Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Resthea.eu - kilka testowych efektów

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Qen chyba juz kazdy wie na co sie stac wiec juz nikt nawet nie komentuje :D

A mi sie podoba ciekawe do czego bedzie to uzyte =]

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Ładne efekty :)

Z tego co widziałem to dodałeś te efekty jako moby , czy nie uważasz że przy większej ilości graczy będzie lagowało bądź wyskakiwał komunikat c+++.

ntwx.png

Zapowiada się najlepszy event w dziejach NerviL-a ! Wybierz NerviL-a na Grudzień !

Zapraszamy : NerviL S1/2

Opublikowano

Ładne efekty :)

Z tego co widziałem to dodałeś te efekty jako moby , czy nie uważasz że przy większej ilości graczy będzie lagowało bądź wyskakiwał komunikat c+++.

Efekt nie obciąża ramu tylko grafikę więc nie będzie wyskakiwał.

Co do Hasumi to niestety moim zdaniem Qentinios jest dobry w te klocki ale nie aż tak dobry jak się wszystkim wydaje.

0LsM05U.png

Opublikowano

Efekt nie obciąża ramu tylko grafikę więc nie będzie wyskakiwał.

Co do Hasumi to niestety moim zdaniem Qentinios jest dobry w te klocki ale nie aż tak dobry jak się wszystkim wydaje.

wszędzie musisz napisać coś negatywnego ? skąd wiesz na co go stać ? zjadłby Cię doświadczeniem jestem tego pewny .

9744614511434431437261.jpeg

Opublikowano

wszędzie musisz napisać coś negatywnego ? skąd wiesz na co go stać ? zjadłby Cię doświadczeniem jestem tego pewny .

Napisałem coś pozytywnego i wyraziłem swoje zdanie.

Jeżeli ktoś robi poradnik o optymalizacji clienta a każe usunąć pliki które optymalizują grę to co byś sobie pomyślał?

Wiem, że Qentinios zna się na rzeczy i nigdzie nie napisałem, że jest laikiem czy coś więc nie wiem o czym Ty mówisz.

Czy by mnie zjadł? Może tak, może nie. :)

Mam nadzieję, że podszkolił się troszkę w dziedzinie budowy clienta i zabezpieczy serwer przed Runtime error bo w końcu kilka info dostał. :)

0LsM05U.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś robi poradnik o optymalizacji clienta a każe usunąć pliki które optymalizują grę to co byś sobie pomyślał?

Wiem, że Qentinios zna się na rzeczy i nigdzie nie napisałem, że jest laikiem czy coś więc nie wiem o czym Ty mówisz.

Mam nadzieję, że podszkolił się troszkę w dziedzinie budowy clienta i zabezpieczy serwer przed Runtime error bo w końcu kilka info dostał. :)

Okej rozumiem przyznaje poniosło mnie lecz piszesz praktycznie pod każdą nowością że coś tam coś tam :) Zrobił to na pokaz a takiego czegoś nigdzie jeszcze nie widziałem więc propsy dla niego ;)

9744614511434431437261.jpeg

Opublikowano

Okej rozumiem przyznaje poniosło mnie lecz piszesz praktycznie pod każdą nowością że coś tam coś tam :) Zrobił to na pokaz a takiego czegoś nigdzie jeszcze nie widziałem więc propsy dla niego ;)

Przecież po to dodaje na forum aby ludzie to skomentowali. :P

Więc ja komentuję. :D Piszę "że coś tam coś tam" pewnie dlatego, że się znam na tym i wiem jak On zrobił wszystkie rzeczy na swoim serwerze więc mam troszkę szerszy pogląd na to. ;P

Dla mnie efekty jak efekty, bardziej mi się podoba zmiana skyboxa tylko tam razi mnie przejście które jest natychmiastowe zamiast np. przenikanie. :D

0LsM05U.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1048433-tutjak-zaoszczedzic-mb/

Nie widzę tutaj żebym gdzieś kazał kasować pliki optymalizujące grę?

Chyba że chodzi ci o to:

Client gdy dostatecznym oddaleniu kamery przełącza stosunkowo model na lod_XX przy czym granny pobiera mniej pamięci.

>

Client gdy dostatecznym oddaleniu kamery przełącza stosunkowo model na lod_XX przy czym granny pobiera mniej pamięci.

Coś jeszcze chcesz dodać wszystko wiedzący?

Widać nawet ja mogę się jeszcze czegoś ciekawego o budowie klienta dowiedzieć :D

A więc możemy skasować te dodatkowe lod, aby zaoszczędzić miejsce i bardziej obciążyć komputer, lub zostawić, aby klient więcej zajmował, ale lepiej sobie radził na bardzo słabym sprzęcie.

Nie znałem tego z 'lod', więc chyba napisałem dobrze?

Co do umiejętności, ja nie znam twoich, a ty nie znasz moich, mógłbym ci coś pokazać na pw, ale dostaniesz jak ktoś rozpakuje klienta resthey.

sygnatura2.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1048433-tutjak-zaoszczedzic-mb/

Nie widzę tutaj żebym gdzieś kazał kasować pliki optymalizujące grę?

Chyba że chodzi ci o to:

Widać nawet ja mogę się jeszcze czegoś ciekawego o budowie klienta dowiedzieć :D

A więc możemy skasować te dodatkowe lod, aby zaoszczędzić miejsce i bardziej obciążyć komputer, lub zostawić, aby klient więcej zajmował, ale lepiej sobie radził na bardzo słabym sprzęcie.

Nie znałem tego z 'lod', więc chyba napisałem dobrze?

Co do umiejętności, ja nie znam twoich, a ty nie znasz moich, mógłbym ci coś pokazać na pw, ale dostaniesz jak ktoś rozpakuje klienta resthey.

Znam Twoje umiejętności, sugerujesz się moją datą rejestracji. :D

0LsM05U.png

Opublikowano

Asti, Ciebie każdy zje - jesteś nikim(tak samo jak ja, ale sorry, musiałem to napisać).

Opublikowano

Asti, Ciebie każdy zje - jesteś nikim(tak samo jak ja, ale sorry, musiałem to napisać).

Nie trafiłeś bo nie jestem Asti, szukaj dalej Teodorku.

@ Qentinios zastanawiałeś się nad nowymi efektami skilli?

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie trafiłeś bo nie jestem Asti, szukaj dalej Teodorku.

@ Qentinios zastanawiałeś się nad nowymi efektami skilli?

Napisz na pw o co dokładnie chodzi

Ładne mapy masz na fanpage, tzn ładne obiekty, bo głównie o obiekty chodzi xD

Musimy zrobić lepsze :D

sygnatura2.png

Opublikowano

Napisz na pw o co dokładnie chodzi

Ładne mapy masz na fanpage, tzn ładne obiekty, bo głównie o obiekty chodzi xD

Musimy zrobić lepsze :D

A lajka dałeś? :D Bo ja u was dałem. :D

0LsM05U.png

Opublikowano

A mi się efekty bardzo podobają, zwłaszcza ten z kluczykiem. Możliwe, że w wolnym czasie zrobię u siebie coś podobnego, bo pomysł naprawdę fajny i chyba mam do tego zastosowanie :).

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie , ale szczerze ten niby "deszcz" szpeci gre nie przypomina to deszczu czy nawet powiedzmy małego deszczyku tylko jakby mgła i tyle :(( , ale tak reszta git :)

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie , ale szczerze ten niby "deszcz" szpeci gre nie przypomina to deszczu czy nawet powiedzmy małego deszczyku tylko jakby mgła i tyle :(( , ale tak reszta git :)

Stary chyba pomyliles tematy co ten temat ma do deszczu z przed tygodnia ._.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...