Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak nadrobić zaległości z angielskiego?

Valentor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jakie macie pomysły na nadrobienie zaległości z angielskiego?Mam otóż taki problem że jestem w 1 liceum,a angielski u mnie to klapa po prostu,nic praktycznie nie umiem,czuje się że zatrzymałem się na poziomie 6 klasy podstawówki.W podstawówce 4-6 mieliśmy co rok nowego nauczyciela,a w gimnazjum lekcje były jak by to powiedzieć "luzackie",mało się robiło,dużo gadało itd. Na koniec roku 3 gim miałem 3 z angielskiego w grupie podstawowej,chociaż myślę że nie zasługiwałem na nią.W tym roku zapisałem się na wyrównawcze z angielskiego,może to coś pomoże,ale sam nie wiem.Macie jakieś sposoby żeby to wszystko nadrobić?Bardzo proszę o pomoc.

uosv7x.jpg

Opublikowano

mam ten sam problem co ty autorze tematu. Myślę, że najważniejsze to mieć chęci do tej nauki. Koleżanka ci wszystkiego nie wytłumaczy, nie wiesz całkiem sporo z j. angielskiego (przynajmniej tak mi się wydaje) powtórz sobie wszystkie czasy, jakieś słówka, korepetytor :)

finalrender.png

Opublikowano

Jak pierwszy raz zaczynałem angielski w szkole (bo normalnie niemca miałem) to nic nie ogarniałem. Chodziłem na płatne zajęcia przez pare m-c i teraz ogarniam wszystko ;) Ewentualnie chodź na konsultacje / zaj. wyrównawcze

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Powtórz sobie podstawowe rzeczy np: I Am, You Are itp. , naucz się odmieniania czasowników w czasie przyszłym,teraźniejszym,przeszłym, i ucz się dużo słówek, i graj dużo w gry, w których jest potrzebna komunikacja :) mp: LoL.

Opublikowano

Radzę dużo grać w angielkojęzyczne gry, oglądać anglojęzyczne filmy, słuchać anglojęzycznej muzyki :D To jest w chuj dobry pomysł.

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Widzicie jak się staram zdejmijcie mi parę %
Opublikowano

niby tak ale oglądając filmy anglojęzyczne nie nauczy się języka którego nie zna, niewiele zrozumie, najpierw trzeba znać chociaż podstawowe zwroty - bo oglądając nawet z polskimi napisami to chuj a nie nauka, chyba, że ktoś jest słuchowcem.

najlepszym wyjściem w przypadku autora są zwyczajne korepetycje. najważniejsze jest to byś CHCIAŁ się nauczyć, siłą nic nie wejdzie.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...