za syf złożył?

Aż mnie oczy od tego bolą.

@Topic.

Monitor masz stary, czy nowszy?

Bo jak jakiś sarszy to też by się przydało wymienić i budżet 5k, czy 10 bo to spora różnica?

436951440626370320491.png

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76077&s=70524&s=72453&s=67555&s=77780&s=77718&s=73104&s=77566&s=77602

2UP - syf z najdroższymi podzespołami...

Monitor warto by wymienić. Chyba, że masz jakiś full hd.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Mam 2 monitory jeden full hd główny oraz drugi troszku mniejszy (hd)

;)

Opublikowano

Hmm.. łączyć 2 monitory i w dodatku nie full hd to trochę głupie. Jeśli tem fullhd jest duży (22-24 cale) to zostaw go. Poboczny HD Ready zostaw sobie na jakiś poboczny tekst czy internet.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Tak też chciałem aby to wyglądało

Główny posiada 22 cale ;3

;)

Opublikowano

@up

Hm... Pomyślę nad tym ;p

Obecnie dobry znajomy ma na sell nowy komp z quadem Q6600 z przyspieszonym wiatraczkiem oraz dużym radiatorem (idzie regulować), 4 gb ramu (co mnie troszku razi lecz są 2 wejścia wolne więc dało by radę dokupić), Radeonem 4500 HD 512 Mb, Direct 11, 32 bit i to all za 1 tyś

Jak myślicie ?

;)

Opublikowano

@up

Hm... Pomyślę nad tym ;p

Obecnie dobry znajomy ma na sell nowy komp z quadem Q6600 z przyspieszonym wiatraczkiem oraz dużym radiatorem (idzie regulować), 4 gb ramu (co mnie troszku razi lecz są 2 wejścia wolne więc dało by radę dokupić), Radeonem 4500 HD 512 Mb, Direct 11, 32 bit i to all za 1 tyś

Jak myślicie ?

Ja nie rozumiem. Chcesz sprzęt za 6-10k czy tysiaka ? To, co podałeś to stary szrot, nadaje się od biedy do grania, ale w nowszych tytułach przy stabilnym FPS będzie już ciężej, o streamowaniu nawet nie mówię.

Opublikowano

W każdym razie chciałbym zaoszczędzić ponieważ nie posiadam takiej fortuny i nie wydaje co chociażby miech 10 tyś

Komp wydaję mi się być dobry a głównie procesor

RAM na luzie dokupił bym na morelach ew. Media Arena tak samo jak Kartę graficzną która myślę że wymienił bym na GeForca GTX jakiegoś

;)

Opublikowano

@up

Oszczędzając troszku na tym kompie myślę że mogę sobie zapewnić szybką i płynną 780 ;)

Dzięki ;p

Jeszcze tylko jakiś RAM do tego i pięknie będzie ;)

Myślę że chyba jest wszystko ładnie ułożone chyba że ktoś poleci jeszcze coś zamienić

;)

Opublikowano

Aż takiego sprzętu nie potrzebuję ;)

Raczej zostanę przy GTX 780

;)

Opublikowano

NaTaN69, dnia 06 Paź 2013 - 08:24, napisał:
Aż takiego sprzętu nie potrzebuję ;)
Raczej zostanę przy GTX 780

GTX780 nie jest zbyt opłacalne. Rozważ 2 way SLI 770 za ~3k.
Przy tych 770 (więcej niż jednej) można rozważyć zakup referenta. Co prawda temperatury w samej budzie będą niższy, ale podniosie się poziom hałasu.
Dla wyglądu :
Katody białe, czarno-czerwone oploty (do tego zestawu, który podałem).
Opublikowano

@up

Właściwie to tag...

770 SLI jest szybsze i wydajniejsze niż sam 780

Ale to ma swoje plusy i minusy 770 SLI jest o wiele droższe i sięga kołu 3 tyś

;)

Opublikowano

@up

Właściwie to tag...

770 SLI jest szybsze i wydajniejsze niż sam 780

Ale to ma swoje plusy i minusy 770 SLI jest o wiele droższe i sięga kołu 3 tyś

A 780 kosztuje 2,3k za wydajność kilkanaście procent większą od 770 ? 800zł różnicy...

SLI jest raczej dla pasjonatów ;).

Proponuję dać słabszy zasilacz, 770 i tak starczy do każdej gry, a w przyszłości kupisz coś mocniejszego.

Opublikowano

Dobra

Mam już wszystko ułożone

Dziena wam all za odpowiedzi ;)

Do zamknięcia

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...