Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3 tysięcy

v1si

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po paru poradach postanowiłem założyc drugi podobny temat :)
Komputer ogólnie ma byc uzywany do grania w gry typu BF 3-4 ....
A więc
Procesor Intel Core i5-4440 (6M Cache, do 3.30 GHz) CM8064601464800
Zasilacz SilentiumPC Deus M1 650W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC089
Pamięć Team Group Vulcan Gold - DDR3-1600 CL9 - 8 GB (2x4GB) TLYD38G1600HC9DC01
Karta graficzna MSI GeForce CUDA GTX660 TWINFROZR III 2GB DDR5 192BIT 2DVI/HDMI/DP BOX (N660 TF 2GD5/OC)

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL
Obudowa Zalman Z9 PLUS - CZARNA

całkowity koszt 2788zł .

Prosze o ocene oraz o porady jeśli coś by nie pasowało :) I czy ogolnie sprzęt jest ok :)

Opublikowano

Dysk lepszy nie jest mi raczej potrezbny :) posiadam dwa dyski zewnętrzne . Jeden 1TB a drugi 300 GB

Chodziło mi bardziej o te 64 ceche niż nawet o pojemność. 30zł nie majątek, a warto. :) Ale jak chcesz. Ogólnie komputer dobrze złożony według mnie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Dzięki za porade to zamienie ten dysk na większy :) Poczekam moze na wypowiedzi innych osob :D czy tez według ich dobrze jest złozony

Opublikowano

Procesor do zmiany na 4570.

Płyta główna na najtańszą na B85, obudowa na CoolerMaster N200, zasilacz na Deusa 550w i wszystko ładujesz w kartę graficzną. GTX760 się zmieści. Chyba, że nie potrzebujesz tego 8GB RAM.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77026&s=74264&s=78202&s=78055&s=27972&s=77781&s=78629&s=72453

Niewielka dopłata i jest git, razem z 8GB RAM.

Opublikowano

Zmieniłbym kilka rzeczy, w zestawie kolegi tzn. dał dysk Seagate (jest wydajniejszy), pamięci RAM z CL8 (mniejsze opóźnienie), do tego płyta ze złączami PCI - czasami się przydają i starczy jeszcze na lepszy CPU (wywaliłem tylko napęd z zestawu, jak ci potrzebny to sobie wrzuć jakiegoś liteona):

Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
MSI ATI Radeon HD7970 OC Boost 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 1246.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 205.00 zł
Asrock B85M Intel B85 LGA1150 BOX - 246.00 zł
Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX - 741.00 zł
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 - 279.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie jeszcze w komentarzu do zamówienia "Prembox 50GB" - dostaniesz za darmo 50GB transferu w serwisie do pobierania plików bez limitów. W komentarzu do zamówienia wpisz jeszcze "Sleeping Dogs MSI' a dostaniesz za darmo grę.

Opublikowano

Extremes zawsze daje dobre zestawy jak i uriel oczywiście nie kwestionuję też zestawu jesusa,z zestawami 2k+jest łatwiej niż do 1k

Nie posiadam sygnaturki jeśli byłby ktoś taki dobry i potrafił ją zrobić jestem w stanie coś mu zaoferować :)

Opublikowano

Tak dobry tylko, ze kurde już sobie tech planet marże podwyższa o 200 i żeby normalnie np. 20zł tylko 200 od razu. Jak schodzi to podwyższą to im nie zejdą i zniża wiec pewnie trzeba troszkę poczekać ;D

„+” Nic nie kosztuje, a motywuje!

sauron.png

Opublikowano

HaHA może extremes'owi płacą za podawanie tego samego zestawu?

Nie posiadam sygnaturki jeśli byłby ktoś taki dobry i potrafił ją zrobić jestem w stanie coś mu zaoferować :)

Opublikowano

Jak 200 zl jest dla ciebie bezsensem to zycze powodzenia w zyciu, a szczegolnie u nas w kraju. :)

Wtf? Autor chce kompa do 3k a widze zestawy za 3k+ :O coś mi tu nie pasuje -,-

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ile ty masz lat? Zobacz sobiec ceny podane przez extema obok kazdej czesci kompa i kliknij link i zobacz dlaczego jest 3k+ mimo wszystko tamten zestaw jest najlepszy, wiec moze na morelach wyjdzie taniej?

„+” Nic nie kosztuje, a motywuje!

sauron.png

Opublikowano

Ile ty masz lat? Zobacz sobiec ceny podane przez extema obok kazdej czesci kompa i kliknij link i zobacz dlaczego jest 3k+ mimo wszystko tamten zestaw jest najlepszy, wiec moze na morelach wyjdzie taniej?

Nie Twoja sprawa ile mam lat. A jego zestawy jakby to powiedzieć.. zbytnio mnie nie interesują, ponieważ ja składam i mam swoje zdanie. Jak chce porównać jakieś części do komputera to wchodze na testy albo inne strony i przeglądam. Tyle w temacie.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...