Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co z tego będę miał?

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, znam już HTML i css (Można też powiedzieć że HTML5) teraz w tym tygodniu zacznę uczyć się PHP, MySQL oraz Python. A pytanie mam co będę miał z języka python :D? co będę mógł z niego stworzyć? czy będę mógł go złączyć go jakoś z php i html. Także czy będę mógł robić gdzieś gdzie będę mógł się logować i rejstrować bo to będzie php i mysql więc tak mi się wydaję ;p. TAkże jeszcze w tym roku planuję zacząć naukę z JavaScript oraz JQuery.
Proszę o odpowiedzi co będę miał z tego co się będę uczył, co będę mógł stworzyć, i wiem że to nie tak hop siu bo wiem że to trzeba długo się uczyć itp....

Opublikowano

Najlepiej pierw zacznij od JS później od PHP , pythona zostaw na później , jeśli będziesz się uczył tych 3 języków na raz , będą ci się mylić.

Opublikowano

Prawda że będą mi się mylić ale to jest raczej oczywiste że zacznę od jednego, ale to nie będzie niestety js lub jq, będzie to PHP, a python'a polecił mi pewien programista który pracuję z Londyn'em.
BTW. Wiem że nie ogarnę wszystkiego na raz jak i napisałem w temacie, Ja proszę o odpowiedzi co będę mógł zrobić jak się na uczę tych języków już bardzo dobrze. (jak mówię że będę się uczył to ja się uczę z specjalnych książek z helion.pl są bardzo dobre mam nie jedną książkę z helion :). Książki które zamówiłem to są php i mysql w jednym :) oraz drugą od dzielnie z python'em 3)

Opublikowano

Javascript i PHP razem pracują ze sobą , można je połączyć i zrobić coś super , Python też jest Okej , ale ma wadę iż jest mało kursów po Polsku co zniechęca , a po drugie jest to zbytnio rzadko popularny język.

Opublikowano

skończ marzyć o tym co będzie tylko weź się do nauki, każdego z tych języków nauczysz sie w dwa tygodnie, pisząc większe projekty w nich będziesz dochodził do perfekcji bo to co sie liczy w tej branży to doświadczenie a nie czysta wiedza.

Opublikowano

Wszystko spokojnie ogarniesz, nawet nie metodą jakiegoś noł lajfienia, tylko normalnie ;).

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

skończ marzyć o tym co będzie tylko weź się do nauki, każdego z tych języków nauczysz sie w dwa tygodnie, pisząc większe projekty w nich będziesz dochodził do perfekcji bo to co sie liczy w tej branży to doświadczenie a nie czysta wiedza.

Wszystko spokojnie ogarniesz, nawet nie metodą jakiegoś noł lajfienia, tylko normalnie ;).

Takich ludzi to ja lubię :), dają zawsze jakiejś większej nadziej :D jakby otuchy nie jak inni że najpierw to i tam to nie dasz rady itp.... chodzi wiem że oni też się nie mylą i mówią dobrze bo taka też i jest prawda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...