Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Proszę o paczkę "C"

Pragrom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Programuje w języku AutoIT, jednak chcę przejść na "C". I mam taką małą prośbę... Mógłby ktoś dać mi programów, z których korzystacie do pisania w C? Chodzi mi dokładnie o to, żeby w paczce był Dobrze skonfigurowany edytor, kompilator itp. Korzystam z "Dev c++" ale on nawet w 100 % dobrym kodzie wynajduje jakieś błędy z kosmosu.

P.S; Z czego polecacie się uczyć na początek?

Z góry dzięki, pozdrawiam :)

Opublikowano

To ty chcesz "C" czy "C++" używasz dev-c++ który (jak sama nazwa mówi) służy do C++. Poza tym jeśli "C" po co ci to ?? C++ jest teraz podstawowym standardem do programowania , ma dodane OOP (chociaż wiem że w którejś odnóży C jest OOP) i jest szybsze (chyba).

hcq0.png

Opublikowano

Korzystam z "Dev c++" ale on nawet w 100 % dobrym kodzie wynajduje jakieś błędy z kosmosu.

P.S; Z czego polecacie się uczyć na początek?

Z góry dzięki, pozdrawiam :)

Po pierwsze: jakie "kosmiczne błędy wywala ci kompilator? A po drugie: dev-c++ to bardziej w kierunku c++, niekoniecznie c, choć można tak przestawić kompilator, by kompilował wyłącznie w C.

Jeżeli chodzi o naukę "C", to nie wiem. Jeśli chodzi o C++, to cpp0x.pl.

Zastanawiam się, czemu C? Mikrokontrolery programujesz?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Do mikrokontrolerów polecam Atollic TrueSTUDIO.

Jeżeli chcesz piszać aplikacje desktopowe w C to polecam CodeBlocks + MinGW (strona Codeblocks(dot)org->downloads->binary->w sekcji Windows 3 link od góry).

Do desktopówek jednak zalecam C++.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...