Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anglia

choina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie. Mam zamiar wyjechać do Angli. Do miejscowości Bristol. Chciałem się zapytać pare kwesti odnośnie tego.

Jade z kolegą w lutym. Prace powinniśmy mieć bo siedzi tam kolega. Mieszkanie mam nadzieje że też nam jakieś zakwateruje.
Robota na budowie. będziemy mieli 7 funta na godzinkę.
wychodzi gdzieś 1100GB moze 1200.

Mieszkanie znaleźliśmy 2 pokojowe za 500f to idzie na dwóch.

1 Jak to jest wszystko wliczane? za 500f ide do gołego mieszkania ale czy mam już wszystko wliczone? Wode, prąd?
2 Czy wyżyje za reszte pieniędzy czy będę mieć ciężko.
3. Ktoś był? Moze mi wiecej powiedziec? Udzielić informacji?
4 Nie ukrywam że się boje... Coś nie wypali...
5 Biore ze sobą jakies 200-300f. czy dam rade wystartować z tym? Kolega bierze koło 500f

Opublikowano

Powiem Ci że różnie to z pracą bywa i to że teraz mówi że wam robotę załatwi, to w każdej chwili może się zmienić. Ja w styczniu też niby miałem powiedziane że tylko podpisać umowę i pracować, a jak zajechałem w czerwcu, to akurat w tej firmie zaczęli ludzi zwalniać... Więc nastawcie się też na taką sytuacje, i najlepiej przed wyjazdem zapytajcie się czy ta robota na pewno będzie.

Co do opłat za mieszkanie, to nie wiem, wiem jedynie że moja siostra, płaci czynsz, neta i prąd. Nie wiem jak to jest z wodą a czy 200-300F Ci wystarczy? Zależy od tego jak będziesz żył, czy będziesz jadł że tak powiem "Tesco Value" czy jakieś burżuazje sobie odstawisz.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Na początku musisz dać depozyt, u mnie to było 200 funtów. Prąd, wode i wszystko trzeba płacić + śmieci jakieś drobne do kansilu.

I jeżeli wynajmujesz mieszkanie to powinieneś mieć jakieś kanapy stare czy coś już tam ! I to też WSZYSTKO ZALEŻY od tego kto Ci wynajmuje.

A co do wyżywienia to wszędzie w Anglii jest ASDA, taki zielony duży sklep. Da się kupić nawet tanio i dobrze, tylko nie kupuj nic w małych sklepikach, bo to ciapasy tam sprzedają i przy okazji drogo :D

VNp6c2U.png

Opublikowano

Niby będziemy dostawać tygodniówke. Wiesz normalne że pierwsze dwa miesiące będą ciężkie. Ja niechce życ jak król. Ale żeby sobie pozwalać na niektóre rzeczy. Kupić konsole, Pcta czy inne zbędne rzeczy. Jedziemy w dwójke, też troszke inaczej bo wszystko rozkłada sie na dwóch.

Pytam sie i zadaje może głupie pytania. Ale poprostu mam stracha że będe musiał dzwonić do rodziców o kase :P Ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma. Wole się zapytać niż później nic niewiedzieć .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...