Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest tut do tworzenia modeli kostiumów

Wilku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakiś tut video jak zrobić własny kostium, ubranie z napisami etc. do metina? Proszę o szybka odpowiedź, strzelam lajkami:d

Opublikowano

Kurde musi coś być to że grafika to i ja wiem ale żeby np się porusza postac to musi też chyba być coś w 3d żeby dosować np. koszulkę do ruchu postaci. Czy jest (nie wiem czy dobrze mówię). Jak zrobić takie coś.

@Up no dobra wezmę zrobię np. kopię koszulki i nazwę ją inaczej i powiedzmy edytuję i zmienię jej kolor i dodam napis (bo to jest grafika) rozjaśnij mi to bardziej. I pytanie takie inne czy jest gotowy projekt "koszulki" z napisem na plecach Youtuber ?

Opublikowano

Kurde musi coś być to że grafika to i ja wiem ale żeby np się porusza postac to musi też chyba być coś w 3d żeby dosować np. koszulkę do ruchu postaci. Czy jest (nie wiem czy dobrze mówię). Jak zrobić takie coś.

@Up no dobra wezmę zrobię np. kopię koszulki i nazwę ją inaczej i powiedzmy edytuję i zmienię jej kolor i dodam napis (bo to jest grafika) rozjaśnij mi to bardziej. I pytanie takie inne czy jest gotowy projekt "koszulki" z napisem na plecach Youtuber ?

Gdy już zrobisz taką teksturę to wrzucasz do paczki tam gdzie są modele a potem dodajesz wpis do np. warrior_m.msm

Group ShapeDataXX
    {
        SpecialPath            "d:/ymir Work/pc/warrior/"

ShapeIndex           XXX    
        Model                "Nazwa modelu"
        SourceSkin            "Nazwa orginalnej tekstury"
        TargetSkin            "Nazwa twojej tekstury"
    }

XX - Twój odpowiedni numerek

XXX - Dodajesz index od item_proto

0LsM05U.png

Opublikowano

A skąd wziąć "jakąś" teksturę/ry dla 4 klas.

I te tekstury edytuje w programie graficznym. Potem zapisuje na pulpit i przystępuje do dalszych działań tak jak piszesz.

Opublikowano

A skąd wziąć "jakąś" teksturę/ry dla 4 klas.

I te tekstury edytuje w programie graficznym. Potem zapisuje na pulpit i przystępuje do dalszych działań tak jak piszesz.

Edytuj sobie jakąś teksturę od Ymira z clienta PL.

0LsM05U.png

Opublikowano

Gdzie dokładnie znajdę te (tekstury- kostiumy) i czy program photoscape(chyba tak to się pisze) odtworzy ten format pliku w postaci graficznej ? Czy musi być gimp i nim malować etc.:)?

I później zapisać pod pierwotną nazwą lub własną :)??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...