Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana części ew. nowy komputer

cashe65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca mi się dokupywać części do mojego obecnego komputera czy lepiej kupić nowy tani komputer tak do 1tyś. ewentualnie 1.5tys. Chodzi mi o to aby to była maszynka na której dobrze by się grało.

Parametry mojego obecnego komputera to:

- Płyta główna Asus P5K http://www.agito.pl/plyta-glowna-asus-p5k-79-41532.html

- Procesor SLA9X (Intel Core 2 Duo E6550) http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLA9X.html

- Ram GOOD RAM GR667D264L5/1G DDR2 2x 1GB PC5300 DIMM

Moja wizja na ten komputer byłaby taka aby kupić jakąś dobra karte graficzna jakis dysk chocby 500GB i jeszcze z 2x 1GB RAM'u oraz dokupienie jakiegoś dobrego zasilacza.

Dlaczego nie wymieniłem karty graficznej, dysku twardego i zasilacza? Ponieważ są one stare i brane od innego kompa są stare a dysk i zasilacz mi padają. Obecnie korzystam z laptopa który nie jest rewelacyjny. Ale jakoś udaje mi się grać na najmniejszych wymaganiach.

Prosiłbym o pomoc użytkowników tego forum ponieważ jesteście bardziej doświadczeni niż ja w tych sprawach więc będziecie wiedzieć czy warto dokupić czy lepiej zbierać na nowy sprzęcior.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja proponuje sprzedać to co teraz masz i dołożyć do nowego kompa. Albo nie sprzedawać i kupić coś za 1,5k ;)

No ale co z tym zrobi, to szafki włoży ? : P

Sprzedaż aktualnego sprzętu (w całości) i zakup używanego i5, a reszta z nówek (zapewne 7790 się znajdzie, ale nie wiadomo, jakim budżetem będziesz dysponował po sprzedaży).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...