Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [SKRYPT] SopherDrop - Osiągnięcia | Statystyki | Łatwe zarządzanie | Nagrody | Efekty dzwiękowe | Dokumentacja |

.:: ANDROID ::.

SopherDrop  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Udost?pni? wi?cej skryptów? : )

• Tak
      15
    • Nie
      1
    • Oboj?tnie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Isnieje możliwość dodania statystyk na stronkę WWW?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

@UP

Jedynie co musisz zrobić to podłączyć Skript'a pod bazę MySQL (plugins/Skript/config.yml) i napisać kod PHP, który odpowiada za wyświetlanie danych z MySQL.

Mógłbym to zrobić, lecz póki co czekam na to, aby Skript współpracował znacznie lepiej z bazą danych : )

Kliknij tutaj, bo Cie zjem.

sopherlandia@gmail.com

Opublikowano

@UP

Słaby skrypt? Z tego co wiem jest to najbardziej rozbudowany skrypt na drop. Nawet kilka osób, które na swoim koncie mają dużą wiedzę na temat Skripta pochwaliły mnie, że chciało mi się to robić. Zauważ też fakt, że jest to wersja 1.0, wkrótce wyjdzie wersja 1.1 w której poprawię kilka rzeczy i dodam coś : )

sopherlandia@gmail.com

Opublikowano

@UP

Słaby skrypt? Z tego co wiem jest to najbardziej rozbudowany skrypt na drop. Nawet kilka osób, które na swoim koncie mają dużą wiedzę na temat Skripta pochwaliły mnie, że chciało mi się to robić. Zauważ też fakt, że jest to wersja 1.0, wkrótce wyjdzie wersja 1.1 w której poprawię kilka rzeczy i dodam coś : )

Marcinowi chodziło pewnie o to, że wszyscy piszą skrypty, a jak na taki ogrom pracy lepiej by było napisać plugin.

Również uważam, że w wersji pluginu twoja praca byłaby o niebo lepsza.

Skrypt tak naprawdę jest mniej wydajny od pluginu (no chyba, że piszemy coś naprawdę malutkiego to wtedy nie ma różnicy) i w mojej opinii twoja cała praca znalazłaby większe grono odbiorców gdybyś jednak zrobił to w formie pluginu.

417711489342956987022.png

Opublikowano

@UP

No tak, rozumiem to. Istnieje już kilka dobrych pluginów na drop, więc po co robić taki kolejny? W dodatku, aby napisać plugin podobny do mojego skryptu musiałbym przeczytać jeszcze trochę dokumentacji bukkita : ) Ogółem zamierzam wprowadzić ciekawe funkcje do skryptu, dzięki czemu będzie unikalny i niezastąpiony. Każdy będzie mógł go skonfigurować jak chce, dodać tyle dropów ile chce i z czego chce : ) Zamierzam też przerobić Skript'a, aby działał o niebo lepiej z MySQL = statystyki na stronie.

sopherlandia@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...