Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vayne vs Graves

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zawsze gdy gram jako vayne na botlane i trafiam Gravesa mam spore problemy.

Przeważnie zaczyna się od spokojnego early, a później wbija jak szalony i mnie niszczy.

Jedno pytanie : Czy graves kontruje vayne, czy po prostu trafiłem na dobrych wrogów?

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Po części tak. Ma zdecydowaną przewagę w early i mid game, przez co większość trade'ów wygrywa bez problemów. Jak grając Vayne widzisz takiego Gravesa to najlepiej graj całe early/mid pasywnie, a spróbuj go rozwalić tylko przy ganku junglera lub czekaj z zabiciem go aż do late game.

Opublikowano

Musisz uważać żeby cie nie zdjął na combo z supportem, a DMG ma spory. Potem jak zdobędziesz pare itemów na Vayne nie ma już mocnych poza oracle i Hard CCkami :3

Opublikowano

Na początku graves Cie rozwali , przez to że ma slowa, ten skill W,dash oraz DMG ze skilli ,a vayne gra jako mobilna z akrobacji.

W late bardziej będzie przydatna vayne i wtedy powinna gravesa rozwalić.

Opublikowano

Na początku graves Cie rozwali , przez to że ma slowa, ten skill W,dash oraz DMG ze skilli ,a vayne gra jako mobilna z akrobacji.

W late bardziej będzie przydatna vayne i wtedy powinna gravesa rozwalić.

No tak, jednak ciężko dotrwać do late, gdy nie mogę się wyfarmić. Podchodze- dostaje wpierdol, odchodze. Tylko pod wieżą, co jest trochę męczące. Trace wtedy jakieś 50 lasthitów na 20 minut, poza tym jak wbija jungler to robi się bardzo nieprzyjemnie...

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Czy ten temat nie powinien znajdować się tutaj?

http://www.mpcforum.pl/forum/475-league-of-legends-wybieranie-championow-i-skinow/

A co do pytania Graves z taką Nami wygra każdą grę.A po 6 lvl staję się jeszcze silniejszy, tylko że Vayne ma lepsze late więc tutaj pozostaje kwestia czy Graves dostanie mega feed'a i zabije taką Vayne na parę hitów.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Zależy od twojego buildu.

Mając dorana, mój bulid na całą grę ma dużo do powiedzienia....

Czy ten temat nie powinien znajdować się tutaj?

http://www.mpcforum.pl/forum/475-league-of-legends-wybieranie-championow-i-skinow/

A co do pytania Graves z taką Nami wygra każdą grę.A po 6 lvl staję się jeszcze silniejszy, tylko że Vayne ma lepsze late więc tutaj pozostaje kwestia czy Graves dostanie mega feed'a i zabije taką Vayne na parę hitów.

Serio? Ten temat jest tam, gdzie być powinien.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...