Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Yi na mida

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest słaby, obecnie jedynie jungle lub na topie jako splitpush.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

czy da rade po tym reworku iść masterem na mida i coś tam zrobić czy jest raczej słaby na tej linii?

Powiedzmy, że warto jak go dobrze ogarniasz. Ma dmg, załapiesz feeda, to grę masz wygraną ;) (Jeżeli ktoś inny nie będzie feedować..)

8372383248.png
Opublikowano

Master Yi kosi tylko w Early ale jak już wszyscy mają Full Build to jest papier ja ogólnie już Mastera nie używam bo jest cienias w late

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Master Yi kosi tylko w Early ale jak już wszyscy mają Full Build to jest papier ja ogólnie już Mastera nie używam bo jest cienias w late

Racja, wystarczy jeden silence albo stun i master jest niczym w late 8S

8372383248.png
Opublikowano

Kosi w early? Mowimy o tej samej grze?

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Powiem tak, iść możesz, ale on nie będzie w stanie splitpushować tak, jak na topie. Out of meta, powtarzam. Tylko przegrasz linię=grę

Opublikowano

W sumie jak na początku zgarniesz blua,potem się mocno na farmisz to w late dużo zrobisz.

Przegra early, bo master to nudna, i imo postać, która się nadaje tylko na normale. Dużo nie zrobi w latcie, łatwy do zatrzymania, a z reguły on wszystkie kille bierze więc rip = gg.

Opublikowano

jak umiesz grać to tak tzn. jak mid to twój main ja bym poszedł tylko że zależy na kogo w early bd ci trudno ale potem normalnie

Opublikowano

No kurwa o.O Przecież on ma bardzo słabe early (tak naprawdę nie ma dmg) i zajebiste late.

Racja, wystarczy jeden silence albo stun i master jest niczym w late 8S

Silence tylko wkurwia gdy nie masz włączonego ulta i E, tak to ma się wyjebane. Stun? Zestunują go, zjadą mu hp a on po prostu dzięki swojemu lifestealowi i healowi to odrobi i pozabija :) Tak naprawdę nim miałem tylko problem z malzaharem i ww przez ult, tak to prawie nie da się go zatrzymać. No i ma problem z lee sinem przez jego mobilność i W.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Yi na topa to świetny pomysł na dzisiejszą mete.

Nie będzie wychodził zza wieży, dostanie Renektona/Dariusa/Dayce/Riven/innego bruisera/Vladimira/Kennena/Swaina i ma pograne, grałem na mastera tylko Riven i Rene i biedny nie miał early, w late łapał focus jak tylko się wychylił.

Tym ścierwem najlepiej grać tylko w jungli ale tam nie ma nawet ganków bo ma 0 CC,a gry carruje jak sksuje kilka fragów albo wpadnie na lane i kogoś zaatakuje a noobki zamiast się bić 1 vs 1 zaczną uciekać bo olaboga to master i jest op, sam grałem grę gdzie Tryndamere uciekał przed masterem jak tylko go zobaczył a mógłby go łatwo zabić,gg.

Stun go kontruje,nie ma żadnego combo, łatwy do zabicia bo jest squishy.

Tych wypierdów co napisał gość nade mną nie będę komentował widać że master bronz który mainuje mastera i wymiata na normalach z kolegą na double topie, każdy ogarnięty team po zestunowaniu takiego dmg dealera jakim jest Yi go sfocusuje a wystarczy byle ap carry który ma duży dmg z comba.

Opublikowano

Yi to typowy snowball, imo tylko jungla, świetne ganki z redem, sam wygrywa gry.

czytam sygnaturę: diament 3, powiedz ile za te boosty płaciłeś lepiej bo jak czytam ten post to imo nie zasługujesz nawet na brąz.

Opublikowano

Faktycznie, jeśli enemy team myśli to w late master ma pograne, bo wszystkie cc lecą na niego.... ale kto do cholery powiedział, że ma słabe late? Early wybitne nie jest, bo musisz podłapać ze 2 - 3 kille / farmę żeby mieć dmg, ale akurat w late umie skosić. A cc enemy team ma tak samo w early i mid game, jak w late, więc w sumie w late ma o tyle łatwiej, że jak przeżyje na low hp a ma jakąś hydre, bt i LS quinty, to enemy team wyparował.

Ale odbiegamy od tematu.

Yi na mida... cóż, główną mechanikę gry na midzie yi jaka była dalej masz, tzn. Q. Jeśli jako drugie zmaksujesz W, to masz też ten sustain (nie taki co kiedyś ale masz). Możesz zbudować sobie yi mid pod stricte AD bez AS'a i będziesz napieprzać z Q jak stary AP Yi, chociaż teraz nie zrobisz RQRQRQRQRQ Pentakill ^^ IMO mało opłacalne, AD/AS/Crit build z jakimś malletem dla slowa daje sporą siłę, graj lepiej na topie, jak chcesz tym linie robić.

Swoją drogą Yi lubiłem na AP, był lamski skillowo, ale śmiesznie się tym grało. I miał śmiesznie prostą linię. A najlepsza rzecz w Yi imo (działa do teraz) to jego zdolność do "NOPE" przy ganku przeciwnika :3

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Według mnie Yi na mida było by złym pomysłem, dajmy na przykład typowego assasyna na midzie, czyli ahri:

Praktycznie po 6 nie do złapania, musiałbyś liczyć na gank junglera żeby ją zabić.

Co ci to da że masz ogromny damage, skoro przeciwny mider potrafi utrzymać dystans od ciebie, a szczególnie postacie takie jak syndra, co po prostu żyją staniem daleka od przeciwnika.

Jedyny plus Yi na midzie, to jeżeli jungler przyjdzie przed 6, naprzykład taki jarvan + yi mogą po prostu zmasakrować typowego midera do zera, ale polegać na junglerze nie można, bo nie zawsze zgankuje on szybko mida.

Zatem według mnie granie nim na midzie jest nie opłacalne, lepiej grać standardowymi pickami, stary Yi by coś jeszcze ugrał, ale nowy to raczej nadaje się na długie farmienie, a co z tym idzie wyjście po 20 minucie z topa z Iedgem i phantom dancerem.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...