Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wifi

Vakoss12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Od 2 Paź bede mieć nowego neta (50mb/s) i mam pytanie .

Czy jeśli kupię router oraz adapter wifi do komputera to będzie ograniczony sygnał ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie jeśli kupisz router oraz tę zewnętrzną kartę (jak to nazwałeś adapter) przynajmniej w standardzie IEEE 802.11g. :)

Chodzi mi o takie coś co wygląda jak duży pendrive.

I jaka byłaby prędkość pobierania i wysyłani8a ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Chodzi mi o takie coś co wygląda jak duży pendrive.

I jaka byłaby prędkość pobierania i wysyłani8a ?

Wiem. :) Jak kupisz sprzęt obsługujący przynajmniej podany wyżej standard będzie taką prędkość jaka jest udostępniona przez operatora na Twoim łączu chyba, że ustawisz ten router gdzieś za grubą ścianą, abo na drugim końcu domu. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie wiem skąd by miał kupić kartę z takim starym standardem.

Jeśli kupisz z najnowszym 802.11 N to będziesz miał nawet do 500Mb/s albo nawet z ac.... Wszystkie karty są kompatybilne wstecz czyli kupując ze standardem N karta obsłuży również B,G itd.

wersji N są 3.

Te prędkości są oczywiście w teorii... W praktyce spokojnie styknie :) będzie nawet dużo za dużo.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli kupisz z najnowszym 802.11 N to będziesz miał nawet do 500Mb/s albo nawet z ac.... Wszystkie karty są kompatybilne wstecz czyli kupując ze standardem N karta obsłuży również B,G itd.

wersji N są 3.

Te prędkości są oczywiście w teorii... W praktyce spokojnie styknie :) będzie nawet dużo za dużo.

A mogłbyś podać mi router i tą karte niedrogą ?

Bo podobno pobieranie jest ok. 5-6mb/s

Opublikowano

wersji N są 3.

Nie napisałem, że ma kupić z tym standardem tylko przynajmniej z tym by transfer był obsługiwany. :) Zewnętrzna karta to się zgodzę, ale router ze standardem tylko G można kupić bez problemu i jest tańszy . :)

Jak chcesz niedrogo to masz.

http://allegro.pl/promocja-tp-link-tl-wr740n-ap-router-dsl-150mbps-i3554235246.html
http://allegro.pl/tp-link-tl-wn721n-karta-wifi-usb-n-150mbps-i3554034135.html

Zapłacisz tylko za jedną przesyłka i wszystko zamknie się w 100zł. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...