Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co polecacie..?

Indented®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ja tutaj z pytaniem jakie gry moglibyście polecić typu Assassin's Creed, Skyrim?
Rozmyślałem nad kupnem Wiedźmina 2, lecz nie bardzo wiem, czy mi się to opłaca, czy nie ma lepszych gier.

Specyfikacja komputera, o ile będzie do czegoś potrzebna

Procesor Intel Core i3 2,40 GHz
4GB RAM
Karta graficzna AMD Radeon HD 6500/5600/5700 Series 1GB

Opublikowano

[...]Rozmyślałem nad kupnem Wiedźmina 2, lecz nie bardzo wiem, czy mi się to opłaca[...].

Opłaca się. Gorąco polecam całą tę serię.

Polecam również:

The Elder Scrolls III: Morrowind

The Elder Scrolls IV: Oblivion z modem OOO 1.3

Gothic 1

Gothic 2 Noc Kruka

Gothic 3 z patchem 1.7 i up

Arcania: Gothic 4

Risen 1

Risen 2

Dragon Age 1

Dragon Age 2

Dragon Age 3

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

jak można polecać grę skoro jeszcze nie wyszła skąd wiesz że nie będzie sh*t bo twórcą coś nie wyszło ?

Raczej wątpię. :) Jestem fanem tej serii więc tak od siebie napisałem. Fakt. Gry nie ma jeszcze na rynku. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Do asasyna to podobna jest nawet seria Prince of Persia.

Moge dodać Darksiders 1 - nawet miło wspominam ta produkcje.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

Wiedzmin 2- Jeśli wachasz się przed kupieniem to sobie ściągnij 1 i przejdz, przekonasz się, że warto.

PS. 10min temu przeszedłem Wieśka 2.

Opublikowano

Ja ci mogę gorąco polecić całą serię Wiedźmina

to chyba najlepsza gra, ją miałem okazje przejść w życiu, teraz czekam na 3 część <3

Skyrim... mi osobiście nie przypadł do gustu, ponieważ, w tej grze fabuła jest tak jak by na 2 miejscu, a w wiedźminie, jest super :D

Gothic, ale to tylko 1, 2 część bo te dalsze to dno

Opublikowano

Z RPG podchodzących do fantasy, polecam dosyć stare Jade Empire. Sporo bicia, ale niezła przygodówka, w bajecznym świecie.

Z takich podchodzących pod czasy teraźniejsze mogę polecić zaś Alpha Protocol i Fallout 3/New Vegas.

Co do Wiedźmina 2... Mi osobiście nie przypadł do gustu, nie ma tego co w części pierwszej, gdzie wszystko wyglądało matowo, głównie surowo z zewnątrz... Oczywiście możecie powiedzieć, że fabuła powinna górować, ale uważam, że porządna gra powinna cieszyć oko..

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Tak mu polecacie tego Wieśka, a nawet nie wiemy jaki on ma w końcu sprzęt... Wiesiek 2 ma swoje wymagania sprzętowe, więc warto by podać model płyty głównej, procka, grafy, zasilacza, a także ram. Dokładnie, np. poprzez CPU-Z

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Dragon Age: Inkwizycja ma mieć premierę na jesień 2014 roku... Rok czasu jeszcze do tej gry, ale informacja potwierdzona.

Polecam serdecznie.

Dungeon Siege.

Gothic.

Diablo.

Torchlight.

Morrowind.

Oblivion.

Wiedźmin.

Risen.

Mass Effect.

Knights Of The Old Republic.

Fallout.

Fable: Zapomniane Opowieści.

Kingdoms Of Amalur: Reckoning.

Opublikowano

Cała seria Gothic, nawet w tą nieszczęsną G3:ZB można pograć na najnowszym patchu, Wiedźmin 1 i 2, Fable, Fallout 3, Jade Empire też niezłe, chociaż trochę inne od typowych RPG, M&B;OiM, Risen, Dark Messiah of Might&Magic, Two Worlds. Są jeszcze Two Worlds 2, Fallout:New Vegas, Risen 2 i Władca Pierścieni: Wojna na Północy, ale nie wiem czy dobre, bo sam się na nie jeszcze czaje :D

A i jeszcze Oblivion i Morrowind, oba w złotej edycji z 2 dodatkami, ale zwłaszcza w Morrowindzie mechanika jest trochę inna niż Skyrim (zwłaszcza walka).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie będę się rozpisywał, jeśli chcesz w coś się wciągnąć na długo to polecam gorąco Gothic 1, Gothic 2 Noc Kruka, 3 i 4 sa już beznadziejne, a jak gothic sie znudzi, to jest bardzo dużo modyfikacji :) Polecam !

Oczywiście bym zapomniał, polecam też The Elder Scrolls V : Skyrim 8)

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...