Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] tworzene gier ( na androida)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak i w jakim programie robic proste gry na androida typu hill climb racing , itp ?

Pobrałem unity , ale nei ogarniam te programu nie mogę wstawiac elementów do świata bo przekierowuje mnie do sklepu /.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

w sumie najprościej możesz spróbować się nauczyć andengine(silnik pod andka) piszesz w java takie gry.

ale jak myslisz ze zrobisz taka gierke jak himbclimb cos tam to sie przeliczysz :)

to nie jest takie proste na jakie wyglada , dodatkowo jakbys chcial zatrudnic kogos do zrobienia takiej gry to bys zaplacil programiscie kolo 6-8 tysiecy + do tego grafik oddzielnie

Opublikowano

w sumie najprościej możesz spróbować się nauczyć andengine(silnik pod andka) piszesz w java takie gry.

ale jak myslisz ze zrobisz taka gierke jak himbclimb cos tam to sie przeliczysz :)

to nie jest takie proste na jakie wyglada , dodatkowo jakbys chcial zatrudnic kogos do zrobienia takiej gry to bys zaplacil programiscie kolo 6-8 tysiecy + do tego grafik oddzielnie

Co do highclimba to nie mam dowodów ale gdzieś na necie był spis wszystkich projektów których autor użył. Projekty były na GPL-u więc stworzenie jej nie było jakimś hardcorem aczkolwiek coś już trzeba potrafić żeby takie coś zrobić.

Opublikowano

W jaki sposób osoba (domyślam się że niepełnoletnia) miałaby zatrudnić programistę? W dodatku za taką kwotę? Tyle to nikt nie zarabia na początku działalności indie game devu. I skąd wiesz, że nie zna się na grafice? Najlepiej zacząć od programów "klikowych" tj. Construct, The Games Factory, żeby nauczyć się samego robienia gier, algorytmów, silników, a potem dopiero język programowania. W ten sposób zmieni się głównie metoda tworzenia, a metodę działania już będzie umiał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...