Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką klasą grać? (GW2)

Cruss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chciałem zacząć grać w GW2. Właśnie pobieram.

Kiedyś już grałem, i chciałem was spytać, jaką klasą warto grać? Grałem złodziejem, znudził się szybko.

Opublikowano

Rasa wpływa na lokację startową i początkowe story, potem i tak się wszystko sprowadza do tego samego.
Skille rasowe nie dają jakichś wielkich możliwości dodatkowych dla żadnej klasy (imo).

Bierzesz sobie Warriorka / Rangera (raczej useless na wyższych poziomach) i pykasz.

Ja startowałem od Mesa i dzięki temu w tą grę grałem - Mes to coś nowego, coś co potrafi zdziwić ile można z niego wycisnąć ^^ (dps może nie jest największy, chociaż jak wie się co grać to wystarczający, a na WvW to cudeńko <3)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Rasę wybieraj ze względu na wygląd. (Polecam sylvari)

A klasę to :

Jeżeli lubisz klasy mobilne a złodziej Ci się znudził bierz ele.

Jeśli lubisz walkę na odległość Ranger

Jak lubisz klasę do wszystkiego to warrior będzie najlepszy.

@up co znaczy ranger useless ? Gram tą profesją i wymiata.

graphic.png

Opublikowano

Chodzi o to, że ranger nie ma zbyt wiele do zaoferowania dla drużyny. Resanie petem to jedna dobra rzecz, a potem nic specjalego nie daje. Jest on dobry do grania samemu,a chodząc rangerem na wvw w zorganizowanych grupach nie dajesz nic z wyjątkiem dmg. Mesmer to time warp na golemy i veil przed wbiciem w przeciwnika. Guardian daje stability z hollowed ground czy shouta, oraz mighty z 4 na staffie i pełno regeneracji. Elementalista rzuca statićfieldy, firefieldy czy waterfieldy, które po zblastowaniu dają swiftness , mighty, czy mega leczenie. Warrior ma lepszy dmg niż ranger więc w tej roli też odpada. Thief podobija w szybkim tępie i pobiega na zwiadzie. Nie powiem gra się rangerem na pewno dobrze - ale teraz pytanie wolisz rangera który bije średnio i czasem podniesie petem czy kogoś z wyżej wymienionych ?

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Ranger dps 3750 (policzyłem wzorując się na swoim)

Zasięg 1500

Może przywoływać duszki w tym ult który podnosi
wszystkich w zasięgu. (Można użyć 2 razy na 1 przywołanie)

Pet może dawać np. AoE fear lub usuwać
conditions.

Przy odpowiednich traitach 12 sec
nieśmiertelności.

Najlepszy system podnoszenia się (Downed)

A w drużynie wyróżnia się pewnym dmg. Jest
mniejsza szansa że padnie niż taki dps woj.

Budowany pod suport condi zapewnia stabilny dmg
oraz bonusy dla drużyny.

Na WvW faktycznie sprawdza się jako dps w
drużynie ale chodząc samemu dasz radę odbić wszystkie obozy.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...