Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fps

TheRadzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up Kolega się pyta czy ilości FPS zależą od Procka czy od grafy :D

@Topic

Powiem tak, to i to jest ważne, obydwa urządzenia zależą od ilości FPS :)

Opublikowano

Zależy czego dana gra wymaga. Do BF'a bardziej potrzebna jest karta graficzna, a nie procesor, lecz posiadając procek dwu rdzeniowy w BF'a sobie nie pograsz. Jeżeli pograsz to współczuję Twojemu prockowi ;-;

W Minecrafcie najbardziej liczy się procesor, co nie oznacza, że możesz mieć 512mb RAM.

Wszystko zależy od wymagań gier. Najlepiej poczytać sobie o tym gdzieś w internecie, tam wszystkeigo lepiej się dowiesz.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Zależy czego dana gra wymaga. Do BF'a bardziej potrzebna jest karta graficzna, a nie procesor, lecz posiadając procek dwu rdzeniowy w BF'a sobie nie pograsz. Jeżeli pograsz to współczuję Twojemu prockowi ;-;

W Minecrafcie najbardziej liczy się procesor, co nie oznacza, że możesz mieć 512mb RAM.

Wszystko zależy od wymagań gier. Najlepiej poczytać sobie o tym gdzieś w internecie, tam wszystkeigo lepiej się dowiesz.

Ja na starym kompie (512Mb ramu,intel core 2 duo,win xp) miałem min 70 fps,do 200 dobijał mi minecraft :D

Opublikowano

Popieram UP :) Miałem kompa 512mb ramu 1x 2.8ghz i karte graficzną ati radeon x1650pro 256mb

FPS 40-200 zależnie od ustawień i terenu w którym się znajdowałem.

W mc jak i BF3 liczy się podobnie procek jak i karta graficzna.

Z tym że po wymianie karty graficznej z zintegrowanej na dedykowaną w mc FPS z 50-90 na 100-900 fps (Rekord to 1400, ale to było na tiny...) :D

Na normal mniej więcej 200-450 (Nie piszę teraz o tym pc z samej góry jakby co) :)

Jeśli masz dość słaby czy nawet dobry procesor lecz słabą kartę graficzną to wymień kartę graficzną a ona na 100% da ci więcej FPS.

Zwykły 2 rdzeniowy z dobrą kartą jeszcze da radę w grach lecz super osiągów nie będziesz miał w takim BF3 czy BF4.

Według mnie wygrywa karta graficzna co do tego co jest bardziej potrzebne do gier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...