Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPad ,czy iPad mini

Zgzytek102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ,mam zamiar sobie sprawić iPada ,tylko problem tkwi w tym że nie wiem na którego się zdecydować

Wersję iPada mini i iPada 4 64GB

Potrzebny jest mi do:

-kręcenie filmów (dużo) (bardziej mi ipad mini pasuje)

-internet (nie ma różnicy)

-do szkoły ,w przyszłości na studia (tutaj nie wiem ,bo nie pracowałem ani na tym ani na tym)

-do gier (obojętnie)

-do "do programowania" ,chodzi mi o jakiś prosty edytor html/php do szkoły (też nie wiem jak to będzie na mini)

-do symulacji wzmacniaczy do gitary (GarageBand,Guitar Rig) (obojętnie)

nie interesują mnie inne tablety po 4gb ram 4x 1,5ghz gdzie zacina się marny android.

Z góry thx

Opublikowano

Zdecydowanie IPad mini

Zalety

- Nowy najlepszy na świecie wyświetlacz retina HD

- Wygodnie sie trzyma w odróżnieniu od Ipada (ciężki co 5 minut przerwa, upadnie i juź klapa sie rozbija)

- Wzmacniania obudowa

- Lekki

- Nowy aparat

- Tysiące darmowych aparatów/kamer na AppStory za darmo (profesjonalne aparaty niektóre nawet lepsze nią te zeczywiste)

- Dobrze radzi sobie z grami (odpowiedni procesor) ja mam 40 gier 20 programów

- Teraz wyszedł iOS7 najnowszy system który juz dwukrotnie przewyższa androida wyglądem (super interfejs) a IPad 4 ma z nim problemy (częste resety, błędy panic.apple)

- Setki programów dla programistów (edytory do php darmowy jednak do HTML płatny)

- Mozliwość pobrania przeglądarki google chrome a standardowa to przejrzysta safari

- Bardzo polecana kamera (mozna nagrywać od dwuch stron i to jednym kliknięciem

Ten post właśnie pisze z IPada mini którego ci polecam

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Hmm notatnik to jest i to całkiem całkiem moge dać ci screeny jeśli chcesz

Są też przypomnienia :) wpisujesz godzinę oraz text jaki IPad mini ma powiedzieć

Przykład: Jest godzina 21:30 a. IPad automatycznie pisze maila, lub automatycznie uruchamia alarm

Edytor HTML jest i to nawet darmowy ma wiele opcji, np odrazu możesz sprawdzić poprawność kodu itp (bo sam posiadam) a co do php jest jeden program ale niestety płatny )0.99$(

Notatki w szkole, da sie zrobić w notatniku lub Poprostu pobierz któryś z 100.000 programów

A i jeszcze jedno (możesz prawie wszystkim sterować głosem czyli automaczny sekretarz/sekretarka (głos ustawiasz w ustawieniach) np chcesz aby napisał ci notatka i dyktujesz jaką. Tak samo z pobieraniem programów... Niestety tylko w języku anglielskim ale pomoże ci to w szkole (obecnie pracują nad wersja polską)

Odpisz mi a dam ci screeny interfejsu notatnika programów itp..

Opublikowano

Sam to oceń (swoją drogą nikt inny ci nie wytłumaczy/ł tak jak ja, dodałem do tego screeny. Like czy 2 mógłbyś dać :D)

1380909854-U796823.jpg

2

1380910034-U796823.jpg

Klawiatura sie automatycznie przesuwa kiedy przechodzimy na drugą linijką

Tło programu można zmienić default to srebrne (ja sobie na takie ustawiłem)

Program wykrywa błędy i podaje ci wszystkie możliwe poprawy

Tak wyglądają ikonki oraz interfejs (pokazana jest jedna strona ale gdy popierasz aplikacje robią sie nowe strony

Tak odrazu po kupieniu będzie wyglądał twój IPad mini screeny na Apple.com są nieaktualne bo są z systemu ios6 a jest już iOS7

1380910153-U796823.jpg

Jeśli chcesz wiedzieć coś jeszcze pisz pw

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś się zainteresować ofertą tabletów z Windows 8, do szkoły, programowania itp. nada się idealnie, w tej kategorii iPad może być mniej użyteczny.

apple.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...