Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tut do grania na rankedy

Arvares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo chciałbym wiedzieć gdzie jaka postać gra i żebyście podesłali link

Naucz się tego z własnego doświadczenia i potem graj rankedy, btw gdzie jaka postać gra,nie wiesz że adc gra na bocie a offtank na topie ? Więc nie zaczynaj rankedów, tym bardziej świeżo po wbiciu 30.

Opublikowano

Graj postaciami którymi najlepiej ci idzie albo umiesz grać.

I oczywiście naucz się grać na linie na której champion musi być.

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Na topie zwykle gra Offtank/Tank/AD (Darius, Volibear, Xin Zhao)

Na midzie jakiś zwykle jakiś AP na dystans, ale są wyjątki (Karthus, Akali, Fizz, Diana)

Na bocie gra ADc z supportem (Twitch + Janna ; Ashe + Sona) różnie

I po prostu się gra. No i oczywiście dobry jungler.

Najlepiej grać z kumplem, ja tak gram i wygrywamy 80% meczy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Najpierw dobrze nauczyć się takich podstaw, żeby grać ranki, bo potem będzie Ci ciężko wychodzić z brązu. Bez flejmu, poprostu dobra rada.

ADC z supportem idzie z reguły na bota, ap na mida (czasem ad też, np. zed, talon, kha) a na topie masz coś, co zazwyczaj jest melee, ma dashe / doskoki, cc i jest stankowane / bądź jest offtankiem (offensive tank). Jungle, no tu generalnie zasady nie ma, coś co dość szybko czyści jungle i ma cc jakieś na ganki, lub nadrabia brak cc chorym dmg przy ganku.

Weź kolegę na duo, grajcie najlepiej mid+jungle / mid+top, dobrze się w ten sposób carruje, jeśli Twoje adc nie nafeeduje totalnie wrogiego adc to generalnie ciężko przegrać z wygranym topem i midem. Chodźcie w miare możliwości całym teamem, nigdy sami, farmcie dużo (wiele osób o tym zapomina, a jak już wszędzie pisałem - 15 farmy to gold jak za jeden kill), z dobrą farmą nawet bez killi możecie zrobić build i siekać. Nie gońcie za killami, jeśli ktoś ucieka na low pół mapy, to odpuśćcie, ma za zadanie zatrzymać wasz push. Poprostu idźcie pushować turrety / robić barrona, jak macie prawie-ace.

Nie flejm, NIGDY. Jeśli Twój top zrobi 0/5 w 10 minucie - NIE FLEJM GO. Może się odbije. Ewentualnie napisz mu, co może zrobić żeby lepiej grać. Albo gdzie ma chodzić. Albo pogankuj mu, jeśli Ci dobrze idzie, ale nigdy nie wyzywaj go od noobów, nie bądź niemiły, bo potem psuje to atmosfere. Wiem, bo sam miałem gry, w których na linii byłem 1/7 (przykładowo) ale odrobiłem dużo golda farmą (2x większa niż w obu teamach) i wycarrowałem grę kończąc z 17/7 (mam tą grę chyba jeszcze w match history). Ale z kolei w tamtym meczu przez pół meczu, dopóki nasze "op adc" nie zaczęło dostawać w tyłek, a ja nie robiłem solo triple, dostawałem mega flame od całego teamu i chwilami chciałem poprostu iść afczyć, żeby mieli za swoje z tymi durnymi łbami.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Na początku polecam Ci grać brązowymi ścierwami, Np.:

- Top Lane - Darius ( Bardziej pod tanka niż pod AD), Jax (hybrid z masą spellvampa i lifesteala), Nasus (stackujesz Q i lecisz ), Shen ( tank + ult + taunt), Malphite ( tutaj chyba wszystko jasne)

- Middle Lane - Fizz ( Ogromny DMG), Talon ( Łatwo się nim kontruje), Annie ( AoE skille/stun, tanky )

- Jungle - Jarvan IV, Lee Sin, Amumu

- Bottom Lane - Caitlyn, Ezreal, Ashe, Blitzcrank, Sona itp.

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...