Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Champ AP ktory miazdzy w late lub przy odrobinie fragow

YOKYO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Tak jak wyzesz poszukuje champa AP ktory moze rozniesc tf-a sam lub prawie sam, Cena nie gra roli.

Mam juz:

- xeratha

- viktora

- gragasa

- singeda (bardziej tank niz ap)

- zileana

- soraka

- nunu

- evelyn

- teemo

- cassiopeia

- tristane

- ryze

Mysle nad diana ale daje Wam wolna reke poniewaz wiekszosc z Was (jak nie wszyscy) gra dluzej odemnie.

Gram 2,5 miesiaca i ostatnio zakupilem Evelyn poniewaz podoba mi sie styl grania nia (wylacznie na jungli).

LIKE IT za kazda sensowna odpowiedz ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Może Fizz ?

+ dash, który ma spory dmg
+ mobilny
+ przy użyciu e niewrażliwy
+ escape
+ ult przeliczniki 1,0 aoe
+ mini-ignite
+ bardzo dobre combo

Opublikowano

Polecam Jarvana IV:)

Jeśli lubisz grać solo lub jungle, to na serio jest pro. w Tf można powiedzieć że jest jednym z najlepszych, na ulta możesz unieruchomić prawie wszystkich z enemy. Wybicie w powietrze + dmg z q jest naprawdę przydatne. W sumie do 20 min możesz lecieć na samym tłuczku, i robisz kogo chcesz:)

Opublikowano

@Up Jarvan IV to postać AP? Autor szuka postaci AP a Jarvan IV jest po AD.

Katarina

- Aoe Ultimate

- Dash

- harrass z q

- Aoe skill Q

Bardzo dobre kombo, w late na ulta możesz zdjąć cały team.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Polecam Jarvana IV:)

Jeśli lubisz grać solo lub jungle, to na serio jest pro. w Tf można powiedzieć że jest jednym z najlepszych, na ulta możesz unieruchomić prawie wszystkich z enemy. Wybicie w powietrze + dmg z q jest naprawdę przydatne. W sumie do 20 min możesz lecieć na samym tłuczku, i robisz kogo chcesz:)

@Up Jarvan IV to postać AP? Autor szuka postaci AP a Jarvan IV jest po AD.

Katarina

- Aoe Ultimate

- Dash

- harrass z q

- Aoe skill Q

Bardzo dobre kombo, w late na ulta możesz zdjąć cały team.

co do j4 to mam go juz ale preferuje AP poniewaz na to tylko mam runki jak narazie

Syndra

+ aoe slow

+ aoe stun/odepchnięcie

+ zasięg

+ harras

+ szybka farma

+ combo

+ krótkie cd

myslalem nad syndra badz malzaharem lub diana ktora bedzie teraz na wyprzedazy, preferuje mida lub topka (rzadko co jungle tylko i wylacznie jezeli nie jest ciezko ganki robic tym champem) w razie potrzeby moge zamiescic kompletna liste moich champow ;]

co do topka to wole grac tank champami takimi jak singed, nunu, j4, sion

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Malza:

-sailent

-wysokie przeliczniki

-mocny harass

-mocne combo

-brak escape

-wysysanie

-w team fightach może zrobić nie mały DMG ;)

Opublikowano

Ja ci polecam diane:

• Doskok z ulta
  • Aoe przyciagnięcie
  • Tarcza
  • Spory damage
  • Silna pasywka

mysle wlasnie nad diana poniewaz na wyprzedarzy bedzie... tylko boje sie ze bedzie to champ ktorego nie ogarne, chociaz wiekszosc ogarniam po 3 grach xD np jak viktor xerath gragas albo sion chociaz ciezko nim mi jak narazie carrowac gre chociaz dopiero 2 mecze nim zagralem i zazwyczaj moj bot line feeduje.

rozmyslam takze nad yorickiem jednak niewiem czy jest sens kupowania go z tego powodu iz niemam narazie runek na AD.

Jak byscie mogli napiszcie jakas porade jak np nie grac Diana ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

1. Twoim zadaniem jako mider rozniesienie przeciwnego midera / adc /w pył ( lub rozniesienie nimi aoe ap dmg )

Polecam ci Diane ze wzlegu na :

W - Shield

Q - Harras z Q

R - Mozesz uzywac ile chcesz ( combo to Q-> R -> ( r jesli chcesz dobic ) a tak to Q i tak w kółko dopuki ci many nie zabraknie

na wyzszych lvl cd jest naprawde maly

Pasywka godna do robienia 50 as i 60 ap ( osobiscie polecam ci ) :

1. Buty

2. Rabadon

3. 50 as 60 ap

4. Gwiazdka

5. objecie

6. warmorg lub plemienna , lub Lich Bane ( polecam licza )

TheLanser_eune_115_0_logo.png

W tym sezonie mam zamiar mieć Platyna V minimum :-)

Na West Silver V ,ale jak ktoś grał to wie ,że na nordicu

,, zawyżone elo ''

Opublikowano

Syndra

+ aoe slow

+ aoe stun/odepchnięcie

+ zasięg

+ harras

+ szybka farma

+ combo

+ krótkie cd

Gralem sobie syndra dzisiaj poniewaz jest w rotacji i powiem ze calkiem fajna postac chociaz latwa ja zdjac z linii, co prawda moje staty byly do d*py ale widze ze ma potencjal.

1. Twoim zadaniem jako mider rozniesienie przeciwnego midera / adc /w pył ( lub rozniesienie nimi aoe ap dmg )

Polecam ci Diane ze wzlegu na :

W - Shield

Q - Harras z Q

R - Mozesz uzywac ile chcesz ( combo to Q-> R -> ( r jesli chcesz dobic ) a tak to Q i tak w kółko dopuki ci many nie zabraknie

na wyzszych lvl cd jest naprawde maly

Pasywka godna do robienia 50 as i 60 ap ( osobiscie polecam ci ) :

1. Buty

2. Rabadon

3. 50 as 60 ap

4. Gwiazdka

5. objecie

6. warmorg lub plemienna , lub Lich Bane ( polecam licza )

Diane dzisiaj zakupilem zagralem nia 2 meczyki i za kazdym razem ogromny focus na mnie no i ten brak prawie ciagly brak many boli a tak påozatym podoba mi sie rest cd na ulcie (cos jak master yi z przed reworka i zrobienia z niego OP NOOB CHAMPA) fajne combo nia mozna robic chociaz bardziej defensywnie trzeba sie budowac pomimo ze gralem Dianka na topku jak narazie aby za bardzo nie feedowac wyszlo nie najgorzej, moze nastepnym razem wezme ja na jungle bo jej ult jest "OP" do gankowania.

Bylbym bardzo wdzieczny jezeli ktos moglby podzielic sie swoim buildem na Diane vs AD champs vs AP champs i na jungle.

Oczywiscie za to pojda LIKE IT!! ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Gragas

+ Pro ULT

+ DMG z Q pół życia

+ Doskok

+ Dostajesz mane z E

mane dostaje sie z jego W plus szybsza regeneracje zycia za pomoca jego pasywki. I tak poza tym to posiadam gragasa ;-)

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Od razu pomyślałam o Fizzie :)

Jest mocny już od pierwszego lvla, nie wymaga dużej farmy - chociaż miło byłoby taką mieć.

Opublikowano

Gralem sobie syndra dzisiaj poniewaz jest w rotacji i powiem ze calkiem fajna postac chociaz latwa ja zdjac z linii, co prawda moje staty byly do d*py ale widze ze ma potencjal.

Diane dzisiaj zakupilem zagralem nia 2 meczyki i za kazdym razem ogromny focus na mnie no i ten brak prawie ciagly brak many boli a tak påozatym podoba mi sie rest cd na ulcie (cos jak master yi z przed reworka i zrobienia z niego OP NOOB CHAMPA) fajne combo nia mozna robic chociaz bardziej defensywnie trzeba sie budowac pomimo ze gralem Dianka na topku jak narazie aby za bardzo nie feedowac wyszlo nie najgorzej, moze nastepnym razem wezme ja na jungle bo jej ult jest "OP" do gankowania.

Bylbym bardzo wdzieczny jezeli ktos moglby podzielic sie swoim buildem na Diane vs AD champs vs AP champs i na jungle.

Oczywiscie za to pojda LIKE IT!! ;]

Oczywiscie zależy przeciwko jakim championom grasz , i czy oni budują sie defensywnie

1.

Mid -

Jesli masz harda linie i wiesz ze beda ci spamowac skilami / out farmic - buty 4 poty

Jesli chcesz grac w miare pasywnie i troche pospamic z Q to doran i II poty

Jesli grasz na topie , to linie masz przegrana , nie graj nia na topie , postacie typu : yorick , lee to te postacie cie outfarmia ,ale jak zdarzy sie przypadek to zacznij z :

+ 15 armor , 15 poty i jak najperdzej skladasz zhonye

Jesli grasz AP ( full agresive i masz latwa linie rushuj rabadona , jesli ktos enemy sie feeduje to abyssal / zhonya na cd gwiazdka ( ogien )

A i twoim zadaniem jest z burstowac przeciwnego ADC i go zniszczyc , reszte masz w dupie , jak przegracie to znaczy ze miales slaby team

Link do przydatnych stron : http://www.championselect.net/champ/Diana

http://www.mobafire.com/league-of-legends/diana-guide

Po jakiś 4 ogarniesz ,a i takie postancie , jak : FIzz , Lux , Orianna powinienes rozwalac ( te papierkowate )

TheLanser_eune_115_0_logo.png

W tym sezonie mam zamiar mieć Platyna V minimum :-)

Na West Silver V ,ale jak ktoś grał to wie ,że na nordicu

,, zawyżone elo ''

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...