Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozpakowywanie iMetina na potrzeby Kamer Moda

Devil304

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,od jakiegoś czasu gram na privie iMetin ,niedawno zainteresowałem się Kamer Modem i postanowiłem go wypróbować.

Niestety po pewnym czasie okazało się iż KM nie chodzi na normalnym iMetinie tylko na wersji z 2012r lub na kliencie ściągniętym z strony kamer moda.

Okazało się ,że KM nie działa z powodu innej konstrukcji klienta nowego iMetina ,a głownie z powodu zastąpienia plików eix i epk plikami mbe.

Po kilku dniach grania na iMetinie bez niektórych itemków oraz map i z niedziałającym botem do bonek ,postanowiłem rozpakować nowego klienta iMetina.

Teraz przechodzimy do aktualnego stanu rzeczy ,potrzebuję pomocy przy rozpakowaniu tego klienta ,na razie udało mi się odkryć iż pliki mbe to pliki epk tylko bez eix i zmieniając ich nazwe z *.mbe na *.epk oraz wykorzystując plik eix z starej wersji klienta ,można go rozpakować. Odkryłem także iż plik uruchamiający grę czyli starter.exe zawiera pliki local_pl.epk oraz uiload.epk i robiąc z nim to co z plikami mbe można je rozpakować. Niestety rozpakowują się tylko te pliki ,które są w tych samych miejscach co w kliencie z 2012 czyli tylko 60% plików zostaje wypakowanych a reszty nie ma na liście w pliku eix i właśnie tutaj jest problem. Podejrzewam iż lista plików może być w pliku starter.exe (tylko nie wiem jak ją wydobyć) lub w plikach mbe tylko zaszyfrowane w niestandardowy sposób.

Wszystkich ,którzy choć trochę się na tym znają proszę o pomoc.

PS: Jestem w tym zielony i zajmuje się tym od 2 dni (zdarzyłem prze wertować kod hex oraz próbowałem z rożnymi programami) dlatego proszę tłumaczyć mi po ludzku ale nie jak dla głąba.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...