Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel zarządzania serwerami MineCraft pod hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Wcześniej pisałem tu sponsoring vps-a pod panel MC ale trudno.

Teraz chciałbym Wam troszeczkę poopowiadać o panelu PixelEvil.

A więc:

PixelEvil jest to panel zarządzania serwerami Minecraft pod hosting. Jest on pisany 100% od podstaw co oznacza iż jest autorski :)

Postanowiłem go napisać razem z kumplem dlatego, że jakoś nie widzę takowych paneli do kupienia na abonament itp. Fakt, nie ukrywam są Nozo czy Revo ale my mamy zamiar stworzyć panel i wyłącznie pod serwery Minecraft.

Co już mamy ?

Mamy:

- stronę główną wraz z zakładkami,

- panel klienta ukończony w 50% gdyż potrzebujemy maszyny do stworzenie zamówień itp.,

- panel admina ukończony w ok. 95% z racji tego iż co chwilę coś dodajemy :),

- autorski CMS,

- doładowanie portfela poprzez SMS / PRZELEW lub przesyłanie WPLN poprzez klientów,

- opinie (ukończone w ok. 80%)

- dodawanie maszyn (VPS, dedyk itp) do panelu,

- zarządzanie lokalizacjami,

- zarządzanie klientami,

- zarządzanie administratorami panelu,

- Biuro Obsługi Klienta,

- ustawienia konta klienta,

- wybór szablonów,

- edycja banerów.

To chyba na razie tyle ...

Póki co wszystko co będziemy dodawać będziemy tutaj uzupełniać.

Link do PixelEvil: http://pixelevil.pl/

Link do panelu: http://pixelevil.pl/index.php (PROSIMY SIĘ JESZCZE NIE REJESTROWAĆ Z RACJI KONFIGUROWANIA ZABEZPIECZEŃ ! )

Chcesz być z nami na bieżąco ? Polub Nas na FaceBooku: http://facebook.com/pixelevilpl

Pozdrawia PixelEvil.pl !

gra.png

Opublikowano

strasznie "kosiorny" layout :) ale może być. Bardzo mnie interesuje jedynie jak zrobić połączenie SSH z VPS'em/DEDYKIEM. tzn. Jak działa dodawanie nowego konta serwera. I tą konsolkę w czasie rzeczywistym.

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

No layout jest jaki jest bo grafika nie mamy ;/

Co do tego połączenia wszystko trzeba jeszcze podopracowywać gdyż nasz VPS się skończył i szukamy kogoś kto by był tak dobry i zasponsorowal go ...

Póki co wszystko w swoim czasie :)

gra.png

Opublikowano

1. Jak wyglada sprawa zabezpieczen panelu?

2. Ilosc obslugiwanych serwerow dedykowanych ? ( przetestowane )

3. Wersja abonamentowa wiec zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza- na jakie dane ?

4. Jezeli abonamentowa to jakim programem kodowane ?

5. Monitoring serwerow?

6. LOGI Panelu ?

Wspomnial Pan o nozo oraz revo.

O ile sie nie myle nozo ma wersja abonamentowa rowniez tylko do Minecrafta. Potencjalny klient sam wybiera co chce miec w pakiecie .

Opublikowano

Tak jak wspominałem, panel jest dopiero tworzony. Jeszcze wiele przed nim. Czy panel bedzue abonamentowy czy jaki to sie dopiero okaże. Na dzien dzisiejszy nie jest on na sprzedaż. Cały czas go tworzymy...

Wiec prosze nie pisac tego typu rzeczy !

Dopiero wchodzimy w "zarządzanie serwerami" tylko potrzebujemy drobnej maszyny do testu zamówien.

Wszystko co wykonalismy bede zapisywal tutaj oraz na FanPage.

Zabezpieczenia itp wszystko powolutku robimy, chcemy aby każdy, nawet najdrobniejszy szczegol byl dopracowany.

Co do Nozo no to sory byc moze sie pomyliłem.

gra.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...