Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] dropienie czapek

Michlo771

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Czytałem, że jak się ma premium to mogą dropić nie tylko bronie ale też czapki. Mam premium i gram przez dłuższy czas i żadnej czapki nie dostałem. Dlaczego? Czy po prostu dlatego, że mam pecha? Z góry dziękuje.

1ze84zm.jpg

Opublikowano

Mi w ciągu ponad 600h wydropiło 3 czapki 2 misc i 1 drwina piątka ;) To zależy od szczęścia ale zazwyczaj prawie nic nie dropi, a nawet premium mniej dropi tych "fajnych" rzeczy niż non premium. Jeżeli chcesz mieć JAKĄKOLWIEK szansę na dropnięcie czapki musisz grać przynajmniej 3h (BEZ PRZERWY). Co 3h jest szansa (baaaaaardzo znikoma) na drop czapki. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Na pewno więcej wydropisz rzeczy grając np. 5 godzin bez przerwy niż np. 5 godzin robiąc odstępy. Ale jak już mówiłem szansa jest naprawdę znikoma tak więc radzę się nie nastawiać na nic :) Jak dropnie to dropnie jak nie to nie.

Opublikowano

szansa na drop czapy jest mała, a w dodatku, chyba większą szanse ma non-premium. Mi kiedyś na 90h gry, wyleciał misc za 4-5 raf :P

Opublikowano

Mi w ciągu ponad 600h wydropiło 3 czapki 2 misc i 1 drwina piątka ;) To zależy od szczęścia ale zazwyczaj prawie nic nie dropi, a nawet premium mniej dropi tych "fajnych" rzeczy niż non premium. Jeżeli chcesz mieć JAKĄKOLWIEK szansę na dropnięcie czapki musisz grać przynajmniej 3h (BEZ PRZERWY). Co 3h jest szansa (baaaaaardzo znikoma) na drop czapki. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Na pewno więcej wydropisz rzeczy grając np. 5 godzin bez przerwy niż np. 5 godzin robiąc odstępy. Ale jak już mówiłem szansa jest naprawdę znikoma tak więc radzę się nie nastawiać na nic :) Jak dropnie to dropnie jak nie to nie.

Raczej nic nie zmienia, czy gra się bez przerwy, czy z przerwami.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Raczej nic nie zmienia, czy gra się bez przerwy, czy z przerwami.

Mi się zdaje, że zmienia, widziałem dzieś kiedyś info, ale teraz ci nie podrzucę linka, więc mogę się mylić.

Opublikowano

Na wiki nic o tym nie pisze. Itemy dropią przez 11 h gry, niezależnie, czy gramy na raz, czy z przerwami. Item może wydropić 5 min po wejściu do gry, jak i po godzinie.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

A ja czytałem że szansa na dropnięcie jest co określony czas z czego wynika że im dłużej (a nie więcej) gramy tym większa szansa na dropnięcie czegokolwiek. Mogę się mylić bo dosyć dawno o tym czytałem i mogli coś zmienić ;)

Opublikowano

800px-Item_drops_grap_PL.png?t=201302281

Liczy się czas ogólnej gry, więc można w tfa wchodzić i wychodzić co 5 min, jak i grać na raz 60 min, a item i tak wydropi po mniej więcej godzinie.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

800px-Item_drops_grap_PL.png?t=201302281

Liczy się czas ogólnej gry, więc można w tfa wchodzić i wychodzić co 5 min, jak i grać na raz 60 min, a item i tak wydropi po mniej więcej godzinie.

Ale chyba, drop misców, itemków, toolsów to inna podziałka i inny system, ale jak już mówiłem, dawno o tym czytałem...

Opublikowano

Własny licznik mają tylko skrzynki. Przy losowaniu normalnego itemka gra wybiera, czy to będzie broń, czy nie. Poza tym mówimy tu o tym, że granie bez przerwy lub z przerwą nie zmienia szansy na drop itema.

0eab14ddf550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...