Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki healer ?

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam Healera Pve na patch 4.3.4 Cataclysm.

Moje propozycje : shaman / druid

Postać musi :

- być łatwa do ogarnięcia

- posiadać duży heal

- posiadać przynajmniej 1 czar leczący, obszarowy lub działający na kilka celów

- posiadać czar regenerujący manę/małe zużycie many ( żeby nie było tak ze zaczynam healowac i gdy boss ma polowe hp nie mam many :D )

- no i dobrze jak by miał jakiś czar leczący przez jakiś czas ( np. rzucam na tanka i leczy go przez 10 s np po 1000 hp/2s )

Ogólnie szukam takiego heala przy którym jest mało do roboty.

Proszę was jeszcze o jakieś wskazówki dotyczące healowania ( będę to robił 1 raz :D raz grałem holy pala ale nim strasznie ciężko się healowało )

Z góry dzięki za odp.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Powiem tak,

Paladin - Single target healer... Tutaj bym dawał go na tanków.

Druid - Hoty i AoE heal.

Priest - Tak samo jak druid, ale może też tanków leczyć.

Shaman - AoE healer.

Jak dla mnie, banalny jest druid, bo hoty i AoE heal ma też. A nie kiedy lifebloom jak procnie to ratuje życie.

Opublikowano

Powiem tak,

Paladin - Single target healer... Tutaj bym dawał go na tanków.

Druid - Hoty i AoE heal.

Priest - Tak samo jak druid, ale może też tanków leczyć.

Shaman - AoE healer.

Jak dla mnie, banalny jest druid, bo hoty i AoE heal ma też. A nie kiedy lifebloom jak procnie to ratuje życie.

Ok,dzięki

Mam jeszcze 2 pytania :

1.Jaką profesję wybrać do zarabiania golda ? ( obecnie używam miningu i zarabiam ok. 30-50k gold/dzien jak się postaram ) Potrzebna mi jest taka profa dająca zarobić więcej niż mining i najlepiej w krótkim czasie ( teraz jestem na poziomie ubierania postaci, no a na normy na moltenie nikt nie chodzi i eq muszę kupić więc potrzeba dużo golda ). Raczej odpadają profesje zbierackie :D

2.Jaka klasa do pvp dps ?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

1. Ogólnie opłaca się zrobić jc . Nie musisz dużo się trudzić , a sporo ludzi chce gemy

2. Tutaj musisz sobie postawić pytanie czy chcesz być dpsem który dużo napierdziala , czy dużo bije ale też support itp.

1377430129-U769346.png
Opublikowano

1. Ogólnie opłaca się zrobić jc . Nie musisz dużo się trudzić , a sporo ludzi chce gemy

2. Tutaj musisz sobie postawić pytanie czy chcesz być dpsem który dużo napierdziala , czy dużo bije ale też support itp.

Raczej dps który napierdziela jak szalony :D Zastanawiam się nad rogalem bo praktycznie z ogarnietym rogiem nie ma szans w pvp :) Ogłusza Cię i koniec.

Opublikowano

Nie wiem dokładnie jak na cata , ale na wotlku jak szalony bił szaman enh . Polecam go .

Szaman jeszcze nigdy nie grałem i raczej nie zagram :) Myślę bardziej o rogalu.

Opublikowano

Szaman do MoPa bije jak szalony enh. Bo na Cata też może nakładać dwa windfurry na dual wielda. Windfurry dopiero od MoPa jest spellem dopasowanym pod Enh shamana.

Jeśli o profki chodzi... To ja bym się sugerował popytem, bo często ludzie szukają JC albo Enchanterów. Ale od biedy na skórach, kwiatkach lub skałkach można zarobić.

Opublikowano

Szaman do MoPa bije jak szalony enh. Bo na Cata też może nakładać dwa windfurry na dual wielda. Windfurry dopiero od MoPa jest spellem dopasowanym pod Enh shamana.

Jeśli o profki chodzi... To ja bym się sugerował popytem, bo często ludzie szukają JC albo Enchanterów. Ale od biedy na skórach, kwiatkach lub skałkach można zarobić.

Dobra, tylko jeszcze nie mogę się zdecydować na moją główną klasę.

Zastanawiam się nad:

-warrior(dps+tank), warka raczej zrobię jako alta, gdyż chciałbym zagrać healem.

-shaman(mele+heal)

-druid(mele dps + heal)

Wyżej wymienionych klas będę używał do pve. Prawdopodobnie będę grał na globalu ( battlechest ) więc jaka klasa jest najbardziej opłacalna dla nowego gracza (no heal/tank musi być bo sam dps nudny) ?

Mogą również być jakieś hybrydy lub inne kombinacje, takie jak wyżej podałem. Casterzy raczej odpadają. Dobry dps i heal , no i w miarę łatwa do ogarnięcia, tak powinna być ta klasa.

Grałem trochę na druidzie, trollu w hordzie i udało mi się zrobić kilka rdf (15-30lvl wbiłem ) powiem, że mechanika nawet mi się podoba. Cały team nourishem healuje, na tanka revujenation i jak straci dużo hp to swiftmenda dostaje.

Przepraszam, że nie napisałem tego w 1 poście, no ale plany się pozmieniały.

Opublikowano

Ogólnie druid to dobry wybór , lecz troche źle healałeś . Nourish dużo many zjada . Najlepiej dawać na każdego reju i tanka podhealać regrowth ;) . Szamanem imo jest więcej roboty niż druidem . Polecam druida .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ogólnie druid to dobry wybór , lecz troche źle healałeś . Nourish dużo many zjada . Najlepiej dawać na każdego reju i tanka podhealać regrowth ;) . Szamanem imo jest więcej roboty niż druidem . Polecam druida .

Dobra dzięki, oczywiście o mopie piszesz ? Jak jest z dps'em ( mele dps dudu vs mele dps shaman , pve ) ? Pandaren może być shamem no ale cóż :) Co profesji na dudu to skining+lw bym brał. No i nwm, ja healowalem na 30 lvl to reju 123 many zabiera, nourishi i swiftmend 61, w moim sposobie dobre jest to ze swiftmend hiluje po polowe hp ( przynajmniej na tym lvl ).

Edit: Napisz od razu jakiego tanka wybrać po znów będę pytał xD To dudu zrobię mele dps + heal no i alta,tanka.

Opublikowano

Ehh... ja ogólnie druidem grałem w bala na 90 . Dobry burst , fajne odpałki , eclipse fajnie zrobione... Co do tanka to zrób sobie warka bo bije więcej niż warek dps ( serio , sprawdzone info ) .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ehh... ja ogólnie druidem grałem w bala na 90 . Dobry burst , fajne odpałki , eclipse fajnie zrobione... Co do tanka to zrób sobie warka bo bije więcej niż warek dps ( serio , sprawdzone info ) .

Dobra, to dzięki za info :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...