Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SoloQ lee jungle

Lo0kEr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jak budować się lee Sinem grając w SILVERZE V na jungli? Jakie masterki i runki stosować? Jak startować,z doranem czy maczetą? Nie wiem jak opłaca się budować tanky,czy pod dmg? Ogarniam wardhopy inseca itd bo trochę nim już gram,ale często przegrywam w soloQ i nie wiem czego to jest wina. Proszę o waszę porady dotyczące buildu oraz gry na poziomie Silver V. Mój lolking:

http://www.lolking.net/summoner/eune/31565475#profile

Możecie to potraktować jako dyskusję,po prostu chcę poznać wasze opinie.

Opublikowano

Do jungli jak kto woli. Ja osobiście wole z maczetą. Na Silver 5, jeżeli nie mają aż tak obtankowany team, polecam hydre, frozena, bloodt, sunfire. Ogólnie to tak polecam tank/dmg.

8372383248.png
Opublikowano

Kiedyś myślałem, że należy rushować BT lub Hydre (bo full AD item to jak dla mnie core jako first item na Lee), ale po buffach na Trinity jest to chyba lepszy wybór. Jak ogarniesz, to będziesz co każde 2 sekundy miał ten dodatkowy DMG z pasywki, wszystkie bonusy oprócz many dobrze współgrają z Lee, tak więc chyba Trójca lepsza. Potem polecam Sunfire (DMG + DEF), potem item pod defa z CDR (Np. SPirit Visage), butki oczywiście także pod CDR, wtedy gnoi się taki szalony DMG że ja pierdole, a do tego jest się tankowym ścierwem.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Trójca jakoś nie pasuje mi na lee sina :D

Proszę o wypowiedzi graczy posiadających doświadczenie i wiedzę,a nie aby tylko nabić sobie postów(nie obrażając nikogo oczywiście).

Opublikowano

Trójca pasuje na każdego, kto jest wstanie wykorzystać w pełni jego pasyw (wykorzystywać dodatkowe obrażenia w jak najlepszym czasie, czytaj co 2 sekundy), a Lee Sin dzięki swoim podwójnym spellą, swojemu własnemu pasywowi i niskim CD może zadawać dodatkowe obrażenia cały czas, jak Corki czy Eve, do tego daje mu wszystkie potrzebne statystyki oprócz many, więc wystarczy pomyśleć, nie wiem co ci nie pasuje w tym itemie. Jak się pomyśli, to jest to core item. Składa się go z wielu pomniejszych itemów, więc dla junglera jest to o wiele lepszy wybór niż BT czy Hydra.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Hmm,zaciekawiła mnie twoja koncepcja.Chodzi mi o to,że TF jest bardzo rzadko spotykany na lee sinie,stad moja obawa.Ile już grasz lee sinem Pieseł? Czekam również na dalsze propozycje graczy :)

Opublikowano

Jaka róźnica co budujesz w jakiej dywizji ?

chyba taka że w Silver,Brązie nie umieją budować ogólnie postaci? czyli jest o wiele łatwiej

ja polecam na start Mobilitki hydre i bloodthirster i oczywiście Guardian angel czyli podstawowe itemki na Lee

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Ja lee sinem lubie bardzo agresywnie grac.Zaczynam z doranem i lece do buffa blizszego topa i na 2 lvl gankuje, z doranem masz w ciul dmg, ziomek powinien byc fb, a jak nie to wszystko z uzyje.Zaczynasz z q, 2 skill dodajesz e dla jak najwiekszego powodzenia sie ganku.Jak mi wyjda 1 ganki kupuje zazwyczaj mobilitki i staram sie ganki, counter jungla.Mozna potem wrocic po dorana i po rubinek do wardow.Potem jak najszybciej solarka, must have.Potem mozna sie bawic w jakas hydre itd. Poradnik Vanosha polecam.Co do masterek to 21/9, runki to quinty na lifesteal x3, seale arrmor, marki ad, glify x6 per lvl mr i 3 flaty.Napisałeś, że nie wiesz jak grać czy pod tanka czy pod dmg, granie lee pod tanka na solo q nie ma sensu, jak juz masz grac tankiem to wez j4, seju badz cos innego.Lee buduj pod offtanka build vanosha jest swietny.Ogarnij sb kombo "inSec" i zapraszam do golda ;)

Opublikowano

Po pierwsze naucz się nim grać... Po drugie najlepiej stosuj build vanosh'a, ja go stosuje i mam kda 12/7/15 na ok. 20 gier, więc się opłaca. Startuj z doranem, zrób blue potem red'a (zaczynasz zawsze z buffem który jest po stronie twojego bota, czyli np. jeżeli bot jest przy blue to zaczynasz z blue), zostanie ci wtedy jakieś 200 hp, zrób szybko wraithy - wyleczysz się, no i lecisz na ganki... Nie bój się brać killi, lee w early ma ogromny dmg, zwłaszcza jeżeli kupisz 2 dorany. Zawsze staraj się robić coś typu Q(nie przyciągasz się)>Ward + W (za plecy przeciwnika) > Ulti > Q (przyciągasz się) i wtedy masz killa.

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...