Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wifi

michalmonika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wi-Fi na telefonie możesz mieć za darmo. Załózmy, że piszesz teraz post na forum używając połączenia internetowego. Jesteś połączony z siecią za pomocą kabla lub routera. Teraz większość dostawców internetu ma w swojej ofercie routery (np. w Neostradzie LiveBox), dzięki któremu po połączeniu się z nim masz dostęp do internetu nawet przez telefon. Płacisz za to w cenie, która zawarta jest w umowie.

Opublikowano

Żeby mieć wi-fi w telefonie trzeba kupić taki telefon, który jest w nie sprzętowo wyposażony.

Jeśli masz internet w domu to kup sobie router z funkcją wi-fi potem jakieś urządzenie np. telefon albo laptop i możesz sobie sygnał wi-fi odbierać.... I dzięki niemu masz dostęp do internetu pod warunkiem, że urządzenie, które go nadaje też taki dostęp ma i dzięki połączeniu wi-fi tobie ten dostęp do internetu zapewnia.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie trzeba nikomu płacić dodatkowo (np. operatorowi) musisz po prostu kupić router z funkcją wi-fi.

Nie bierz od operatora żadnego live boxa czy innego za przeproszeniem gówna bo to jest gówno. Najlepiej kup sobie jakieś D-linka lub TP-linka..

Sprawdź jaki masz rodzaj połączenia bo nie każdy router pociągnie neta np. z UPC.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A jak sprawdzić jakiego neta mam?

No usługę świadczy ten operator z którym podpisałeś umowę. Co do Livebox*a to nie jest to "gówno". Osobiście mam i sobie chwalę. Jak już kupisz router będziesz musiał go skonfigurować. Powinieneś dostać płytkę która Ci to ułatwi więc bez obaw. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@UP

Ja zamierzam iść do sklepu i kupić.

Nie trzeba nikomu płacić dodatkowo (np. operatorowi) musisz po prostu kupić router z funkcją wi-fi.

Nie bierz od operatora żadnego live boxa czy innego za przeproszeniem gówna bo to jest gówno. Najlepiej kup sobie jakieś D-linka lub TP-linka..

Sprawdź jaki masz rodzaj połączenia bo nie każdy router pociągnie neta np. z UPC.

Dlatego pytam się jak sprawdzić jaki mam net i jaki router kupić najtańszy

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

Opublikowano

@UP

Ja zamierzam iść do sklepu i kupić.

Dlatego pytam się jak sprawdzić jaki mam net i jaki router kupić najtańszy

Jak sprawdzić dostawcę? No to jest najgłupsze pytanie jakie słyszałem bez urazy. :P No patrzysz kogo logo masz na umowie i tyle. ;x

Najtańszy i dobry sprzęt będzie od TP-Link. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Podaj jeszcze model telefonu bo nie każdy telefon posiada WiFi.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

W takim razie jednym z tańszych routerów będzie tp-link wr740n.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Internet do komputera podłączony masz przez kabel, czy masz router? Jeżeli masz kabel, to kupując router będziesz musiał bawić się w okablowania (chyba, że postawisz go blisko komputera).

Opublikowano

To naucz się pisać. Trochę szacunku dla tych co próbują Ci pomóc.

Powtórzę posty poprzedników - kup router od TP-LINK'a. W opakowaniu będziesz miał zapewno instrukcję obsługi.

Opublikowano

Ale gdybyś czytał,to byś zauważył w poście pod CODER_BEST napisałem,że mam router zwykły bez wifi

Dlatego napisałem Ci, żebyś kupił router od TP-Linka, chyba mogłeś się domyśleć, że z Wi-Fi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...