Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto zacząć grać na Weście?

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, gramy z kumplem sobie na nordicu, ja Silver I on aktualnie Gold V i jak gramy duo, to mamy only lose, z jakiego powodu? On gra na topie, ma first picka, ale chuj to obchodzi innych, kończy się zazwyczaj na tym: I SAID FIRST TOP SO FCK YOU I TROLL. Ja na mida nie mam szans iść, jak mam zazwyczaj last picka jak gramy duo, więc zazwyczaj gram na supporcie lub na jungli. No ale tak, jak team feeduje enemy, to 3 nafeedowanych vs 1 nafeedowany (moj kumpel, zazwyczaj wygrywa topa bez problemu), no to nie mamy szans ;x a ja na suppie gówno zrobie. Ale dobra, odbiegłem od tematu, nie będe się żalić, bo nie o to chodzi. Zastanawiamy się, czy by nie zacząć na nowo grać na weście. Nie chcemy się przenosić za 50 zł, bo wsumie nasze dywizje, to osiągniecie wielkie nie jest, i ja mam tylko 2 skórki a on 0... Tylko pytanie do Was, czy opłaca się? Czy tam jest to samo co na Nordicu i tylko szkoda czasu..

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Nie opłaca się. Jedni mówią, że na Nordicu jest niższy poziom niż na Weście, inni odwrotnie.

Ja osobiście uważam, że poziom tu i tu jest w miare wyrównany. Wszędzie są afkerzy, feederzy, od tego się nie da uniknąć. Jedyna zaleta Westu, to że na wyższym ELO możesz spotkać top graczy.

Zostań na eaście ;).

279981407253602336505.png
Opublikowano

Nie opłaca się. Jedni mówią, że na Nordicu jest niższy poziom niż na Weście, inni odwrotnie.

Ja osobiście uważam, że poziom tu i tu jest w miare wyrównany. Wszędzie są afkerzy, feederzy, od tego się nie da uniknąć. Jedyna zaleta Westu, to że na wyższym ELO możesz spotkać top graczy.

Zostań na eaście ;).

Pozwolisz, że dodam do twojej odpowiedzi coś jeszcze. Tracisz także na kupnie PaySafeCard, bo wszystko opiera się na euro/dolarach :) Polecam zostać na EUNE, troli przeżyjesz, z doładowaniami RP też wyjdziesz lepiej.

8372383248.png
Opublikowano

Ja powiem tak, jeżeli tak jak piszesz, przegrywacie prawie każdy mecz, to jest coś, co trzeba poprawić. Nie zawsze jest to wina Teamu, jak większość pisze. Czasami i my potrafimy popełnić błąd, lecz niektórzy potrafią go dostrzec, a niektórzy niestety nie ;/ W każdej grze liczy się zgranie teamowe, bądź co idzie z tym - Late Game. Moim zdaniem, nie opłaca się przenosić na West. Dlaczego? Tak jak powiedział kolega x2 wyżej, dopiero od Diamentu II, I zaczyna się wyższy poziom, zaczynasz spotykać ludzi, którzy występują na LCS'ach. Poniżej tych lig jest tak samo jak na EUNE. Jak narazie nic złego nie widzę w serwerze EUNE, wszędzie, ale to wszędzie zdażają się toksyczni gracze. Tyle na ten temat.

Opublikowano

O czym wy mówicie? Wbiłem na nordica to pomyślałem, że to jakaś inna gra. Przenoś się, dużo mniej sytuacji "I AM TOPLANER I SAY ONE AND SORY FOR ME BAD ENGLANDO".

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

O czym wy mówicie? Wbiłem na nordica to pomyślałem, że to jakaś inna gra. Przenoś się, dużo mniej sytuacji "I AM TOPLANER I SAY ONE AND SORY FOR ME BAD ENGLANDO".

Widać, jeszcze nie spotkałeś trolli na West. ;) Ja się z West przeniosłem na EUNE i jakoś nie narzekam, przyzwyczaiłem się do takiego klimatu jaki tutaj panuje. ;)

8372383248.png
Opublikowano

To co piszesz nie jest racją(ja tak myślę ;pp). Na West nie miałem okazji grać. Po prostu na EUNE gra więcej naszego narodu(a każdy wie jacy są Polacy xdd). Zaczniesz mu coś dogryzać, to on poleci całą parą. Dlatego więc należy zachować spokój oraz opanować się przy takich okazjach. Lepiej skupić się na grze niż na ciągłym flame, przez co przegrywasz grę. Nie ma takiego czegoś jak serwery lepsze bądź gorsze. Każdy jest taki sam, tyle zależy to od ludzi, z którymi grasz ;>

Opublikowano

Jeżeli zasługujesz na silver I to przenosiny na inny serwer nic ci nie dadzą.

Nie przenoś się, tylko poprawiaj swoje błędy i wybijaj się

Poziom graczy oraz iflame'u trolli czy afkerów jak to mówicie jest dokładnie ten sam, jedynie ludzie trochę bardziej ogarniają angielski

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Nie,nie ma jakiegoś większej różnicy,nooby i feederzy i tak się jacyś znajdą,po prostu na wescie jest mniej dzieci i gra jest bardziej na poziomie,ale niedługo pewnie te "dzieci" również trafią na ten server .

Opublikowano

Eh ludzie. Obojętnie, gdzie gracie, każdy z nas wie że nie będziecie na soloq z gwiazdami regionu typu alex, froggen czy kogo tam chcecie. Poziom ten sam, flamerzy tu i tu, a do tego west ma obecnie problemy z rankedami, więc.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

First pick i chce iść na solo topa? Nie wiem, z którego złota on się urwał, jednakże jestem załamany.

Co do serwerów, to osobiście uważam, iż nie ma zbyt wielkiej różnicy poziomów gry. Tu i tam znajdą się "feederzy", trolle i inne szakaradztwa, których gracz LoLa nie jest w stanie ścierpieć. Jeśli nie szkoda Ci czasu włożonego w awansowanie konta - przenoś się; od, co najwyżej będziesz miał w przyszłości summonera tu oraz tam.

Opublikowano

To wracaj do swojego czelendżera miszczu z łesta :/

@Nie przenoś się, stracisz tylko czas, poziom jest porównywalny z tym, jaki panuje tutaj - na EuNe.

Opublikowano

jakoś z 80 % graczy w lola to są dzieci takie po 12 lat nax 14 więc najlepiej bd jak nie piszesz do takich i nie pokazuj że jesteś polakiem, a nawet jak on chce iść na mita czy tam topa to myśl tak co mnie to ja idę i ch... wybierz jakiegoś ad którym się dobrze farmi i po kilku minutach sb pójdzie a jak nie to i tak jest duży plus do wina bo 2 vs 1 na midzie :D co do tematu to jak ci nie szkoda czasu to jak chcesz ale tam jest tak samo

Opublikowano

Jest taki sam poziom tylko na West gra się przyjemniej. Gra się przyjemniej gdyż tak naprawdę jest mniej flame'u i dzieci. Jedynie to tam wkurwiaja niemcy.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Na weście opłaca się zacząć grać dopiero jak wbijesz D1/Challanger na nordicu, inne dywizje aż tak bardzo się nie różnią pod względem skilla (tylko meta z LCS-ów, Championshipsów szybviej wchodzi na westa). Ogółem polecam grać na nordicu do tego D1, lub grać tam gdzie grają twoi znajomi :)

Opublikowano

Poziom na weście, zaczyna się od platyny w górę. A na niższych dywizjach jest jak na nordicu.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Jak wyżej, na Weście bardzo dużo osób smurfuje, w jednej grze na normalu mam zawsze przynajmniej 3-4 smurfujące osoby, do tego poziom na platynie-diamencie jest większy, a jeszcze do tego możesz sobie pograć z pro-playerami/streamerami, więc jak najbardziej się opłaca.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Siemanko, gramy z kumplem sobie na nordicu

I już wszystko kurwa wiadome

ENJOY

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Nie widze problemu, caly czas przegrywacie? nieldugo przyjdzie czas na wygrane, a zanim 30 lvl na wescie wbijecie to z miesiac, 2 miesiace miną, a zapewne jak umiecie grac to na nordicu juz bedziecie nawet w platynce, gold 1... ja w 1 miesiac z silver 3 do gold 3 narazie doszedlem... dodam, że na supporta oplaca sie chodzic pickami ktore są mocne, taka soraka duzo nie zrobi, ale taki fiddle daje se rade 1 vs 2 ( co chwile E, a przeciwnicy nie mają połowy HP, dodatkowo jak zulci to cisnie 2 jak chce )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...