Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobic domene .pl zamiast ip?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli posiadasz ip cyferkowe to polecam ci dot.tk tylko tyle że końcówka bedzie "tk"

- Darmowe

- Łatwe w obsłudze

Instrukcja:

- w polu którym możesz pisać wpisujesz swoje ip jakie byś chciał np. NazwaSerwera.tk (bez końcówki tk !)

- klikasz "go"

- wybierasz "Use DNS"

- wklejasz w wolne pola ip twojego serwera (musi być cyferkowe bo inaczej nie uzna)

- wybierasz czas ważności domeny

- przepisujesz kod

- klikasz "Sign Up"

- logujesz sie na sowim koncie google lub możesz zalogować sie na innych dostępnych tam witrynach

Gotowe!

teraz po jakichś 30 minutach twoje nowe ip będzie gotowe !

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

@up .pl ,a nie .tk :P

@Topic Kupujesz domenę na np. 1and1.pl , następnie ustawiasz ją jako DNS i podajesz ip serwera . Czekasz parę minut i gotowe :D

Opublikowano

@up .pl ,a nie .tk :P

@Topic Kupujesz domenę na np. 1and1.pl , następnie ustawiasz ją jako DNS i podajesz ip serwera . Czekasz parę minut i gotowe :D

ale ja mu podałem darmową domene bez zbędnej rejestracji xD

A co jeśli IP jest z portem ???

a masz serwer dedykowany czy na kompie? bo jak na kompie to weź ip z tond:

http://www.whatismyip.com/

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

serwer jest na pukawce

to wiesz co sprawdź czy jak wkleisz tam ip z portem to wyskoczy ci jakiś błąd a jak nie wyskoczy to możesz spróbować z portem a nawet jeśli ip z portem nie zadziała to w każdej chwili możesz zrobić nową domene i spróbować bez portu :)

Mam nadzieje że pomogłem :)

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

Jeśli jest z portem to musisz utwożyć w penelu zarządzania DNS, rekord srv. W polu nazwa usługi wpisz "_minecraft" , w polu protokół "_tcp" , w polu host wpisz swoją domene np. "abc.pl", priorytet "1", waga "0", w polu port podaj port na którym działa serwer, i w polu wskazanie musisz podać ip, na którym działa serwer

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Jeśli jest z portem to musisz utwożyć w penelu zarządzania DNS, rekord srv. W polu nazwa usługi wpisz "_minecraft" , w polu protokół "_tcp" , w polu host wpisz swoją domene np. "abc.pl", priorytet "1", waga "0", w polu port podaj port na którym działa serwer, i w polu wskazanie musisz podać ip, na którym działa serwer

a jak to zrobic?

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...