Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MeetGame Network - sprawdzanie konta gracza.

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, może ktoś z Was wie jak MeetGame Network sprawdzają czy osoba która wejdzie na ich serwer jest graczem premium, czy też nonpremium?

Próbowałem robić to na wiele sposobów jednak żaden nie działa ;/.

Opublikowano

@UPx2

Nie no dzięki, nie domyśliłem się że autorski plugin.

Nie mam zamiaru kupować takiego pluginu, chcę tylko wiedzieć w jaki sposób to zrobili tj. czy zedytowali pliki serwerowe?

Z tego co czytałem to autoryzacja przebiega w 2. procesach - pierw klient, potem serwer (ew. na odwrót).

Opublikowano

Ahhh.... to nie jest takie trudne jak się wydaje ;) Nie będę tobie pisał kodu, bo prosisz o pomysł, a taki Ci właśnie podsunę :)

A więc tak, po coś wymyślili w bukkicie taką opcję jak online mode ? xD

Zasada działania pluginu jest bardzo prosta (musi być ustawione online mode=true), jeżeli gracz ma premium, fajnie wchodzi na serwer ;)

Jeżeli gracz non-premium próbuje wejść pod nickiem gracza premium spotyka go wszystkim znany komunikat "Bad Login" ;)

Aleee.... Jeżeli gracz ma nick oraz launcher non-premium to co wtedy ? Otóż to, plugin sprawdza czy zawartość tej strony podanej poniżej to słowo "false", jeżeli tak, wpuszcza gracza na serwer (musi się zarejestrować)

https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=<tutaj_nick_gracza>

Mam nadzieję że mnie zrozumieliście ;) Jeżeli nie to pytajcie :D

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@UP

"Jeżeli gracz ma premium, fajnie wchodzi na serwer" <- no, a ja właśnie się pytam jak sprawdzić czy jest zalogowany na koncie i korzysta z niego na serwerze X.

Strona którą podałeś rzeczywiście sprawdza, czy gracz ma premium, ale nie w takim sensie - pokazuje ona czy gracz OGÓLNIE ma premium, a nie czy korzystanie z niego w danym momencie, co oznacza, że gracz nonpremium może zmienić nick i grać jako gracz "premium".

Próbowałem również strony "session.minecraft.net", i zdaje się ona w jakimś sensie rozwiązywać problem (trzeba jedynie podać poprawne argumenty).

Opublikowano

@UP Online-mode=true, jeżeli gracz ma premium nick oraz launcher to go wpuści na serwer ;) Musiałbyś tylko napisać odpowiedni kod, który by sprawdzał graczy non-premium, jeżeli jeszcze nie rozumiesz pisz :)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@UP

Funkcja event.allow(), która powinna wpuszczać gracza na serwer pomimo wszystkiego - niestety nie działa, więc z tego raczej nici.

JBC. Chodzi o funkcję z eventów takich jak PlayerPreLoginEvent, AsyncPlayerPreLoginEvent.

Opublikowano

T

a

R

E

K

L

A

M

A

M

n

i

e

W

k

u

r

z

a

............................................ / Ma -> włącza się dla niego onlinemode true - wtedy wbija lub nie wbija.

Gracz wbija -&gt; Sprawdza czy ma premium -&gt;

.............................................\ Nie Ma -> Plugin wysyła do pluginu od logowania komendę.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@UP Podałeś uproszczoną wersje mojego pomysłu... tolvalt już pisał że mu ten sposób nie działa...

Bo on nie potrafi tego napisać.

Ja już wapdłem na ten plugin tak gdzieś pół roku temu

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@UP

Po cholerę podałeś taki pomysł?

Wartość "onlinemode" jest globalna dla wszystkich graczy, i nie można jej zmienić dla danego gracza ...

Już po pierwszym zdaniu twój pomysł odpada.

Opublikowano

Wszystko jest oparte na sesjach do danego serwera z online-mode=true.

Do serwera wysyłane są cashe z danymi user'a.

Tutaj strona do sprawdzania sesji z serwerem: http://session.minecraft.net/

A tutaj do sprawdzania czy dane konto z danym hasłem ma premium: http://login.minecraft.net/

@misiekcraft -> haspaid zwroci nam wartosc boolean (true/false) bez podowania hasła. Wychodzi na to, że samo podanie nicku w launcherze nas zaloguje :3

cube4u.png

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Plugin Karoliny ma takie cos.

Auto-In

Poszukaj to znajdziesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...