Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka cena ?

Johny950

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam sprzedać mojego laptopa Samsung RC730-s01 , kupiłem go w Komputroniku w styczniu 2012 r. za około 2300 .Już go opisuję,chociaż najlepszy opis tego kompa znajdziecie na necie:

Procesor: i5-2410M (2.3GHz, 2.9 GHz Turbo, 3 MB cache)

Dysk twardy:640 GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 540M (2048 MB)

Pamięć RAM:4GB DDR3 (1333 MHz)możliwość do 8GB

z tych bardziej obszernych:

Laptop jest w stanie idealnym,nie ma rysek (no może 1,2, ale to tylko są widoczne pod lupą :D ) Bateria trzyma gdzieś koło godziny. Zamierzam go sprzedać , bo planuję kupić jakiegoś PC, bo notebook nie wystarcza do coraz nowszych gier. (ale z tych co na nim grałem to BF3,Fifa13) więc to jest główny powodów sprzedaży. Dorzucał bym oryginalny sys. win 7 home . I mam pytania :

1. Za ile mogę sprzedać tego laptopa ?

2. Sprzedawał ktoś z was w specjalnych miejscach/firmach zajmujących się skupowaniem laptopów ? Warto tam sprzedawać , opłaca się czy lepiej wystawić w serwisie aukcyjnym i czekać na kupca ?

Liczę na pomoc , rozdaję +++++ .

1377531174-U173186.png

Opublikowano

W wycenie nie pomoge, ale co.do tych serwisow to.tak jak z serwisami skupujacymi telefony.Jezeli szybko potrzebujesz floty to jest okej ale.jak wolalbys wiecej to sprzedaj to na jakims portalu aukcyjnym.

Opublikowano

Rozumiem iz laptop nie posiada juz gwarancji ?

Według mnie jest on warty jakieś 1000 - 1500 PLN.

Co do tych skupów - NIGDY PRZENIGDY !!! Oni zanizaja ceny ! Nigdy nie warto u nich !

Najlepiej wystawic na np. tablica.pl, allegro.pl, alegratka.pl i innych serwisach.

gra.png

Opublikowano

Ja myślę iż na pewno ktoś kupi gdyż sprzęt nie jest zły.

Fajna treść ogłoszenia oraz fotki dobrej jakości się liczą :)

Zycze udanej sprzedaży.

gra.png

Opublikowano

Chyba zrobię tak , że pojadę do skupu zobaczę ile mi oferują , jak będzie zdecydowanie za mało to wystawię na allegro i tyle ; )

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dawaj go na allegro i inne takie do lombardów się nie opłaca albo się nie znają albo aż zbytnio.

Nie posiadam sygnaturki jeśli byłby ktoś taki dobry i potrafił ją zrobić jestem w stanie coś mu zaoferować :)

Opublikowano

Dawaj go na allegro i inne takie do lombardów się nie opłaca albo się nie znają albo aż zbytnio.

W dzisiajszych czasach nie musza sie znac. Maja dostep do internetu i sprawdza cene. A klientowi dadza cene odpowiednio pomniejszona i sami sprzedadza... np. na allegro.

Wiec lepiej samemu sprzedac.

Poszukaj w aukcjach zakonczonych tego modelu, zobacz po ile sie sprzedawal. Zobacz tez za ile teraz ludzie chca sprzedac. Cene ustal na podstawie tych danych tak, aby cie satysfakcjonowala. Sprawdz tez jakie prowizje bieze portal aukcyjny za wystawienie i prowizje od sprzedazy, zebys nie byl zaskoczony. Najpopularniejszy portal nie musi byc najlepszy pod wzgledem popytu na twoj laptop, jezeli jest to dobry sprzet, dobrej marki. => Coraz wiecej ludzi ucieka od alleDROGO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...