Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Spolszczenie do ROM CN.

lasewiner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ja z dwójką kolegów, od niedawna gramy w Rom'a, bardzo nam się spodobał, lecz wersja chińska, jest trochę hmm, niezrozumiała, więc pomyśleliśmy, jako iż chodzimy do technikum informatycznego :F, postaramy się zrobić spolszczenie, ale nie wiemy czy będzie się opłacało robić tyle zachodu, jeżeli nikt go nie będzie używał. Projekt będzie tworzony z Kalixem i Grubym (organizator pracy), całe spolszczenie będzie tłumaczone słownikami/Google Tłumaczem, nie chodzi nam o tłumaczenie całego zdania w GTłuamczu, bo to bez sensu, po prostu będziemy tłumaczyć poszczególne wyrazy, potem łącząc je w sensowne zdania.

Nie wiem jak pomysł się spodoba, bo tyle zachodu dla parę osób, jest mało motywujące.

Co o tym myślicie ?

mhraed.png

Opublikowano

Przyda się, bo być może wersja chińska dla mnie będzie lepsza niż europejska :D Jak wiadomo tutaj archer ma łatwo z expem a na europejskim nie koniecznie będzie miał łatwo ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Chceci spolszczac gre nie znajac jej praktycznie?

Powodzenia, ludzie sie potem naucza zlych nazw i beda mieli problem na oficjalu.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Chceci spolszczac gre nie znajac jej praktycznie?

Powodzenia, ludzie sie potem naucza zlych nazw i beda mieli problem na oficjalu.

Chiński zna może... 1% polaków? :D

A Wy chcecie tłumaczyć grę? No bez kitu. Może i pomysł na plus, ale wykonanie będzie niemożliwe.

Możecie spróbować spolszczyć interfejs, klasy, skille, jakieś nazwy itemów... ale nie więcej, będzie to błędem.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jeśli uwiniecie się przed czasem wypuszczenia wersji EU no to nie widzę problemów. :)

Chociaż nie wiadomo jakie zmiany zrobili/ą w wersji EU.

Opublikowano

Myślę że bardziej opłacalnym byłoby tak jak kolega wcześniej napisał spolszenie interfejsu, skilli, przydatnych rzeczy, bo Questów jest dość sporo ;) więc nie sądze abyście sie uwineli przed EU w która pewnie większość polaków bedzie grała, a wasze spolszenie bedzie wtedy przepraszam ale nie przydatne, choć uważam że mimo to pomysł dobry i że wgl ktoś ma chęć aby pomoc młodszym graczą jak i starszym, poznać grę.

Opublikowano

Ale też nie skreśla szansy zostania nimi ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Gówno zrobicie za pomocą translatora. Tam jest większość nazw własnych, które translator nie rozumie, no i co? Jak to przetłumaczycie? Dacie własne nazwy czy zostawicie znaczki -,-

Opublikowano

Miesiąc w technikum informatycznym nie robi z was informatyków.

Prawda, ale chodzenie 5 lat na dodatkowe lekcje C# I Java pomaga i daję doświadczenie.

Co do translatora, może i racja, one do dupy tłumaczą, również zgodzę się z tym że musielibyśmy dać jakąś swoją nazwę, spróbuje pogadać z ludźmi którzy znają chiński (w innej klasie jest Chińczyk, czy tam Japończyk, spytam się go) może znajdę człowieka co zna ten język perfekt i będzie nam mógł pomóc.

mhraed.png

Opublikowano

Nie opłaca się robić tego. Do premiery w Europie niewiele zostało i większości to się nie przyda, jak przejdą na polaka. Takie moje zdanie i chyba większośc się pod nim podpisze.

[√]100 postów

[√]200 postów

[√]300 postów

[x]400 postów

[x]500 postów

Opublikowano

Nie opłaca się robić tego. Do premiery w Europie niewiele zostało i większości to się nie przyda, jak przejdą na polaka. Takie moje zdanie i chyba większośc się pod nim podpisze.

W sumie racja, premiera EU niedługo, a pl tak czy siak wyjdzie, morze i rzeczywiście bezsensowna robota.

mhraed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...