Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] LoL - Podstawowe informacje o rankingu

ara9al

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim napiszesz odpowiedź:

Post został przeze mnie przemyślany i zaznaczyłem w tekście co mnie interesuje w dość widoczny sposób, poprzez pogrubienie czcionki.

Dodatkowo, podkreśliłem swoje słowa dla tych co mogli by je przeoczyć i przekręcić moje zdanie, lub zmienić jego intencję - w szczególności Ci czepialscy. Jednakże ta przedmowa nie ma na celu nikogo urazić a zaznaczyć że post został napisany na dość wysokim poziomie kultury osobistej i posiada znacząco wyznaczony cel udzielenia odpowiedzi na 7 pytań. Po prostu nie chciał bym bezsensownych odpowiedzi - post'ów które nic nie wniosą lub zepsują "atmosferę" w temacie. Tak więc proszę o wyrozumiałość i konkretne odpowiedzi.

Witam jako iż gram w tą grę od pewnego czasu to chciałem się dowiedzieć kilku informacji na jej temat, bo nigdy wcześniej mnie to nie interesowało. A więc zacznę:

1. Co to jest Elo?
  2. Jaki wpływ ma poziom przywoływacza - przeciwnika na zdobywanie Elo, gdy wygram mecz i na utratę jak przegram?
  3. Gdzie mogę sprawdzić Elo?
  4. Czy są jakieś inne strony niż LoLKing (link na mój profil) z dokładniejszymi statystykami, może po polsku?
  5. Czy może ktoś przybliżyć skróty z angielskiego? (niestety nie lubię używać i nie znam, a chcę poznać)
  6. Prosił bym o przybliżenie jakie rzeczy brać pod AP i AD? (Myślę że wiem co to AP i AD - Ability Power i Ability Damage czyli Zdolności mocy oraz zdolności niszczące, magów pod AP, wręcz pod AD tylko ciężko mi dobierać Przedmioty pod te zdolności przemyślanie i robię to intuicyjnie. Jak się mylę to proszę o sprostowanie, napisałem ogólnie.)
  7. Jakie czary wybierać i do czego? (Z tym mam największy problem jako iż gram głównie Champion'em Master Yi to różnie biorę czary przywoływacza, raz wezmę Błysk i Podpalenie a raz wezmę Czystość i Podpalenie - zwykle gdy idę na Dżunglę)

No to na tyle co do samej gry, ale mam jeszcze Pytanie-Debatę. Jako iż Gra League of Legends jest grą troszkę stawiającą na taktykę "Pay to Win" z czym się nie do końca zgadzam, bynajmniej nie dziś i nie na dzień dzisiejszy - już. Ale mimo to rodzi się pytanie.

• Czy warto kupować RP i wydawać je na kupno Champion'ów czy lepiej zbierać PZ?

A za tym pytaniem idą kolejne:

• Czy warto kupować Skórki które są tylko za RP?
  • Czy gra League of Legends nie jest bardziej dla kolekcjonerów którzy lubią zbierać kolekcję postaci i skórek do nich?
  • Czy jest sens kupować postaci przed osiągnięciem trzydziestego poziomu przywoływacza?

Oczywiście pytania te potraktuj za pytania poboczne, bo nie są one dla mnie tak ważne.

Może ktoś ma coś sensownego do powiedzenia na ten temat?

Jak tak to niech napisze.

Podziękuję z pewnością, jak ktoś jest w stanie mi podać sensowną odpowiedź na wszystkie moje siedem pytań i ma ochotę porozmawiać na temat tych 4 dodatkowych...

Dziękuje za uwagę.

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

1. ELO-było posługiwane zamiast dywizji w S1/S2.

2. Żadnego.

3. Nie da się. Da się sprawdzić swoje LKS na lolkingu.

4.

Kassad.in

5.

http://eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=146707 

7. Na jungle przeważnie smite+flash, aczkolwiek możesz wziąć smite+ghost.

• Lepiej zbierać PZ, takie jest moje zdanie.
  • Tak, warto. Przecież nie kupisz skórki za IP.
  • Jest sens, i to bardzo duży. Musisz mieć wymainowanych kilka postaci już na 30 lvlu, jakbyś chciał od razu grać rankedy.

Jeśli byś chciał jeszcze coś wiedzieć, to napisz ;).

279981407253602336505.png
Opublikowano

1. Punkty za gry rankingowe zdobywane w s1 i s2.

2. Elo dotyczy (mhm.. dotyczyło) gier rankingowych, które są od 30lvl, więc nie ma żadnego wpływu.

3. Nigdzie, nie ma takiej opcji.

4.

http://quickfind.kassad.in/

5.

http://forums.eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=343832

6. Istnieją różne strony z buildami, na których możesz zobaczyć jaki build na danej postaci jest dobry/popularny. Oprócz tego możesz budować champy po swojemu, bazując na np. buildach innych graczy.

7. Na obecną metę wygląda to tak (są wyjątki od tego ofc)

Top - Flash+ignite

Mid - Flash+ignite

Jungle - Flash/ghost+smite

Supp - Flash+exhaust

ADC - Flash+barrier

@edit...

8. IP (pz)

9. ta

10. ta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...