Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Opis Snajperek

Loraks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Chciałbym (być może) ułatwić życie i troszeczkę opisać i jakoś gry każdą snajperką jaką dane mi było postrzelać ^^

No to lecim:

1.Sydnejski Usypiacz-Snajperka dobra dla "początkujących w grze Snajperem (Ja się na niej wychowałem) bo jest w miarę łatwa do ogarnięcia nie ma zbytnio dużo minusowych obrażeń co jest dużą zaletą oraz w bezpośrednim starciu można wykorzystać "Efekt Sikwonda" by tak jakby zdezorientować przeciwnika......Oraz może być fajnie wykorzystany do wkur***** przeciwnych snajperów :)

2.Dalekosiężny Dżeail-Ta snajperka jest tak prosta i przyjemna w grze że po prostu już nic więcej o niej powiedzieć nie można.

3.Machina-Wielkie(teoretycznie) bydle od którego strzału myszka lata ci po całym biurku i może zabić 3/4 jak dobrze pamiętam osoby naraz.Można nią strzelać tylko z użyciem celownika (PPM).Strzał w klatkę piersiową z naładowanym powerem na 50% Gwarantowana śmierć nawet dla Demomana czy Żołnierza do Grubego nie byłbym pewny.Bardzo polecam ją złożyć lub kupić jeśli wolicie szybko strzelać bez celowania w głowę i.... ogólnie prawie że bez celowania tylko PPM i bum 3 kille do przodu.

4.Zabawka Zawodowca-No to jest snajperka jak sama nazwa mówi dla "Zawodowców" stworzona do Headshotów. Zabawka daje gwarancje zabicia nawet poniżej 30% powera jeśli trafimy od szyi w górę.Ale..właśnie było by zbyt pięknie,jeśli trafimy w "ciało" nie głowę mamy automatycznie -20% zadanych obrażeń więc jak już było napisane nie umiesz trafić w głowę? Nie sprawiaj sobie Zabawki.

Powinna tu być jeszcze "Ale Wielka Pukawka" i parę przeróbek podstawowego karabinu lecz niestety nie miałem z nich jeszcze okazji postrzelać.

Proszę pamiętać że opinia tych broni jest napisana według mnie. Jeśli macie inne zdanie o jakiejś snajperce wypowiedzieć się niżej ^^

Opublikowano

Zabawka zawodowca nie ma żadnych usprawnień w zadawaniu obrażeń, ma tylko usprawnienia w szybkości ładowania i braku oddalenia widoku po wystrzale, gdy skupienie jest aktywne, a także tłumik. Machina jest idealna, gdy nie mamy zamiaru się chować, oraz gdy nie chcemy się martwić celowaniem w głowę, podobnie jak w przypadku sydnejskiego usypiacza. Nie poleciłbym jej nosić bez SMG.

Dalekosiężny dżezail jest chyba bezpośrednim ulepszeniem normalnej snajperki po aktualizacji, bo nawet z zerem trafionych głów ładuje się tak samo szybko jak zwykła

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Jestem początkującym(zarówno TF2 jak ogólnie FPSy), co będzie lepsze, Sydnejski Usypiacz czy Machina? Oba znalazłem. Na czym polega ten efekt Sikwondo?

Opublikowano

Jestem początkującym(zarówno TF2 jak ogólnie FPSy), co będzie lepsze, Sydnejski Usypiacz czy Machina? Oba znalazłem. Na czym polega ten efekt Sikwondo?

Efekt, to jak oblejesz kogoś sikwondem, a potem strzelisz do niego, minikrytyczne (jak dobrze pamiętam) obrażenia.

Zacznij grać usypiaczem, miła, przyjazna broń.

Opublikowano

Z jednej strony usypiacz byłby dobrym wyborem dla początkującego. łatwo nabijesz nim trochę asyst(o zabójstwa już trudnie) ale ciężko ci będzie grać przeciwko innym snajperom. Granie snajperem polega(według mnie) tylko na strzelaniu head shotów. W ten sposób większość klas mamy na strzał, góra na dwa(bez naładowania) więc na twoim miejscu wziąłbym normalną snajperkę i poćwiczył strzelanie head shotów. Ale to tylko moje zdanie, rozumiem że skoro jesteś nowy w świecie FPS to lepiej zacznij od czegoś prostego, tutaj sydneyski usypiacz będzie idealny.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zapomniałeś o KLASYK'u :P Broń jest dobra bo się kampisz za kimś i bez celowania naładujesz i walniesz mu head'a od tyłu :D (Są z nim challenges)

O niczym nie zapomniał, temat został założony prawie rok temu a autor był online kilka miesięcy temu...

461151420292002410470.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moim zdaniem tej Twój opis, powinien być estetyczniej napisany. Ale liczą się chęci, na pewno nie jedna osoba skorzysta. 

• Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Opis Snajperek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...