Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki td'ek :D

TheBestiaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zastanawiam się w jakie td'ki iść. Chodzi mi o jak największy dmg na strzał ( lub serię) i czekanie długie na przeładowanie. Mam już isu-152 (13 dni maniaczenia i z 1t wbiłem 8 i jeszcze stuga :D ) i całkiem dobry jest, teraz tylko po działo :D I zastanawiam się nad francuzami i amerykańskimi bez wierzy ( Xt ma 300 pancerza.... to jest zajebiste ^^ To przykuło moją uwagę ) i co polecacie... Wymieńcie wady i zalety ich ale piszcie VII,VIII,IX i X tier bo tam najdłużej będę :D

Opublikowano

No wiem że na serie mają.... Widziałem jak foch rozwalił Xt na serie..... Ale też te amerykańskie dobre się wydają....

PS. Proszę o lepsze uzasadnianie na przyszłość :)

Opublikowano

tak ale po serii jest strasznie długo przeładowanie a dosyłaczy do tego niema i wtedy jak jest przed tobą czołg ktoremu zrykoszetuja pocisku lub nie przebijesz jestes w du.pie, z reszto francuskie niszczyciele 8-10 tieru maja słabe pancerze ja bym radził tymi amerykanami iść ,rosyjskimi idź dalej bo dobrze wybrałeś Aha dobre też są niszczyciele z Wielkiej brytani maja dobre pancerze np. taki AT2 na V tierze inni leżą a ten ostatni ma pier...lnięcie po 1950HP !!!

Opublikowano

Wstrzymał bym się przed podjęciem nowej lini, staraj się jak najwięcej grać ISU bo jest promocja na tą linie 8-10 i dodatkowo chyba zarabiają +30%

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

ja od siebie polecam focha, praktycznie wszystkie X na serie(z e100 i mausem jest problem ale jak podpalisz to bez problemu schodzi), często blow-upy wchodzą, na 300bitew już 5 blowów na pełnym is7, niby jest te 50s przeładowania ale jak nie ciśniesz do przodu to bez problemu zdążysz

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

jugens zarabiają 30% więcej a nie doświadczenie:P i nie zamykaj czatu na wocie bo tak się raczej nie zachowuje mod działu wota. Moje zdanie się zmienia o tobie i nie nadajesz się na moda a twoje pojęcie o tej grze jest bardzo małe po tym co piszesz i po bitwach które rozegrałeś.

Tyle mam do powiedzenia

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

Przepraszam pomyłka ;)

Zamykam bo nic nikt nie pisał i myślałem, że kolejny anglik mi spamuję ;) Zamykam bo nie kojarzę kogoś, od kiedy doświadczenie liczy się od bitew ? Ja nie gram tak jak ty 3 tierami i nabijam effi, 5k bitew to ty masz tankami do nabicia effi. Nie chcę żadnej kłótni wojny ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

zobacz najpierw effi na nich potem pisz:P Grałem tymi czołgmi tylko na kampaniach bo tak kiedyś zarabiałem a nie nabijałem effi

Przestań pisac głupoty bo mało wiesz o tej grze i tak:P

A i tak dokładniej mam na su 26 i pzIII tylko 2500 bitew i te czołgi nie słuzą raczej do podbijania effi

Tobie polecam pograć na 1-2 tierach bo coś cienko ci idzie^^

Opublikowano

Siema. Zastanawiam się w jakie td'ki iść. Chodzi mi o jak największy dmg na strzał ( lub serię) i czekanie długie na przeładowanie. Mam już isu-152 (13 dni maniaczenia i z 1t wbiłem 8 i jeszcze stuga :D ) i całkiem dobry jest, teraz tylko po działo :D I zastanawiam się nad francuzami i amerykańskimi bez wierzy ( Xt ma 300 pancerza.... to jest zajebiste ^^ To przykuło moją uwagę ) i co polecacie... Wymieńcie wady i zalety ich ale piszcie VII,VIII,IX i X tier bo tam najdłużej będę :D

ob 268 263 foch 155

Opublikowano

Foch 155 bajka, dzisiaj na CW nazbierał 6k dmg z czego 6 zabił. Ma dobry pancerz przedni, jest zwrotny, idealne działo ma 3 strzały x 800 dmg i ładuję tylko około 45 sek. Ale dla mnie droga do niego do męczarnia, 4t nie lubiłem, 5t był świetny z trollem, 6t porażka. Stanąłem na nim i gaszę tylko gwiazdkę, ma słaby pancerz, wgl nie opuszcza działem, działo ma na samym dole czołgu i wielki właz dowódcy, w który wbije się 2t. Od 8t już jest fajna droga z pancerzem i działem ;)

UggNk9.gif

Opublikowano

no dawaj ostrzeżenia dawaj nupku^^ Mi i tak one wiszą bo jeśli mam siedzieć na forum gdzie jest taki mod to już wogóle bana lepiej dostać^^

Opublikowano

Kolejne daj noobie

Oj dzieciaczku, dzieciaczku...

Łamiesz regulamin i rzucasz się do Jugensa o warny. Ja bym ci bana od razu dał za cwaniaczkowanie.

@topic

Obecnie każdy jest w czymś zajebisty, trudny wybór. Ja bym poszedł w Brytolca/Obj. 268

@jugens

Jak chcesz to ARLem V39 możemy pograć ;) Do wota na chwilę przynajmniej wrócę, a czołg ten lubuję bardzo, ale z kolei S35CA ssie wg mnie.

@down

Broń pseudobuntowniczego ścierwa, pozdrawiam.

Jugens jest lepszym modem niż ty użytkownikiem.

Pseudo buntownicy myślący, że coś zmienią łamiąc regulamin.

beka.

Zachowanie dzieciaczka - dostać konsekwencje za łamanie regulaminu i rzucać się znowu łamiąc regulamin.

A to, że masz ból dupy to nie mój problem. Chcesz to idź się zabij.

A to że Janusz Pawlacz był zbrodniarzem i ukrywał pedofili to inna sprawa, ja do niego szacunku mieć nie będę, I nie wiem o jaki pomnik ci chodzi... czyżby ból dupy o obrażanie JP2 w internecie? straszne.

JP2GMD

shoob.png

Opublikowano

Oj dzieciaczku, dzieciaczku...

Łamiesz regulamin i rzucasz się do Jugensa o warny. Ja bym ci bana od razu dał za cwaniaczkowanie.

@topic

Obecnie każdy jest w czymś zajebisty, trudny wybór. Ja bym poszedł w Brytolca/Obj. 268

@jugens

Jak chcesz to ARLem V39 możemy pograć ;) Do wota na chwilę przynajmniej wrócę, a czołg ten lubuję bardzo, ale z kolei S35CA ssie wg mnie.

Masz 15 lat i jesteś (tutaj wytne wyrazy bo nie chce warna/bana za obrazę) gimbusem.

Wrzucasz na ludzi od dzieciaków, a sam obrażasz JP2 za pomnik który widziałeś w necie... Ty to w ogóle dzieciaczkiem nie jesteś.

Do tego nagle polubiłeś jungensa (nie żebym do ciebie coś miał jungens, po prostu mam takie zdanie, że jednak nie powinieneś mieć moda [ale jako gracza cię szanuję, bo jednak jesteś dobrym graczem]), bo ja go jako moda go dobrego nie uważam (dlatego że masz wszechmocny ból dupy).

Toppic:

Ja bardzo polubiłem linię francuską (jestem na AC 48 [T8]), ale obie linię USA też mi przypadły do gustu.

Polecam te trzy linię, bo dają dużo frajdy. Jestem w nich wszystkich na T8. T28 Prot jest koks. Niszczy wszystko, nie mam do tego pojazdu pytań. Mógłby mieć minimalnie lepszą mobilność.

T28 jest też pro. Lepszy pancerz od T28, lepsze działo (lepsza szybkostrzelność, celność i aiming speed), lepsze camo, minimalnie lepsza mobilność. Nie ma jednak wieży, przez co mniej go lubię od Prota.

AMX AC 48 - ledwo do niego doszedłem. Mobilność ma dobrą, działko 100mm jest już bardzo dobre, dużo odbija, niezłe camo (nie mam umiejętności camo nawet na 50% :c). Zobaczymy co będzie z lepszymi gąskami i topowym działem (straszny minus - celuje wieki).

Radziecka linia do Obj 268 - jestem na SU-152. Mobilnością nie grzeszy, ale camo ma dobre. Działo to jego największa zaleta - ładujesz 16 golda, 10 HE (152mm) i koksisz. Niestety nie ma pancerza, a zasięg widzenia jest symboliczny.

W brytolcach jestem na AT 8. Pojazd przyjemny, ale strasznie nudny. Do tego weakspoty wielkie jak stodoła... Ma dobre działko, camo jakieś ma, coś odbija. Jest spoko, ale niezbyt go lubię. Może się kiedyś skuszę na tą linię.

Co do linii niemieckiej się nie wypowiem, bo omijam JgPanthere i idę w Ferdiego z Tigera P.

Opublikowano

bo ja go jako moda go dobrego nie uważam (dlatego że masz wszechmocny ból dupy).

Podaj przykład jak już dajesz krytykę, nieuzasadnioną się nie przejmuję. Powiedz mi co znaczy ten "ból dupy" ?

Co do linii niemieckiej, jestem już na ferdku i powiem że jest to bardzo przyjemny czołg. Wszystkie silniki miałem bo robiłem drogę do mausa. Ferdi ma potężne działo i z najlepszym silnikiem dosyć fajnie jedzie, górną płytę trudno przebić 8 i 9t. Grałem już trochę JgPz E-100 i też bardzo fajny td, mocne działo, jak schowasz dolną płytę nie do przebicia. Jedyny minus ferdka to słabe camo, nawet z full camo, gdy strzelam z 200m świece.

UggNk9.gif

Opublikowano

Podaj przykład jak już dajesz krytykę, nieuzasadnioną się nie przejmuję. Powiedz mi co znaczy ten "ból dupy" ?

Co do linii niemieckiej, jestem już na ferdku i powiem że jest to bardzo przyjemny czołg. Wszystkie silniki miałem bo robiłem drogę do mausa. Ferdi ma potężne działo i z najlepszym silnikiem dosyć fajnie jedzie, górną płytę trudno przebić 8 i 9t. Grałem już trochę JgPz E-100 i też bardzo fajny td, mocne działo, jak schowasz dolną płytę nie do przebicia. Jedyny minus ferdka to słabe camo, nawet z full camo, gdy strzelam z 200m świece.

Z bólem dupy, chodziło mi o to, że olek222 ma ból dupy.

Dzięki za powiedzenie paru słów o Ferdim. Ale powiem jedno - camo w tej linii jest przydatne tylko do JgPanthery. Od Ferdiego zdecydowanie przydatniejsza jest naprawa lub nawet gaszenie.

Opublikowano

Ja Ci polecę francuza 10 tieru, bodajże foch 155. Jeżeli jeździsz nim w plutonie i ktoś pomaga Ci podczas przeładowania magazynka jest boski. Poza tym ten jego pancerz. :)

Co do rusków, mam zrobionego is-a4, objecta 261, is-a7, ale niszczyciele to dla mnie jedno wielkie gówno, także się nie wypowiem.

Amerykańskimi nie grałem, chociaż mam mały dylemat do tych czołgów.

Co do Brytyjczyków, jak mam się jebać do 10 tieru, grając tortoisem, at15 itd itd to podziękuję.

Teraz idę w strone niemieckich, najpierw zrobiłem ferdinanda, gra podoba do gry tortoisem (nie dzięki xD), teraz zrobiłem jadzie 2. Wg mnie najlepszy 8 tier ;) Prędkość maxymalna 65km/h po prostej, obraca się 2x szybciej mniej więcej od t62a, także prawdopodobieństwo objechania go - zerowe. Poza tym ma bardzo dobry górny pancerz (praktycznie nie do przebicia). Kiedyś miałem pojedynek na himmelsoderfie (2x wieże t34 + ferdinand vs moja nadbudówka). Otrzymałem 7k potencjalnych, oni padli po kilku minutach + jest bardzo szybko, jeżeli zderzysz się z czołgiem który ma słaby wychył działa, wygrasz pojedynek. A co do obrażeń, 490-600 przy reloadzie 9,10sekundy jest dla mnie potęgą. Także ja jak na tą chwilę polecam Ci przejść przez jadzię u niemców. Obecnie jestem na jgtigerze (tutaj też jest się czym pochwalić, ten pancerz i działko, hehe).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gram linią USA i jak dla mnie to jest bajka ...

aktualnie siedze na czołgu T25/2 i jest zajebisty wali nieźle ;-) Gdzie nie strzele to przebija...

No zajebisty i tyle

Nie masz porównania.

Wg mnie t25/2, jest jednym z najgorszych 7 tierów. Bez problemu taki 6 tierowy hellcat (jego poprzednik) go zabije:)

Opublikowano

to zalezy od twojego stylu gry .

do campienia swietne sa ob268 , ob263 oraz foch . maja dobry wspolczynnik kamuflazu sa szybkie i zwrotne .

do trzymania flanki swietnie nadaja sie t110e3 i jpzE100 : sa dosc powolne ale potrafia wiele zniesc

t110e4 i fv215b183 sa dosc uniwersalne przyczym takze sporo odbija

pozatym fv z golda potrafi strzelic za 2k i ma 5m splasha

droga najprzyjemniejsza jest do ob268 , poniewaz mamy bardzo podobne w stylu gry czaolgi od 3 tieru do 10

do fv mamy od 5 tieru wolne i twarde czolgi ze spamerskimi celnymi dzialami a 10 tier jest odwrotnoscia tego

jesli chodzi o t110e3 mamy meke przez t95 czolg ukochany jak i znienawidzony

przy t110e4 droga jest rowniez przyjemna

ob263 troche za slaba penetracja na 7 i 8 tierze

jpzE100 ogolnie przyjemna i wywazona linia

foch poza ac mile 46 bardzo fajnie sie gra

na pierwszy perk proponuje zawsze dawac zarowke i reszte camo a potem camo na dowodcy i dopiero naprawe

pamietaj czolg ktorego nie widac nie musi sie naprawiac ;)

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...