Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Do czego zrobic bota?

StopPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodziło oto że w tym będzie bot,a 24/7 dzięki cronie

Wciąż nas oszukujesz. Bot będzie w php i będzie korzystał z biblioteki curl, zbędnej zresztą.

Czemu zbędnej?

Jest zablokowana na 99% darmowych hostingów, a fsocketopen już tylko na <50%.

Cron, który umożliwi działanie w odstępach mniejszych niż 1h (możliwe, że bot do tej gry akurat nie będzie potrzebował tak krótkiego interwału) również nie jest dostępny na darmowych hostingach.

Jeśli już znajdziesz takiego crona, to wciąż będziesz miał problem, gdyż często nie czeka on więcej niż 10s i kończy połączenie.

Można temu zapobiec stosując dyrektywę "ignore on user abort" w php (zablokowane 99%darmowych)

Wciąż musisz też wziąć pod uwagę, że dużo operacji [połaczeń] strasznie wydłuży działanie skryptu ( > 20sekund).

Tu znów pomoże ci dyrektywa "max execution time" w php (zablokowane 99%darmowych)

I pamiętaj: gdy już znajdziesz darmowy hosting który na to wszystko zezwoli nie zapominaj, że ruch tego typu jest monitorowany i niezgodny z regulaminem. (na płatnych zazwyczaj również)

P.S. Dlaczego zgaduję, że w php?

* Pole hobby

* cron (do innych języków być nie potrzebował)

* zadawałeś pytanie na forum dot. curl w php

* zgaduję również po tym:

Czesc do jakiej gry (php) potrzeba bota?

choć w php możesz zrobić bota nawet do tibii. Czy nawet innej gry MMO w 3D, serio.

Zakończmy tę denną rozmowę, postaw grę na darmowym silniku, zrób do niej bota. Jeśli ci wyjdzie dopiero zakładaj takie tematy.

Co wy wiecie o botach~

Opublikowano

@up

a jednak nie obeszło sie bez hejtów...

To teraz posłuchaj,

gdzie pisałem że on będzie na darmowym hostingu?

Dla twojej wiadomości posiadam VPS z zainstalowaną biblioteką Curl,a dodatkowo mam crona którego moge ustawić dowolnie.

Testowałem już na różnych grach i forach kilka funkcji i działają jak należy ;)

A woogle to nie taki był główny temat ,lecz chciałem abyście napisali propozycje gier do których mógłbym sie podjąć wyzwania.

Dlatego nie rozumiem tej zbednęj dyskusji.

Opublikowano

Co z tego, że ty masz VPS-a? Robisz tego bota dla siebie czy innych? Jeśli dla siebie to nie rozumiem pytania i sensu tego wątku. Ktoś napisze "zrób bota do gry X". Ty na to - świetny pomysł zrobię sobie bota, chciałem się tylko pochwalić, że potrafię, macie mi zazdrościć, że będę miał bota do tej gry, a wy nie.

btw. cron jest zawodny, nawet bardzo.

Ciekaw jestem jak ty to niby testowałeś. Nie uważasz, że napisanie na krzyż kilku linijek strukturalnie już świadczy o niezawodności i innowacyjności?

Chcesz bota w php?

przynajmniej:

class connection {} - curl, fsocketopen, exec(wget) alternatywy, wszystko w tle - nie martwisz się w jaki sposób to przejdzie

class regexp {} - szeroko pojęta analiza (czyli jakie staty mamy w danej grze, czy coś robimy itp.)

class handler {} - rozdzielenie zadań w zależności od wyników analizy

class bot {} - właściwy kod dostosowany do danej gry

W dodatku powinieneś dziedziczyć connection dodając metody {login, logout, crawl, pageForAct1, ..., expPage, ... }

regexp ma natomiast stworzyć obiekt w stylu {lvl, gold, hp, actAction, mp, exp, ... }

handler - b/k

bot - mechanika (zależy od tego co trzeba robić w danej grze)

Wciąż nie odpowiedziałeś dlaczego chcesz się ograniczyć do gier 'php' (zapewne pod tym pojęciem rozumiesz gry tekstowe).

podjąć wyzwania.

Boty są nielegalne. Chcesz nielegalnego wyzwania?

Opublikowano

Danielzh nie wiesz ze nasz foxbondzik jest zawszewielkim znawca i wszystko wie lepiej <3 co do topicu to hmmm... nie widzialem jeszcze bota jeszcze do rhe-west walsnie. Pozatym jesli bedzie on na24/7 to moze footbalgame (nie wiem czy grywalnosc jest dalej dobra :) )

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...