Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie można się połączyć z VPS

baran860

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem VPS'a na jee.pl za 12zł, myślałem że wszystko będzie dobrze cena fajna ale do rzeczy.

Zainstalowałem na nim system FreeBSD 9.0 32bit według tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/669807-tut-instalacja-freebsd-90-i386-32-bity/

Wszystko przebiegło fajnie, tylko że nie zainstalowałem Curl (Nie dało się)

Próbuje się połączyć przez putty i d**a nie da się połączyć, FTP to samo. Proszę powiedzcie jak poprawnie skonfigurować sieć na VPS'ie z FreeBSD.

Oraz jak przeinstalować FreeBSD, wgrać inną wersję 64bit.

Będę wdzięczny za pomoc.

PS. VPS'ik ma służyć jako serwer do ShoutCast - serwer radiowy.

PS2. Mam do wyboru w panelu zarządzania trzy karty sieciowe:

• Realtec RTL8139
  • VirtIO (wirtualna)
  • Intel E1000 (Kompatybilna)

Najlepiej by było przeinstalować system i od początku krok po kroku wgrać system.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

kupiles gdzies vps i masz do wyboru karty sieciowe? cos mi tu nie pasuje... tak samo, zrobiles jakas konfiguracje freebsd/metina i nie mozesz wejsc na vps teraz? a przypakiem nie probujesz np. skonfigurowac vps jako wirtualna maszyne hamachi itd. itp? wybacz ze pytam ale dziwne rzeczy piszesz... mozesz uszczegolowic?

co do architektury 32 vs 64 bit to postaw taki system jaki masz w panelu ew upgrade OS do gury np. z bsd 8.2 na 8.3 itd.

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Tutaj masz pokazane wybór kart sieciowych, niech Cię nie zmyli nazwa VPS'a bo ją sam wpisywałem - zainstalowany jest FreeBSD na nim:

http://zapodaj.net/716baaea6780d.gif.html
Korzystałem z takiego obrazu: FreeBSD 9.0 RELEASE i386.iso czyli 32bit.

Opcja "TERMINAL" pozwoliła mi na połączenie się z "interface" systemu ale przez Putty nie mogę się połączyć.

PS. VPS nie kupiłem do serwera metina, tylko do serwera ShoutCast - serwer radia internetowego.
PS2. Mam do wyboru takie obrazy z systemami:
http://zapodaj.net/7cf62355987df.jpg.html

8910814572903361049127.png

Opublikowano

bardzo ciekawe, nie widzialem jeszcze czegos takiego

masz doswiadczenie ze stawianiem serwerow radiowych czy to Twoj debiut?

obsluguje jedno radio interenetowe na bsd i pytanie czy musisz wlasnie na tym stawiac? nie latwiej Ci bedzie na ubuntu/debian?

probowales kazde z rozwiazan co do tej karty sieciowej i zadno nie dziala? moze port zmieniles sobie dla ssh?

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

• Aive zmienił(a) tytuł na Nie można się połączyć z VPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...