Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Battlefield 4 - subiektywna recenzja wersji beta

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie chciałbym podzielić się z Wami moimi wrażeniami z wersji beta - co mi się podoba, a co nie. Wiem, że jest już taki temat, ale moja wypowiedź była by tam za długa :) No więc zaczynajmy :)

Frostbite 3

Pierwszą rzeczą, którą chciałbym opisać jest Frostbite 3. W teorii pozwala on tworzyć zniszczalną mapę, super widowiskowe efekty itp. Jak jest naprawdę? Owszem budynek się wali, bardzo fajne to wygląda, ale to nie to co obiecywali. Mógłbym nawet rzec, że w trójce można było więcej zniszczyć, chociaż na metrze (mapie w becie trójki) też można było niewiele. Wiem, że to beta, ale naprawdę, oprócz filarów i budynku, nic bardziej widowiskowego nie znalazłem. Zdarzyło mi się również, że nie mogłem zniszczyć ściany, która była bardzo cienka i powinna być zniszczalna ;) Ale podobno wszystko ma ulec zmianie :) Pożyjemy zobaczymy. Przejdźmy zatem do reszty...

1380803645-U867857.jpeg

Rozgrywka

Ogólnie grało mi się bardzo przyjemnie, poza pewnymi babolkami (tak, wiem, że to beta). O błędach z latającymi rzeczami i budynkami nie wspomnę (bo to beta :D), ale o optymalizacji już muszę. Na moim komputerze (Core 2 Quad, Radeon 7770 i Windows 8 64 bit), grało się tak samo na niskich, średnich, wysokich czy ultra (!). Dokładnie. Tak. Samo. Tyle samo FPS'ów itp. Denerwują także spadki FPS'ów ale to beta, pewnie zostanie poprawione. Mapa mnie nie zachwyciła tak samo jak na zwiastunach. Owszem, fajna, ale:

a) wszyscy niszczą jeden budynek

b ) jest pełno snajperów i kamperów :(

c) nie jest zbyt duża

Naprawdę fajna jest opcja pływania i nurkowania. I strzelania w wodzie. Z nią gra jest ciekawsza :) Chyba tyle, przejdźmy dalej...

1380804145-U867857.jpeg

Grafika

Miało być tak cudownie... i jest. Grafika doczekała się poprawek. Szczególnie woda, która wyglądała jak folia aluminiowa. Jednak nie jest to rewolucja, lecz ewolucja. Woda naprawdę jest śliczna. Budynki również, ale według mnie w starszym Crysisie 3 grafa była ładniejsza. Jednak bez przesady. Wszystko wygląda naprawdę fajnie np. gdy wali się budynek, z sufitu spadają żyrandole, ściany się walą. Gdy budynek uderzy w wodę tworzą się falę. To dodaje uroku. Efekty cząsteczkowe są mega. Ale w tym DICE zawsze było dobre :) Według mnie jedynie pogorszyły się modele helikopterów. Wcześniej były ładniejsze. Ale to subiektywna recenzja, jak widać w temacie. Ale żeby nie było - Battlefield 4 jest naprawdę ładny.

1380804288-U867857.jpg

Na zakończenie

Na zakończenie pragnę dodać, że DICE odwaliło naprawdę kawał dobrej roboty. Gra jest bardzo ładna i gra się w nią bardzo przyjemnie. Jedynie drobne poprawki, polska wersja językowa i można wydawać grę w pudełkach. Aha. I jeszcze mapy. Dużo :) Niewiele jest jeszcze do powiedzenia. Ja polecam wziąć pieniądze i pobiec po pre order, póki jeszcze jest (ja tak zrobiłem :P). Proszę o Wasze wypowiedzi w komentarzach dotyczące gry, oraz wypowiedź Haitza, z którym to grałem :) Na koniec życzę miłej gry, i niezłej zabawy w trakcie bitwy o Szanghaj. Pragnę jeszcze dodać, że wypowiedź jest na podstawie ograniczonej bety Battlefield'a 4 i jeszcze dużo może się zmienić. Jeśli artykuł wam się spodobał proszę o lajka :)

Pozdrawiam i życzę miłej gry.

Razeer123

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

No więc skoro jest otwarta wersja beta, to może ktoś skomentuje :P ?

Opublikowano

Nie podoba mi się, bo beta nie działa na AMD xD

Jak to nie działa ._. Jak AMD jest partnerem Battlefield'a 0.o

Opublikowano

Wszystko działa, tylko jak ktoś nie potrafi nawet włączyć gry (albo chociaż opisać dokładnie problemu na forum) to tak potem się idzieje.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Ogólnie rozgrywka bardzo mi się podoba, zachowano wiele bardzo dobrych elementów z poprzedniej części a dodano też sporo świeżości. Jedynie optymalizacja kuleje, i te zwiechy ;C

Opublikowano

Wszystko działa, tylko jak ktoś nie potrafi nawet włączyć gry (albo chociaż opisać dokładnie problemu na forum) to tak potem się idzieje.

jestem ciekaw jak można źle włączyć BF4 Beta :) mam nadzieję że mi powiesz ...

beta nie działa na 2 rdzeniowych, więc chyba nie mam co się rozpisywać

Opublikowano

W swoim poprzednim poście napisałeś że nie działa na AMD, a nie na 2 rdzeniowych. Jeśli się przymierzałeś do gry w BF4 na 2 rdzeniowym AMD to pozdrawiam i życze powodzenia.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

W swoim poprzednim poście napisałeś że nie działa na AMD, a nie na 2 rdzeniowych. Jeśli się przymierzałeś do gry w BF4 na 2 rdzeniowym AMD to pozdrawiam i życze powodzenia.

zapomniałem dodać że 2 rdzeniowy

dzięki :) do tego czasu będę miał Intel I35 25 GHz , turbo 80 GHz

Opublikowano

fajnie i przyjemnie się czytało twoją opinie bo naprawdę wziąłeś pod uwagę wiele aspektów. Zgadzam się w zupełności, gra się przyjemnie (jeszcze gdyby nie było tych wszystkich bugów to byłoby ekstra, no ale to beta) grafika całkiem spoko jest progres, woda dalej mi przypomina aluminiową tym bardziej że mam porównanie z crysisa 3 tam woda wygląda troszkę lepiej i to "troszkę" naprawdę dużo daje. Zostało dodane nowe wyposażenie i dodatki do broni ale nie napisałeś jak ci się podoba oprawa dźwiękowa, według mnie jest dobra chodź miałem takie przypadki że rozglądałem się za helikopterem po jego dźwięku, lecz wyleciał z zupełnie innej strony, dziwne :D .Troszkę szkoda że nie można niszczyć więcej budowli oraz umocnień wtedy rzeczywiście by to wpływało na rozgrywkę, no ale nie można mieć wszystkiego, może w następnej odsłonie będzie lepiej :) Grę oceniam 7/10 oczywiście jest to ocena bety.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

fajnie i przyjemnie się czytało twoją opinie bo naprawdę wziąłeś pod uwagę wiele aspektów. Zgadzam się w zupełności, gra się przyjemnie (jeszcze gdyby nie było tych wszystkich bugów to byłoby ekstra, no ale to beta) grafika całkiem spoko jest progres, woda dalej mi przypomina aluminiową tym bardziej że mam porównanie z crysisa 3 tam woda wygląda troszkę lepiej i to "troszkę" naprawdę dużo daje. Zostało dodane nowe wyposażenie i dodatki do broni ale nie napisałeś jak ci się podoba oprawa dźwiękowa, według mnie jest dobra chodź miałem takie przypadki że rozglądałem się za helikopterem po jego dźwięku, lecz wyleciał z zupełnie innej strony, dziwne :D .Troszkę szkoda że nie można niszczyć więcej budowli oraz umocnień wtedy rzeczywiście by to wpływało na rozgrywkę, no ale nie można mieć wszystkiego, może w następnej odsłonie będzie lepiej :) Grę oceniam 7/10 oczywiście jest to ocena bety.

Dzięki za opinię! Także uważam że szkoda że ten frostbite jest słabszy niż większość z nas przypuszczała, ale i tak jest to duży krok do przodu.

Opublikowano

Z minuty na minute gra coraz bardziej mi się podoba. :) na ps3 może kupie, gdy bede mial ps4 to kupie na 100% :) 

Premium przeniesiesz chyba bez problemu (tak jest na xboxie), a chcą zrobić, że jak kupisz na PS3 i potem dopłacisz około 30 zł to dostajesz na PS4 :P Może to zrobią, bo póki co tylko o tym mówią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...