Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nawracanie na rap

{Cinek}

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może nie każdy przepada za takową muzyką albo nawet nie wie, że może mu się podobać bo wychodzi z stereotypów. W moim przypadku była ta 2 opcja. Chciałbym pokazać wam jedną ambitną piosenkę z gatunku rap.

http://www.youtube.com/watch?v=779udqhg09A

Nie piszcie z góry, przesłuchajcie, napiście swoje refleksje i jeśli ktoś zrozumie, że rap to nie tylko stek bezesnsownych przekleństw to mu podeślę jeszcze kilka ambitynch tytułów.

Pozdrawiam

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Ja uważam że najlepszy rap w Polsce to Paktofonika.

Ostatnie kawałki powstawały ~14 lat temu, a do dziś na yt są komentarze pod tymi nutami od nowych pokoleń :D

i masa ludzi to słucha

Praktycznie 0 przekleństw, rymy jak z maliny

polecam posłuchać Paktofoniki całej plyty Kinematografia

39224706187380304474.png

DISS - Nakou vs Mastick ( MODERATOR )

www.mpcforum.pl/topic/1056037-diss-nakou-vs-mastick/

Opublikowano

Zgadzam się z tobą ale ja uważam ze taki rap w Polsce wyginol dlatego się przerzucilem na francuski. Stromae, JAM etc. Ja jak najbardziej polecam.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Ostatnie kawałki powstawały ~14 lat temu, a do dziś na yt są komentarze pod tymi nutami od nowych pokoleń :D

i masa ludzi to słucha

Przecież z tej płyty kilka kawałków jest teraz słuchalnych, ponad to wtedy wszyscy raperzy dukali, a prawdy w takich kawałkach to beka, stado gimbazjalne zrobiło sobie z nich jakiś mentorów życiowych jakby wcześniej ich nie było (rodzice).

Zgadzam się z tobą ale ja uważam ze taki rap w Polsce wyginol dlatego się przerzucilem na francuski. Stromae, JAM etc. Ja jak najbardziej polecam.

napisać że rap w polsce wyginął (a cały czas się rozwija) i przerzucić się na lepszy i bardziej techniczny #beka

Witam, może nie każdy przepada za takową muzyką albo nawet nie wie, że może mu się podobać bo wychodzi z stereotypów. W moim przypadku była ta 2 opcja. Chciałbym pokazać wam jedną ambitną piosenkę z gatunku rap. http://www.youtube.com/watch?v=779udqhg09A Nie piszcie z góry, przesłuchajcie, napiście swoje refleksje i jeśli ktoś zrozumie, że rap to nie tylko stek bezesnsownych przekleństw to mu podeślę jeszcze kilka ambitynch tytułów. Pozdrawiam

Jak ktoś wychodzi ze stereotypów to musi być bardzo smutnym człowieczkiem... Każdy gatunek jest wartościowy. Nie rozumiem spuszczania się nad ambicją tego tracka, jest dobry i to wszystko, nie trzeba go emocjonalnie przeżywać...

Opublikowano

Akurat rap w Polsce po pewnej przerwie znów ładnie zaczął się rozwijać ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Nie przepadam za rapem, ale w porównaniu z dzisiejszym polskim rapem to nawet nieźle.

W porównaniu z chada, b.r.o, zeus, peja i innych gówien to ten Twój ram ma fabułę.

Jednak mimo wszytko nie lubię rapu, to muzyka o biedzie i przede wszystkim bezsensowne wulgaryzmy.

Taaa i tak jak myślałem pod moim postem hejt od razu. ^_^

Opublikowano

Nie przepadam za rapem, ale w porównaniu z dzisiejszym polskim rapem to nawet nieźle.

W porównaniu z chada, b.r.o, zeus, peja i innych gówien to ten Twój ram ma fabułę.

Jednak mimo wszytko nie lubię rapu, to muzyka o biedzie i przede wszystkim bezsensowne wulgaryzmy.

to że Zeus jest modny to nie znaczy kurwa że jest chujowy, dla przypomnienia Zeus>Bisz, beka z was

Opublikowano

i masa ludzi to słucha

Nie słucham rapsów, ale znalazłem to :

http://youtu.be/UU2MhxyOEVU

I powiem szczerze, że słucha się tego lepiej niż obecnych kawałków, które brzmią tak sucho, robione całkowicie na poważnie, bo tutaj widać, że dobrze się bawili : P.

Dla mnie żadne żyrafy, słonie, palce nie mają startu do starych tracków 95-200X

Opublikowano

to że Zeus jest modny to nie znaczy kurwa że jest chujowy, dla przypomnienia Zeus>Bisz, beka z was

Czy ja napisałem że jakiś tam raper zeus dla tego że jest modny to jest "chujowy"?

Napisałem że mi się nie podoba ten rap i nic nie wspominałem o "chujowości".

Nie wiem kto jest teraz modny i mnie to szczerze nie obchodzi.

Te twoje przypomnienie mógłbyś sobie darować bo i tak jakiś tam bisz nic dla mnie nie znaczy.

Beka z ciebie.

Opublikowano

Czy ja napisałem że jakiś tam raper zeus dla tego że jest modny to jest "chujowy"?

Napisałem że mi się nie podoba ten rap i nic nie wspominałem o "chujowości".

Nie wiem kto jest teraz modny i mnie to szczerze nie obchodzi.

Te twoje przypomnienie mógłbyś sobie darować bo i tak jakiś tam bisz nic dla mnie nie znaczy.

Beka z ciebie.

Beka to jest z ciebie, kto napisał to:

Po za tym rap nie ma fabuły i nie wypowiadaj się skoro nie masz pojęcia w temacie.

Opublikowano

Wszystko się zgadza oprócz Peji. Nie wiem dlaczego jeżdżą po nim jak po szmacie tylko dlatego że nagrał SLA, jebie policję i kilka innych. Tak naprawdę to w chuj ambitny, starszy już facet który nagrywa porządny rap.

http://www.youtube.com/watch?v=nq6dD24zSy8

Jeśli ten kawałek czyimś zdaniem jest beznadziejny i na niskim poziomie to niech stuknie się w łeb. Nie żebym jakoś specjalnie przepadał za Peją, ale szanuję jego muzykę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Słucham tylko patriotycznego rapu, głównie WUEM ENCEHA i czasami Paktofoniki.Reszty nie, bo nie przemawia do mnie pierdolenie o nieszczęśliwych miłościach, paleniu, picu, braniu narkotyków.Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do tego gatunku, dopiero jak właśnie usłyszałem ENCEHA, to uznałem, że jednak nie każdy rap jest zły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...