Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze szkoły ponadgimnazjalnej

armatik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem, bo nwm jaką szkołe wybrać :) Mieszkam w Katowicach, dojazd do 10km może być :)

Dodam też że rodzina mówi że mam Talent do gotowania, nwm czy to prawda, ale umiem zrobić spagetti, jakiegoś kotleta, zupy itp

Mam też jeden może mniej ważny skill, dobra pamięć do numerór i cyfer(odpada Historia), Koledzy jak Mi podają numer telefonu to odrazu mam go w głowie, mam w głowie wyniki licznika wody i gazu(i to nie jeden wynik, bo pamietaj jeszcze ze stycznia)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Np. ustalasz grafiki pracy, tworzysz wykresy przychodów i wydatków, ustalasz w firmie przewoźnikowej kto jaki towar i gdzie przewiezie, w magazynie liczysz towary, stoisz w biedronce przy kasie:)

Opublikowano

Jeśli nie możesz się zdecydować to idź do LO na ogólny czy matfiz, humana...

Jak uważasz, że w technikum gastronomicznym zabłyśniesz wiedzą i będzie Ci tam przyjemnie to wybierz technikum.

Opublikowano

Stać przy kasie na pewno nie będę, a zakładając że biore sobie gastronomie, zdaje mature, ezgamin itp, mam zawód, mam 20 lat, idę do pracy, jakie studia wybrać, myslałem nad dietetykiem, ale co by też dawalo przysłowiowy grosz, ale by pasowało do gastro

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Do LO na pewno nie pojde.. wyjde z LO i co ? 0 zawodu .. wykształcenie też nie za grube

jak chcesz robić kebaby to idź do lo .

Tylko dobre technikum , poszukaj czegoś w katowicach , zawsze ludzie będą jeść .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Więc tak. Jak masz dobrą pamięć to idź do LO na profil biol - chem - fiz i na studia medyczne. Na początku zarabiasz 2/3k, ale z czasem będziesz mógł brać częstsze dyżury i zgarniać nawet ponad 5/6k. Praca jest zagwarantowana, chyba, że masz ujemne iq lub nie chcesz pracować.

Na studiach najgorsza jest łacina. Resztę da się przeżyć :P. Jest jeden haczyk, z matury należy mieć min 95% z w.w przedmiotów ( przynajmniej w Białymstoku ).

Technikum to taki sobie wybór, niby masz zawód, a i tak pracy nie znajdziesz, bo nie masz doświadczenia. Nie ważne gdzie byś poszedł i tak studia są " obowiązkowe ".

Pjona.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@refresh

Więc tak, takowe technikum gastronomiczne jest blisko mnie. Jaką średnią ocen koncowych trzeba miećby dostać siędo takiej szkoły ? ;)

Informatyka odpada na pewno

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...