Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ja coś odkryłem ?

KASH_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie dziś czytałem, padło na Pieśń nad Pieśniami z Biblii. Link : http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=582

Dosłowne znaczenie to oczywiście miłość kobieta-mężczyzna, lecz bibli ma ZAWSZE drugie dno. Doczytałem, popytałem i się dowiedziałem że drugim dnem

jest miłość kościół(wierni)- Bóg/jezus. Czyli czasami mężczyzna - mężczyzna. No niby z tego to nic, bo miłości są różne. Ale w tej pieśni są wątki erotyczne. Czy chodzi o homoseksualizm

Oczywiście mogę pierdolić jakieś głupoty, bo nie mam ustosunkowania do wiary.

Zapraszam do dyskusji

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

Poczytaj sobie interpretacje/wyjaśnienia jakiegoś pastora luterańskiego (katolicy gadają często różne głupoty i kłamstwa) zamiast wypisywać jakieś bzdury na MPC. Miłość Boga/Jezusa do ludzi (czyli np. Jezus - Ania Nowak, ale też Jezus - Jan Nowak) to miłość pozbawiona seksualności, tak samo jak ojciec kochający swego syna, nie jest pedałem.Są różne miłości.Istnieje 1 o seksualnym charakterze i jest to miłość mężczyzny do kobiety i kobiety do mężczyzny.Homoseksualizm/Biseksualizm itd. to nie miłość tylko zwykłe zboczenie, które można leczyć w specjalnych ośrodkach.W ogóle temat moim zdaniem założony, żeby sprowokować kłótnie i głupie komentarze gimbazy (nie mylić z gimnazjalistami).Myślę, że wszystko co można było wyjaśnić, wyjaśniłem i temat można zamknąć, żeby nie wpierdolił się jakiś troll.

@

Jeżeli chodzi o tą pieśń, to można interpretować ją jako pieśń o jakiejś parze zakochany albo jako pieśń o miłości Boga/Jezusa do ludzi i Kościoła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...