Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kilka pytań

NPC2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jak dodać nowe mapy z pla (chyba ze sa w plikach terenzo to jakie warpy)

2. Jak dodac nowe eq?

3. Jak dodać 6-7 w item_proto jak po zapisaniu i resecie serwa jest dalej tak samo

4. Jak dodac nowe dangeony?

5. Jak dodać bony do lizaków i zwirzaków?

6. Mam pliki serwera husaria ale jak je wgrać poprawnie na serwer?

Opublikowano

1 Wejdz do /usr/home/mt2/share/locale/poland/map wejdz w dowolną mapie i w "Setting" w tej kolumnie sa kordy na mape BasePosition 349600 549600 pisz bez 2 ostatnich zer bo inaczej nie wejdziesz

2 co dokładnie chcesz dodać ?

3 na plikach terenzo baza danych jest czytana z txt musisz wejść w /usr/home/mt2/db i tam masz plik txt w którym edytujesz zmiany

4 dungeony tak jak mapy

5 w jeśli chcesz mieć np 3 bony to w item proto w tabelach

applytype0 <--------- to dany bon np siła

applytype1 <--------- ile tej siły np 12

z lizakiem tak samo

6 jak sa spakowane w tar ?

Opublikowano

6 jak sa spakowane w tar ?

nie, sa spakowane w rar ale po wypakowaniu w winscp serwer nie działa, a przez vb nie próbowałem komenda /usr/home/mt2... && nazwa.pliku

3 na plikach terenzo baza danych jest czytana z txt musisz wejść w /usr/home/mt2/db i tam masz plik txt w którym edytujesz zmiany

tylko jak tak zrobię to kazdy item jest po 1 raz ( wcześniej tak robiłem i było dobrze nwm dlaczego teraz tak jest)

2 co dokładnie chcesz dodać ?

itemy np naszyjnik ten czerwony (z pla) wiem ze jest w plikach jako naszyjnik na 105lvl (chyba) i ma xx bony ale ja chce go edytowac na 205lvl i inne bony "wrodzone" + chce dodac nowe bronie, zbroje po stronie serwera i klienta

I jeszcze 1 pytanie jak edytowac drop ze skrzyń ucznia?

temat założyłem wcześniej

Moze dac ktoś plik z usr/home/mt2/share/locale/poland/map/metin2_map_capedragonhead/regen.txt i następnych nowych map z pla?

Opublikowano

Co do item_proto, możesz zajrzeć do mojego poradnika:

[TuT] `Nowe mob_proto/item proto w db. OPIS I WYJAŚNIENIE.

Bonusy ustalasz w item_proto w kolumnach attrtype i attrvalue (jakoś tak :D) type to ID bonusu, value to wartość.

Co do dungeonów to tu potrzebny jest i quest i specjalna mapa. Jeśli chcesz to można skombinować dungeon pod mapy, które już są.

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...