Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposoby na zarabianie w UT

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sporo osób pisało mi na pw, żebym podał sposób na zarabianie itp.

Zebrałem się i go napisałem ;)

Od razu mówię, że nie będą tutaj wszystkie sposoby i po pewnym czasie mogą ulec zmianie.

1. Zarabianie na brązowych paczkach.

Nie jest to sposób bardzo efektowny, ale wystarczy mieć trochę cierpliwości. W brązowej paczce znajdują się takie rzeczy jak kontrakty, kondycja grupowa i jednorazowa, brązowi rzadcy gracze itp. Wystarczy nam około 1k, kupujemy paczkę za 400 bądź 700. W paczce znajduje się 12 kart, katy typu kontrakty itp wystawiamy za 200 kup teraz. Kondycję możemy sprzedać po 250, zaś grupową po 2k. Jeżeli trafi wam się jakiś fajny świecący piłkarz np. z dobrym tempem, zobaczcie na aukcjach po ile mniej więcej chodzi. Na takich piłkarzach można zarobić dosyć dużo, 1k jak na świecącego piłkarza to nie jest tak mało, prawda ? Resztę słabszych kart typu leczenie itp wystawcie kup teraz 200. Jeżeli ma się trochę cierpliwości można trochę na tym zarobić.

2. Licytacja srebrnych kart.

Jest to mój ulubiony sposób, pod warunkiem, że zna się ceny kart. Ustawiamy licytację max do 1k i szukam naprawdę fajnych święcących kart, głównie patrzy się i nich czy mają umiejętności podobne do złotych kart, np. podania powyżej 80, tempo itp. Najczęściej sprzedają się karty z 72-74 ovr, ponieważ nie psują one aż tak bardzo ratingu i mają dobre statystyki. Jednym z piłkarzy na którym można tak zarobić to Canales, jest to srebrny napastnik z Chile. Można wylicytować go do 700 coinsów, a sprzedać powyżej 1500. Mam ich na prawdę sporo w magazynie, był to mój pierwszy gracz, na którym zarabiałem. Jak już wspominałem, trzeba być trochę obeznanym w cenach, podpowiem że najlepiej schodzą gracze z popularnych lig np. bpl, la liga itp oraz brazylijska narodowość.

3. 59 minuta.

Jest to dosyć popularna metoda, ale czasochłonna. Chodzi o to, aby dojść mniej więcej na 57-59 aukcji, aby tam dojść potrzeba 15-20 minut. Kupujemy tam zawodników po taniej cenie, często ktoś nie zna cen i wystawia graczy po 15k za 2k. Oczywiście są metody inne np. cheat engine, który może przenieść nas od razu na 59 minutę. Potrzeba tutaj już trochę większy budżet od 15k najlepiej. Warunkowo trzeba znać ceny na rynku, inaczej możecie stracić zamiast zyskać. Jeżeli znacie ceny graczy z jakiejś ligi, to lepiej ustawcie sobie ją w kryteriach wyszukiwania. Na tej metodzie można zarobić sporo, ale jest to czasochłonne.

4. Jeden zawodnik.

Też często stosowana przeze mnie metoda, która może przynieść również dobre zyski. Ustawiamy byle jaką ligę np. bpl i patrzymy jaki zawodnik chodzi mniej więcej po 2-3k lub więcej. Zapisujemy jego dane i w kryteriach szukamy jego, patrzymy jaka jest najniższa cena na aukcji. Następny krok to ustawić licytację, jeżeli zawodnik np. kosztował 2k, ograniczamy maks licytację do 1,5k. Jeżeli mam więcej budżetu jest to łatwiejsze, bo nie musimy czekać aż 2-3 piłkarzy uda nam się wygrać, tylko licytować kolejnych. Jednym z moich ulubionych zawodników do takich eksperymentów jest szczęsny i fabio. Szczęsnego licytuję max do 1,3k, a potem sprzedaję go za 2.1k. Pamiętajcie, że EA zabiera 5% od sprzedaży zawodnika.

5. Zarabianie na złotych kontraktach.

Nie jest to również efektywna metoda, ale jeżeli ma się większy budżet można trochę zarobić. Chodzą mniej więcej po 300 coinsów, ustawiamy kryteria max do 250 licytacja i 250 kup teraz. Licytujemy takie kontrakty do 250 coinsów lub kupujemy za 250, często można je kupić przy 40-59 minucie za 200-250 coinsów. Gdy już trochę tego mamy wystawiamy za 350 kup teraz i 300 licytacja. Kontrakty powinny zejść bez problemu, a my możemy trochę zarobić. Oczywiście chodzi o kontrakty dla gracza, nie menadżera.

6. Licytacja złotych graczy z ligi bpl.

Czemu z tej ligi ? Bo jest chyba najpopularniejsza, wystarczy znać ceny. W kryteriach ustawcie poziom graczy złoty i liga bpl. Tutaj zasada jest prosta, szukamy kart, których wiemy, że można sprzedać drożej. Więcej chyba nie trzeba tłumaczyć.

7. Kupowanie kart modyfikacji pozycji.

Metoda jak w nr 6. Szukamy pozycji za tanią kasę, najlepiej sprzedaję się modyfikacja z ŚN->N, ŚPO->ŚP, LS->LP, PS->PP i ŚP->ŚPD. Wystarczy, że przejrzysz trochę stron i już znasz ceny. Gdy już znasz ceny, to możesz wziąć się za licytację, próbuj licytować tak, aby mieć minimum 1k profitu z karty.

Również dosyć dobra metoda, którą stosowałem w 13 i zarobiłem przez 4 dni około 50k.

8. Licytacja świecących złotych kart.

Nie zbyt na niej można zarobić, ale zawsze coś. Ustawiamy kryteria na złoty i licytacja max do 550 monet. Szukamy złotej świecącej karty i dajemy max 550, jeżeli nie przebiją, już nie licytujemy. Złote karty jak wiece można szybko sprzedać za powyżej 600 monet, wszystko zależy od ovr zawodnika. Tutaj nie trzeba znać cen itp.

Można też poszukać własnego pomysłu, ja osobiście znalazłem swój pomysł, który mało ludzi zna i też można zarobić. Powodzenia :)

Mała uwaga : Więcej porad można znaleźć na YT u takich ludzi jak : gmanfifaHD, TomCapgun, rulegitmate itp. W polecanych na pewno będzie tego więcej.

Najważniejsze ! :Zapomniałem dodać najważniejszego, jeżeli macie jeszcze inne sposoby, napiszcie mi tutaj lub na pw i dodam je chętnie. Będzie to nasz "wspólny" poradnik, oczywiście napiszę kto podesłał pomysł itp :)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

a są bany za tego cheat engine? i jakiś poradnik jak to zrobić?

Ogl mój kolega używa tego od fify 13 i nie dostał bana.

Wpisz na yt cheat engine fifa 14 i wyskoczy.

Co do metody z brązowymi paczkami to polecam poczekać jeszcze jakiś miesiąc z otwieraniem ich.

Powiem Ci, że na początku właśnie tak zarabiałem. Z 1k miałem 5k i potem zacząłem korzystać z innych metod, bo kasy już trochę było.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Jeżeli ktoś ma jakieś sposoby na zarobek to pisać na pw bo potrzebuję $$$$ :D

Czemu na pw ? tylko ty możesz zarabiać?

Ja napisze dla wszystkich ;]

Ja dużo zarobiłem na strojach, nie wiem czy dalej sie da tak ładnie zarobić, ale w 1 tygodniu fify wyciągłem na tym ok 20k, głównie handlowałem strojami wyjazdowymi Juve, i wyjazdowymy arsenalu, możecie poszukać innych, dużo okazji można znaleść w 59 minucie, np stroje arsenalu te zółte chodzi kolo 1,5k a notorycznie można po 500 coins kupic ;]

Opublikowano

Mozecie tez zarabiac na sezonach jednego gracza (offline) na poczatku idzie łatwo ale później już trzeba grać na poziomie klasa światowa oraz legendarny. Najlepiej starać sie o mistrzostwo poniewaz dostaje sie coinsy oraz paczki na poczatku brazowe potem duza a nastepnie premium i tak dalej.Jezeli boicie sie ze komputer Wam strzeli bramke to grajcie na czas :) Z paczek wszystko da rade sprzedac :)

579571423327107377857.png

Opublikowano

Najlepiej zarabia się na strojach:

Domowe: Borussia (3000 coins), Real Madryt (2700-3000 coins), Manchester UTD (2300-2600 coins), Bayern Monachium (2000 coins)

Wyjazdowe: Real (1700 coins), Chelsea (1000 coins)

I po prostu kupujecie bądź licytujecie za mniej i sprzedajecie drożej.

@edit

To są ceny z rynku PC.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Według mnie sposób z kontraktami jest najlepszy ;) Zawsze jest ktoś chętny na taki kontrakt, a przy odrobinie szczęścia i szybkich palców możemy kupić taki kontrakt za 200 monet, a sprzedać za 300 lub 350. Profit od 100 do 150 coinsów. ALE jako, że kontrakty zawsze komuś się przydadzą, to sprzedają się one w ilości minimum 5 kontraktów na raz. Więc nietrudno obliczyć, że profit może wynieść nawet 500 coinsów w godzinkę.
Sposób ze strojami jest również opłacalny. Stroje wyjazdowe Realu można kupić nawet za 700 monet, a sprzedać (zgodnie z tym co napisał kolega wyżej) za ~1700 monet. Profit - 1000 monet. A takich strojów można sprzedać nawet kilka w godzinkę.

Opublikowano

Jeżeli chce się dużo zarobić to też trzeba mieć na start kase, wystarczy 10k. Na początku tylko zarabiasz na meczach, brązowych paczkach. Jeżeli mamy trochę kasy to też musimy mieć chęci. Szukamy jakiegoś pomocnika (złoty, srebrny) np CAM - X zawodnik wart za 10.000. CM warty - 20.000. Szukamy zmiane pozycji z CAM-->CM i zmieniamy pozycję zawodnika. Potem sprzedajemy. Niestety trzeba trochę poświęcić czasu aby takich zawodników znaleść. Nie chodzi tu tylko z CAM-CM, ale o CDM-->CM / CM-->CDM. To samo robimy z innymi pozycjami, jeżeli nie ma żadnego ciekawego zawodnika na (np. LW) pozycji to kupujego jakiegoś piłkarza i zmieniamy mu pozycję (LM-->LW).

Łatwo się zarabia na srebrnych zawodnikach, gdyż mało kto otwiera te paczki. Staramy się kupić taniej, sprzedać drożej. Jednak trzeba uważać na to, jakie osoby sprzedają. Jeżeli na 10 zawodników, 8 piłkarzy sprzedaje ta sama osoba to on zawyża cenę to i tak po kilku dniach cena zmaleje.

Dobrym sposobem, trochę ryzykownych jest kupowanie zawodników złotych, srebrnych - którzy pojawią się w Team Of The Weak. Gdyż w tym czasie będą wylatywać tylko czarni zawodnicy, nie zwykli. Przykład: Lewandowski przed TOTW był za 80-100k, jednak po udanych meczach ludzie zaczęli go kupować. W ciągu tygodnia z paczek leciał tylko czarny Lewy, więc zmalała ilość Lewych na rynku, więc ludzie zaczęli go sprzedawać drożej. Po TOTW cena zaczęła zmalać z 150k do 110k. Ten sposób działa zazwyczaj na dobrych zawodnikach - dobrze się sprzedają. Możemy też kupić IF (In Form- czarna karta) i sprzedać po kilku tygodniach na rynku - cena może wzrosnąć, gdyż nie będą dostępni. Ja tak zrobiłem z http://www.futhead.com/14/players/12382/remy-cabella/ Ma bardzo dobre statystyki a był sprzedawany za 12k, po tygodniu sprzedałem za 25k. Niestety żałuję tego, jednak zrobiłem to, gdyż czasami widziałem aukcje, które kończyły się na 15k. Patrzcie na lige/narodowośc. Taki http://www.futhead.com/14/players/12572/darijo-srna/

ma BAJECZNE statystyki ale mało osób go bierze, gdyż jest z "gównianej" ligi.

Opublikowano

Jeżeli chce się dużo zarobić to też trzeba mieć na start kase, wystarczy 10k. Na początku tylko zarabiasz na meczach, brązowych paczkach. Jeżeli mamy trochę kasy to też musimy mieć chęci. Szukamy jakiegoś pomocnika (złoty, srebrny) np CAM - X zawodnik wart za 10.000. CM warty - 20.000. Szukamy zmiane pozycji z CAM-->CM i zmieniamy pozycję zawodnika. Potem sprzedajemy. Niestety trzeba trochę poświęcić czasu aby takich zawodników znaleść. Nie chodzi tu tylko z CAM-CM, ale o CDM-->CM / CM-->CDM. To samo robimy z innymi pozycjami, jeżeli nie ma żadnego ciekawego zawodnika na (np. LW) pozycji to kupujego jakiegoś piłkarza i zmieniamy mu pozycję (LM-->LW).

Łatwo się zarabia na srebrnych zawodnikach, gdyż mało kto otwiera te paczki. Staramy się kupić taniej, sprzedać drożej. Jednak trzeba uważać na to, jakie osoby sprzedają. Jeżeli na 10 zawodników, 8 piłkarzy sprzedaje ta sama osoba to on zawyża cenę to i tak po kilku dniach cena zmaleje.

Dobrym sposobem, trochę ryzykownych jest kupowanie zawodników złotych, srebrnych - którzy pojawią się w Team Of The Weak. Gdyż w tym czasie będą wylatywać tylko czarni zawodnicy, nie zwykli. Przykład: Lewandowski przed TOTW był za 80-100k, jednak po udanych meczach ludzie zaczęli go kupować. W ciągu tygodnia z paczek leciał tylko czarny Lewy, więc zmalała ilość Lewych na rynku, więc ludzie zaczęli go sprzedawać drożej. Po TOTW cena zaczęła zmalać z 150k do 110k. Ten sposób działa zazwyczaj na dobrych zawodnikach - dobrze się sprzedają. Możemy też kupić IF (In Form- czarna karta) i sprzedać po kilku tygodniach na rynku - cena może wzrosnąć, gdyż nie będą dostępni. Ja tak zrobiłem z http://www.futhead.com/14/players/12382/remy-cabella/ Ma bardzo dobre statystyki a był sprzedawany za 12k, po tygodniu sprzedałem za 25k. Niestety żałuję tego, jednak zrobiłem to, gdyż czasami widziałem aukcje, które kończyły się na 15k. Patrzcie na lige/narodowośc. Taki http://www.futhead.com/14/players/12572/darijo-srna/

ma BAJECZNE statystyki ale mało osób go bierze, gdyż jest z "gównianej" ligi.

Hmm.. To z tą zmianą pozycji mnie bardzo zaciekawiło. Możesz podać przykłady kilku zawodników, na których można wyciągnąć aż taki profit?

Opublikowano

Nie wiem czy teraz tak można ale ja dwa tygodnie temu robiłem tak z:

Nani RM - kupiłem za 17k, zmieniłem na RW (max 3k). Sprzedawałem za 22-25k.

Mkhitaryan - CAM-->CM

Ramires - CM-->CMD

Zmiana pozycji obrońców LB-->LWB / RB-->RWB

- Ashley Cole

- Walker

Musisz sobie znaleść zawodników.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Idzie się nieźle wzbogacić w 14 zwłaszcza na kontraktach , bo niektórzy wystawiaja je np. za 200monet , kupisz i sprzedajesz za 350, ja osobiscie kożystam ze sposobu na brazowe paczki ;p

a6xn.png

Opublikowano

Najlepiej zarabia się na strojach:

Domowe: Borussia (3000 coins), Real Madryt (2700-3000 coins), Manchester UTD (2300-2600 coins), Bayern Monachium (2000 coins)

Wyjazdowe: Real (1700 coins), Chelsea (1000 coins)

I po prostu kupujecie bądź licytujecie za mniej i sprzedajecie drożej.

@edit

To są ceny z rynku PC.

Polecam ten sposób przed chwilą kupiłem 2 stroje realu za 1300 coinsów a sprzedam za 2,7k za sztuke ;D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam pytanie czy ten program lub tez cheat "59 minute" jest bezpieczne ?? uzywal ktos ?

Bana za to raczej nie ma.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...